Miért nem szeretik nagyon sokan a szüleiket?
Életkortól függetlenül, pont itt a GYK-n szembesültem vele, hogy mennyien utálják a szüleiket. Tinédzserek, felnőttek egyaránt.
Számomra ez döbbenet, biztos vagyok benne, hogy nyomós okuk van, de szinte csodaszámba megy, ha valakinek jó a kapcsolata a szülőkkel, sokan még le is szólják emiatt....
Vagy lehet, hogy ezen az oldalon csak problémás családok vannak?
Hidd el kérdező, mindenkinek megvan rá az oka.
Én konkrétan apámat azért mert vert. Kegyetlen lelki sebeket is okozott. Szerinte nevelési cél...
Anyámat meg csak szimlán lenézem, mert asszisztált hozzá a saját kényelme szempontjából.
Köszönöm a valaszokat.
Sajnálatosak ezek a sorsok, nem tudon, egy szülő, hogy válhat ilyenné...
Hálát adok, hogy nálunk minden rendben van.
Sok szülő csak akkor szereti a gyerekét, ha a gyereke az előre megírt életpályán halad. Ha a gyerekét menő orvosnak, mérnöknek szánja a szülő, és kiderül időközben a gyereke közepes teljesítményű úgy fogják utálni mint a sz@rt.
Rengeteg nárcisztikus így van, még a gyerekét is arra használja fel menőzzön. Én mondjuk ezért.
"Rengeteg nárcisztikus így van, még a gyerekét is arra használja fel menőzzön."
Ezt ráadásul kétfelé bontanám: Egyik oldalról arra használja a gyereket, hogy menőzzön vele mások előtt, lehetőleg akkor is a maga érdemét kiemelve. Másik oldalról arra használja a gyereket, hogy előtte menőzzön, ha már az életben semmire nem vitte.
Apám mindkettőre tökéletes példa volt.
Másol előtt büszkén dicsért minket, de annak is az volt a lényege, hogy ő milyen gyereket "csinált". Körülbelül "az én f_szom termése, azért okos" alapon. Mondjuk eleve arra büszke volt, hogy ő az ő f_sza két férfi gyermeket nemzett, a rokonokat meg mindig leszólta, mert az egyiknek "csak" harmadjára "sikerült" fiút "csinálni" a másiknak meg csak két lánya lett és szerinte az igazi férfi az férfit csinál.
Másik a villogás előttünk. Gyerekként azt kaptam, hogy nekem soha nem lesz olyan autóm, olyan házam, mint neki, semmire nem fogom vinni. Na nem mintha ő sokra vitte volna, egész életében ivott és fél életében leszázalékolt munkanélküli volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!