Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudják elfogadni a...

Miért nem tudják elfogadni a szüleim a személyiségemet?

Figyelt kérdés
22 éves nő vagyok, nagyon makacs vagyok, és elég sok dolgot elterveztem, amire ők azt mondták, hogy nem fog sikerülni, meg álomvilágban élek, de szépen lassan haladok a céljaim felé. Meg nem csak az, állandóan okoskodni akarnak nekem, pedig én olyan vagyok, ha én egyszer azt mondom valamire, hogy piros, akkor tőlem mondhatja azt 1000 ember, hogy az zöld, de nekem az akkor is piros. És pont ez a probléma, hogy sok dolgommal nem értenek egyet, bár tény és való, hogy vannak céljaim, műtéteket akarok, nem akarok párkapcsolatot stb. Csak nem értem, hogy ez nekik miért probléma, mikor engem úgy se lehet se meggyőzni, meg se lebeszélni semmiről. Mert ha kitalálok valamit, ahhoz betegesen ragaszkodom, és pont ezért érem el, mindig amit akarok.

márc. 22. 23:39
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg olyan műtéteket akarsz, aminek semmi értelme. Volt egy ilyen férfi kollégám, mar azon kiakadtunk, ahogy sorolta, mit akar magán "megcsináltatni".

Végül két plasztikai sebésznel is járt és mind a kettő elzavarta, nem vállalták, azt mondták, menjen pszichológushoz. El is ment.

Szóval jó lenne ha reálisan gondolkodnal, gondolom a szüleid ezt szeretnék.

Azt, hogy nem akarsz párt 22 évesen, az ebben a korban teljesen normális azoknál akiknek nincs is.

márc. 23. 08:31
 22/39 anonim ***** válasza:
64%
22 évesen amúgy általában az nem akar párt, aki nem talál... csak kell valami vigasz.
márc. 23. 08:34
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha lesz egy elba..ott műtéted amit helyre se tudnak hozni, majd akkor fröcsögjél itt meg anyádéknak.

Azt hiszed hogy az az akarat erő amit te csinálsz, hát nem az.

Te pusztán egy buta agresszív, önfejű, akaratos kis hisztis pic.a vagy.

De ez a kérdésnek álcázott fröcsögéseddel csak elszeparálod magad a többi értelmes embertől.

márc. 23. 09:04
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Rettentően antipatikus vagy a szememben... egy hisztis kislány, akinek fogalma nincs az életről, nicsenek konkrét céljai, de szerinte mindenki más okoskodik.

Az nem okoskodás, hogy a szüleid próbálják felnyitni a szemed és kiragadni a kis álomvilágodból, hanem normális dolog.

Az én szüleim valóban mindenről megpróbáltak lebeszélni úgy, hogy volt normális munkám, rendes életem, céljaim, amiket rövid időn belül megvalósítottam, csak nekik semmi nem tetszett, amit csinálok - máig.

A te szüleid próbálnak észhez téríteni.

márc. 23. 10:46
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
És arra, aki szerint mindenki más a hülye és a piros az akkor is piros, ha valójában rhadtul zöld - nem a makacs a megfelelő kifejezés.
márc. 23. 11:00
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
De az valójában kék, nem?
márc. 23. 11:12
 27/39 anonim ***** válasza:
9%

Én megértelek kérdező, nagyon hasonló helyzetben voltam sokáig, és leszek is még biztos. Elég frusztráló tud lenni, amikor az ember már alig tud miről beszélni a szüleivel, mert mindenből csak vita van, viszont az sem megoldás, ha az ember kerüli a “problémás” témákat, mert akkor az a vita tárgya, hogy kizárod őket az életedből. Kicsit ezzel együtt megértem a szüleimet is, mert tény és való, hogy mindig is szinte abszurd módon lehetetlen célokat tűztem ki magamnak, de az idő egyetlen kivételtől eltekintve mindig engem igazolt. Most sínen van az életem, ezt a szüleim is látják, így lenyugodtak a kedélyek. Sőt, több elért célommal kapcsolatban már beismerték, hogy nekem volt igazam, és büszkék rám, hogy nem hagytam magam teledumálni. Ezzel együtt egy szülő soha nem fogja abbahagyni az aggódást, így semmi kétségem sincs afelől, hogy ha újabb “abszurd” céllal rukkolok elő, megint ugyanaz lesz a reakció, mint régen. :D

Szóval annyit tudok tanácsolni, hogy légy türelmes. A szülők első sorban azt szeretnék látni, hogy a gyerekük biztonságban van és elégedett az életével, anyagilag, munkaügyileg, magánéletileg, stb. 22 évesen még nagyon az elején állsz mindennek, természetes, hogy a saját tapasztalataikat akarják rád erőltetni. Ha bizonyítod, hogy jó úton haladsz, egyre egyszerűbb lesz majd a szüleiddel is dűlőre jutni, de ehhez idő kell.

Annyi tanácsot azért fogadj el, hogy mindig mérlegeld a céltudatosságod “intenzitását”. Én sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy túl vehemensen és gyorsan követtem egy-egy célt, és bár elértem amit akartam, annyira kifáradtam/kiégtem a “harcba”, hogy utána az akadályozott a további teendőimben, és ez nem egyszer nagyon kellemetlen szituációkat eredményezett. Szépen lassan haladj, akkor nem égsz ki.

39F

márc. 23. 11:28
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
És te miért nem tudod elfogadni a szüleid személyiségét?
márc. 23. 11:55
 29/39 anonim ***** válasza:
8%
#28 Nem a szüleinek lett volna a dolga felnevelni és megtanítani a szeretetre?
márc. 23. 15:42
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
29es van akit nem lehet
márc. 23. 15:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!