Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudják elfogadni a...

Miért nem tudják elfogadni a szüleim a személyiségemet?

Figyelt kérdés
22 éves nő vagyok, nagyon makacs vagyok, és elég sok dolgot elterveztem, amire ők azt mondták, hogy nem fog sikerülni, meg álomvilágban élek, de szépen lassan haladok a céljaim felé. Meg nem csak az, állandóan okoskodni akarnak nekem, pedig én olyan vagyok, ha én egyszer azt mondom valamire, hogy piros, akkor tőlem mondhatja azt 1000 ember, hogy az zöld, de nekem az akkor is piros. És pont ez a probléma, hogy sok dolgommal nem értenek egyet, bár tény és való, hogy vannak céljaim, műtéteket akarok, nem akarok párkapcsolatot stb. Csak nem értem, hogy ez nekik miért probléma, mikor engem úgy se lehet se meggyőzni, meg se lebeszélni semmiről. Mert ha kitalálok valamit, ahhoz betegesen ragaszkodom, és pont ezért érem el, mindig amit akarok.

márc. 22. 23:39
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
94%
Akkor tervezd el, hogy nem foglalkozol a véleményükkel, és makacsul tarts ki emellett.
márc. 23. 06:15
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem tudják elfogadni a szüleim a személyiségemet?"

"És pont ez a probléma, hogy sok dolgommal nem értenek egyet"

Megkérdezhetem, hogy TE miért nem tudod elfogadni a szüleid személyiségét? Mert ha neked pont az a probléma, hogy nem értenek egyet veled, akkor meg akarod változtatni őket.

Az életben soha nem lesz olyan, hogy mindenki egyetért veled mindenben. Inkább gyakorold ennek elfogadását, mert ha minden alkalommal kiborulsz, ha valakinek más a véleménye valamiről, nagyon nehéz életed lesz.

márc. 23. 06:40
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
E tulajdonságodat nem tudják elfogadni, nem "a személyiségedet".
márc. 23. 06:56
 14/39 anonim ***** válasza:
97%
Nehéz lehet a szüleidnek, hát sok sikert az élethez! a makacsságod lehet mindég előre visz majd, hisz ami piros az piros!
márc. 23. 06:56
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Csak én látom úgy, hogy te saját magadat nem tudod elfogadni, ezért más sem tud?
márc. 23. 07:01
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

" ...pedig én olyan vagyok, ha én egyszer azt mondom valamire, hogy piros, akkor tőlem mondhatja azt 1000 ember, hogy az zöld, de nekem az akkor is piros. "

Nos, erre nem a makacs a megfelelő szó...

márc. 23. 07:07
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha ekkora beleszolasa van a szuleidnek, akkor gondolom otthon laksz. Na hat mehetnel alberletbe, tartsd fent magad, dolgozz es legyel onallo. Mert ami zold az piros.
márc. 23. 07:25
 18/39 anonim ***** válasza:
96%

Ha a zöldre azt mondod hogy piros akkor 1. vagy színtévesztő vagy 2. nem vagy normális.

De biztosan nincs igazad.

márc. 23. 07:38
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyi, ha ilyen önálló vagy, gondolom már saját lakásban vagy legalább albérletben élsz, így nem tartozol senkinek elszámolással.
márc. 23. 08:08
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem ők azok, akik nem fogadják el a személyiségedet, hanem éppen te vagy az, aki hadakozol az ő világlátásuk ellen. Nem kell mindig mások orrára kötni, hogy mit akarunk, hanem megyünk a magunk útján, amiről aztán a tapasztalatok alapján mi is letérhetünk oldalra, ha úgy könnyebb elérni a kitűzött célt. Az örökös hadakozás csak pillanatnyi örömet okoz, de nem visz előre.
márc. 23. 08:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!