Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki korán elvszítette az...

Aki korán elvszítette az anyukáját/szüleit, kevésbé tud együttérző lenni pl. a párjával ha a szüleivel való viszony kerül szóba?

Figyelt kérdés

Kifejtem:

19 éves voltam amikor az anyukám meghalt, a húgom 17.

Azóta eltelt 10 év, mindketten házasok vagyunk, és mindkettőnknek rendes az anyósa olyan értelemben, hogy nem ellenséges a viszony, viszont mindkettőnket marhára irritál amikor a párunk úgy szervezi a programokat, hogy túl gyakran találkozunk a szüleikkel.

Más kérdés, ebbe nem akarok belemenni, de szerintem mindkettőnk párja túlságosan ragaszkodik az anyukájához.

(korukhoz képest)

Viszont sokadik közös panaszkodásunk után, én kicsit elgondolkoztam, hogy lehet azért is bosszant mindkettőnket ennyire a párunk viszonya az anyukájával mert belőlünk ez az érzés/kapocs kiveszett?

Szinte bármit megadnék ha még egyszer csak 1 órát beszélhetnék az anyukámmal, a mai napig nagyon hiányzik, 10 év után is fáj a hiánya amikor az életem olyan pillanathoz ér aminél ott kéne lennie, aminél büszke lenne. (esküvő, gyerek, elért célok stb...)

Nem vagyok érzelgős típus, sosem mutatom ki igazán az érzéseimet, de ezek azok a pillanatok amikor akár sírni is tudnék ha anyukámra gondolok - meg ha nem fojtanám el az érzéseimet.

Emiatt elgondolkoztam, hogy ha élne lehet én is ennyire úgy szervezném az életünket, hogy sokszor találkozzak anyukámmal?Ugyan így a húgom is?

Kíváncsi lennék, hogy akik fiatalon veszítették el a szüleiket tapasztaltak e már maguknál hasonlót?

Természetesen irigy nem vagyok a párom és az anyukája kapcsolatára, csak nekem az a bajom, hogy sokszor elrángat magával, és semmi kedvem az anyukáját hallgatni (pedig nincs konkrét bajom vele, csak nem ő a párom és nincs igényem rendszeresen a társaságát élvezni)

ápr. 7. 19:26
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Arról volt szó, hogy a húga anyósa közel lakik, nem kell furikázni, a kérdezőé meg messzebb lakik és kell. A drága kisfia meg persze ugrik és autóztatja, nehogy már a mami megmozduljon egyedül.

Tehát igen, a fiataloknak kell elmenni értük, mert mamikának leszakad a gyűrű az ujjáról, ha önállóan kell közlekedni.

júl. 7. 07:59
 32/37 anonim ***** válasza:
26%

"Heti kétszer ott dekkolni valakinél egyszerűen indokolatlan, akkor is ha családtag. Nincs jobb dolga a szülőknek"

Miért mi jobb dolog van amúgy annál, minthogy látod a gyereked fél órára? 😆😆😆

júl. 7. 07:59
 33/37 anonim ***** válasza:

Utolsó, ha dolgozol, akkor például pihenni. Ha van hobbid, akkor egy kicsit azzal foglalkozni. Fél óra semmire sem elég. Inkább ritkábban van együtt a család, de akkor van idő rendesen mindenre, nem csak belecsapunk egy dologba aztán ennyi volt. Tudod van a mennyiség meg a minőség.

Még az a szerencse, hogy apám nem olyan megkeseredett függő, hogy csak akkor tud életben maradni, ha örökösen velünk van, hanem képes egyedül is ellenni, vannak barátai, hobbija, elfoglaltságai. Elég szomorú, ha valaki képtelen leválni a felnőtt gyerekeiről és mindig a nyakában lihegne egy fiatal párnak, akiknek az együtt töltött idő fontosabb, hiszen nem anyu-apu az életre választott társuk.

júl. 7. 08:04
 34/37 anonim ***** válasza:

33, igen, dolgozunk mindketten.

De továbbra sem értelek, bevallom.

Dolgozunk, nevelünk két gyereket, mumka után itthon jàtszunk, medencézünk, háztartást vezetünk, van egy szép angolkertünk, azt gondozzuk meg a konyhakertet (nekem ez a hobbim olvasás mellett), eljárunk fagyizni a szomszédokkal meg bográcsozunk velük és a barátokkal, néha kirándulunk.

De ettől még van időnk találkozni, pl. átugranak anyósomék, kicsit játszik a gyerekekkel, én közben locsolgatok meg beszélgetünk vagy mi átbiciklizünk fél órára, hétvégén meg mondjuk együtt ebédelünk, bográcsozunk.

Nem tudom, ti mit csináltok, hogy sosem értek rá egymásra. Ezt az örökösent sem értem, amit tizedjére leírsz, ismét kérdezem hát: heti két alkalom mióta "örökösen?"

Nektek nem 7X24 órából áll egy hét, mint nrkünk?

júl. 7. 08:34
 35/37 anonim ***** válasza:
De, csak nekünk ezek szerint több a pihenés benne. Ti át tudtok bicajozni, az én apám meg 5 faluval arrébb lakik. Egyszerűen nem éri meg azért a kis időért elrohangálni neki, pláne mert a cukra miatt szigorú diétát tart időre, reggel ötkor már kelnie kell, ellátja egyedül a nagy házat meg a két szomszéd nénihez is ő megy be, utána dolgozni megy, onnan haza, kert, összefut egy-két barátjával.
júl. 7. 09:09
 36/37 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen nem éri meg azért a kis időért elrohangálni neki..."

Másnak meg megéri.

Postás vagyok, a körzetekben ahol dolgozom sok idős ember van, akik többsége bizony magányos. Nekik pl az is rengeteget jelent, ha kétnaponta ahelyett hogy simán csak bedobnam a levelet becsengetek és beszélgetek velük pár percet. Én, a vadidegen. Akkor szerinted mit jelent egy idősebb embernek az, ha a gyereke ugrik be egy kis időre? Anno én minden szombaton beugrottam a nagyanyámhoz: ő kávét főzött, én krémest vittem a cukibol, tracssoltunk fél órát és annyi. Az egyik kollégám naponta megy az apjához hajnalban, együtt reggeliznek, aztán megy haza a pasi a családjához.

júl. 7. 09:17
 37/37 anonim ***** válasza:
36, emiatt is hagytam ott a postát. Hivatalvezető voltam, egyszerűen nem bírtam már mindenki lelki szemetesládája lenni. Neked ez megy, nekem 8 év után bőven sok volt, hogy kinek melyik unoka mennyire van messze, stb.
júl. 7. 12:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!