Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem szeretik nagyon...

Miért nem szeretik nagyon sokan a szüleiket?

Figyelt kérdés

Életkortól függetlenül, pont itt a GYK-n szembesültem vele, hogy mennyien utálják a szüleiket. Tinédzserek, felnőttek egyaránt.

Számomra ez döbbenet, biztos vagyok benne, hogy nyomós okuk van, de szinte csodaszámba megy, ha valakinek jó a kapcsolata a szülőkkel, sokan még le is szólják emiatt....

Vagy lehet, hogy ezen az oldalon csak problémás családok vannak?

2024. ápr. 10. 19:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
50%
Vicces, hogy leírom a valós történetem, erre a prolik még ezt is lepontozzák :D:D:D Röhej ez az oldal.
2024. ápr. 12. 21:00
 22/29 A kérdező kommentje:

#21 Ne foglalkozz velük! Szar életük van, itt adják ki magukból...

Én is anya vagyok, ismeretlenül is a szívem facsarodott bele a történeteitekbe :(

Nem tudom, mi visz rá egy szülőt hogy a gyerekével ilyen legyen. Nekem ők a minden, mindig azon vagyok, hogy olyan kiegyensúlyozott, boldog gyerekkort biztosítsak nekik, amilyet én is kaptam a szüleimtől.

2024. ápr. 12. 21:40
 23/29 anonim ***** válasza:
Tudod, kérdező, sokan csak társadalmi nyomásból vállalnak gyereket.
2024. ápr. 12. 21:46
 24/29 Metionin ***** válasza:
63%
Plusz a jó minta sincs meg nekik, legalábbis nálunk szerintem ennek is nagy szerepe volt. Ahhoz meg nem mindenki elég értelmes, hogy ha már ő nem kapott jó mintát a szüleitől, akkor a saját gyerekének legalább igyekszik normális gyerekkort adni. A többség sajnos a rossz mintát viszi tovább akkor is, ha a gyereket amúgy akarta.
2024. ápr. 12. 21:48
 25/29 A kérdező kommentje:
Igen, ezt nem értem, hogy ha neki rossz volt, miért nem az az evidens, hogy pont emiatt jó lesz a saját gyerekével?
2024. ápr. 12. 21:53
 26/29 anonim ***** válasza:
64%

25

Azert ez sajnos nem igy mukodik. Atveszi a mintat tudattalanul is es aztan felnottkent azt nyomja. Eleg keves felnott valik elete soran olyan tudatossa, hogy ezt eszrevegye es meg tudja valtoztatni.

2024. ápr. 12. 21:58
 27/29 Metionin ***** válasza:
44%
25. Nem olyan egyszerű. Sokan már akkor veszik észre, hogy nem a jó módszereket alkalmazták, amikor a gyerek már láthatóan elhidegült tőlük. És persze van, aki fel sem ismeri, hogy amit csinál, az rossz, hiszen vele is azt csinálták.
2024. ápr. 12. 22:12
 28/29 anonim ***** válasza:
77%

25

Es azt sem tudja am mindenki, hogy kene jol. Valamit latott, az az ismeros, jo pelda nem volt elotte. A legszornyubb viselkedesekre jonnek az olyan dumak, h "engem is vertek, megis ember lett belolem". Es egy csomo alkoholistanak a gyereke is inni fog felnottkent. Miert? Vajon azert, mert jo volt az neki gyerekkoraban? Fraszt. Ezt ismeri, mint feszultseglevezetes. Ezek meg csak a legdurvabb peldak. Lehet, "csak" nem tudja az erzelmeit kifejezni az a szulo, akinek a felnott gyereke egy mero elfojtas es szorongas lesz es ezt adja tovabb a kovetkezo generacionak.

Ezek ugye tudattalan mechanizmusok, es a tobbseg soha el se gondolkozik ezeken, h miert ugy banik a gyerekkel, ahogy. Kijonni ebbol kemeny onismeret, sok fajdalmas szembenezes, munka (pl. terapian). Es ezt "nemszeressuk", "jovanazugy".

2024. ápr. 12. 22:38
 29/29 anonim válasza:
Sok ismerősömnek vannak alkoholista szülei, van akinek oylan aki bántotta is őt, ilyen esetekben szerintem ez telejsen érthető
2024. ápr. 30. 10:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!