Ez egy normális kamasz élet?
Lányom gimnazista 10-es osztályos. Minden reggel 5.30-kor kel, es 6.50-kor száll fel buszra hogy eljusson iskolába. Iskola után 15.00-tól 21.00-ig dolgozik, 21.30-ra ér haza. 22.30 után szokott aludni. Ez igy hétfőtől csütörtökig, pénteken pedig megy a barátjához és ott tölti az idejét vasárnap estig.
17 éves
A pofám leszakadna, ha más tartaná el egész hétvégén a gyerekemet. A srác szülei helyében már biztos megmondtam volna, hogy nem vagyok hajlandó más kölkét kerülgetni minden egyes héten 3 napot.
Tanulásban mondjuk nem fogok veszekedni egy 17 évessel, majd mikor rájön, hogy az érettségit sem tudja letenni és folytathatja főállásban a mekis pályafutását/fekete munkát, akkor rájön, hogy igazam volt.
18: "otthoni tanulás nélkül is 3-4es tanuló iskola szünetben és buszon szokott tanulni, ez kiszámolva napi 1-2 óra, ennyi bőven elég"
Bőven elég ám annak, akinek a gyorséttermes segédmunka az életcélja!
Ha ilyen minimális tanulással 3-4-es, akkor ha a munka helyett otthon tanulna, akkor simán lehetne a legtöbb tárgyból 5-ös, a többiből 4-es. És nemcsak a továbbtanulásra lenne több esélye, hanem egyszerűen jobban megtanulná azt, amit a jövőben használni fog. Uram bocsá' olyan szakmunkás lenne, aki értene is ahhoz, amit csinál.
Eleve hogyan dolgozhat ennyit egy 18 év alatti?
Meg miért kell dolgoznia?
Én senkit se ismerek, aki középiskolásként dolgozott, max nyári szünetben.
"Bőven elég ám annak, akinek a gyorséttermes segédmunka az életcélja!"
Külföldön élek. Az egyik itt élő magyar egyetemi vegzettseggel dolgozik a Mekiben, már mint manager. Nyilván van akinek az életcélja inkább a penzkereses, mint a főiskola vagy egyetem
29-es, magadnak mondasz ellen két sornyi válaszodban. Az illető azért lett ott manager, mert több volt benne, mint más lóti-futi segédmunkásban. És ugyanezen ok miatt is volt egyetemi végzettsége. Ő tehát nem vagy-vagy alapon választott a pénzkereset és az egyetem között, hanem egyetemet végzett, majd, bár nyilván alulról kezdte, de vezető beosztásig jutott a Meikben.
Egyébként meg pont a mekis segédmunka az, amiben a pénzkereset diákmunkásnak zsebpénzre vagy egyszerű embernek létfenntartásra lehet elegendő, de aki anyagilag többre akar jutni, annak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!