Miért tartják egyesek normálisnak, ha a szülő úgymond "lop" a kamasz gyerekétől?
Láttam valamikor egy kérdést ezen az oldalon, ahol a kamasz kérdező említette, hogy valamelyik szülője elvette a spórolt pénzét. És ő úgy fogalmazott, hogy meglopták, illetve leírta, hogy szó nélkül vették el tőle, és valahányszor rákérdezett őt állították be rossznak. A kérdező szülei nem jelezték, hogy meg lennének szorulva, csak úgy egyszercsak eltűnt a perselye a csajszinak. Illetve a félretett pénz nagyrésze nem is a szülőtől származott.
Erre néhány válaszoló nekiesett az illetőnek, hogy hogy nevezheti ezt lopásnak, amikor őt eltartják a szülei, meg amúgy is mennyit költenek rá.
Szóval most egyesek szerint tényleg normális szó nélkül elvenni a gyerek pénzét? Nem illene szólni minimum, akkor is, ha anyagi gond miatt kell?
Volt a napokban szintén egy kérdés, hogy amikor a gyerek ajándékba kap pénzt rokonoktól (szülinap, ballagás stb), akkor megtarthatja-e:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Itt is vannak érdekes válaszok, miszerint elvették a pénzt hezitálás nélkül.
Ez egy kitalált történet? Mi köze van ennek a valósághoz?
Ha nincs köze a valósághoz, minek túrázni rajta?
Egyaltalan nem valós, hogy egy átlagos, európai szülő lop a gyerektől.
Láttam a kérdést ez csak a proli rétegnek normális,ahol szét lopják egymást,de hálálkodni kell tetőért ágyért elszámolni a popsi krémmel ha már kereső képes a gyerek,luxus a jó szó a másik felé,egymás felé,a taníttatás életkezdés,út mutatás annyi hogy maximum traumákkal a batyuba kibaxxák ha már nem funkcionál bevételi forrásként,vagy önálló gondolat akad. Másrészt 99 %ban az alkohol problémás mentális sérült szülő lop. Ha viszont megfordítjuk ahol a gyerek lop ott meg 99% ban herbál és társai vannak. Sajnos sok szülő van aki magát sem tudja fent tartani el látni a saját problémáikon túl lendülni,nem hogy a gyerekeit ellátni sorolhatnám.
Ebbe dolgozom,láttam szem kiforgó dolgokat ahol inkább kis sámlit csináltak volna a gyerekeik helyett akiből 1 2 % ,kivétellel nem lesz egész ép ember és ezt a mintát viszik tovább görgetik maguk előtt a hozott traumákat ami az életükre az ő párkapcsolatukra életükre is rá nyomja a bélyeget..
70F
Abban a családban normális, ahol a gyereket azért szülték, hogy kitartsa az idősebb generació, de amúgy kuss a neve.
Én is egy ilyen családból származom, természetesen mindenért hálásnak kell lenni. Felelősség az járt, de nem volt a házban olyan szoba amiről rendelkezhettem volna, amíg ott éltem megszabták, hogy mire költhetek és mikor hová mehetek (mert ha segítség kellett véget ért a szabad akarat).
Későn kezdtem el dolgozni, de akkor is nekem kellett kitartani a családot, hiszti volt mikor munkatalálás után kiköltöztem. Nem cigány családból jöttem, de egy Ft-om sincs saját lakásra, 25 év lesz mire összespórolok egyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!