Miért nem szeretik nagyon sokan a szüleiket?
Életkortól függetlenül, pont itt a GYK-n szembesültem vele, hogy mennyien utálják a szüleiket. Tinédzserek, felnőttek egyaránt.
Számomra ez döbbenet, biztos vagyok benne, hogy nyomós okuk van, de szinte csodaszámba megy, ha valakinek jó a kapcsolata a szülőkkel, sokan még le is szólják emiatt....
Vagy lehet, hogy ezen az oldalon csak problémás családok vannak?
#21 Ne foglalkozz velük! Szar életük van, itt adják ki magukból...
Én is anya vagyok, ismeretlenül is a szívem facsarodott bele a történeteitekbe :(
Nem tudom, mi visz rá egy szülőt hogy a gyerekével ilyen legyen. Nekem ők a minden, mindig azon vagyok, hogy olyan kiegyensúlyozott, boldog gyerekkort biztosítsak nekik, amilyet én is kaptam a szüleimtől.
25
Azert ez sajnos nem igy mukodik. Atveszi a mintat tudattalanul is es aztan felnottkent azt nyomja. Eleg keves felnott valik elete soran olyan tudatossa, hogy ezt eszrevegye es meg tudja valtoztatni.
25
Es azt sem tudja am mindenki, hogy kene jol. Valamit latott, az az ismeros, jo pelda nem volt elotte. A legszornyubb viselkedesekre jonnek az olyan dumak, h "engem is vertek, megis ember lett belolem". Es egy csomo alkoholistanak a gyereke is inni fog felnottkent. Miert? Vajon azert, mert jo volt az neki gyerekkoraban? Fraszt. Ezt ismeri, mint feszultseglevezetes. Ezek meg csak a legdurvabb peldak. Lehet, "csak" nem tudja az erzelmeit kifejezni az a szulo, akinek a felnott gyereke egy mero elfojtas es szorongas lesz es ezt adja tovabb a kovetkezo generacionak.
Ezek ugye tudattalan mechanizmusok, es a tobbseg soha el se gondolkozik ezeken, h miert ugy banik a gyerekkel, ahogy. Kijonni ebbol kemeny onismeret, sok fajdalmas szembenezes, munka (pl. terapian). Es ezt "nemszeressuk", "jovanazugy".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!