Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan oldjátok meg láthatások...

Hogyan oldjátok meg láthatások alatt, hogy a párod gyermekei minőségi időt is tudjanak tölteni külön csak az apjukkal is?

Figyelt kérdés

Jó ideig csak úgy mentünk programokra, hogy mi (én es a gyerekeim) is ott voltunk. A párom gyerekei nem igazán csípnek minket, így jelezték, hogy ők az apjukhoz jönnek és nem hozzám, szálljak le róluk. Bár ezt nem ilyen finoman adták tudtomra, de tudomásul vettem és elfogadtam. Most viszont azért is én vagyok a rossz, hogy mi megyünk programokra, míg ők otthon tespednek heti 2 napot. Ezzel viszont tényleg nem tudok mit kezdeni. A párom nem kimozdulós típus, nekem is komoly vitáim voltal vele, hogy a közös programokon megjelenjen és ott is maradjon, ha viszont nem vagyok ott, akkor rövid idő után valami indokkal meglép.

Hogyan oldhatnám meg, hogy ez változzon és ne mindig én legyek a rossz?

márc. 20. 19:12
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
81%

"Hogyan oldhatnám meg, hogy ez változzon és ne mindig én legyek a rossz?"

Úgy, hogy nem veszed magadra. Az nem a te hibád, hogy őket az apjuk nem viszi sehová hétvégén. Ha ti is otthon tespednétek, akkor meg talán az lenne a baj, hogy ők csak az apjukkal akarnak lenni, miért vagy te is ott. Mondjuk az tényleg rossz lehet nekik, hogy az apjuk még ahhoz is lusta, hogy néhány kinti programra menjen velük hétvégén, de ezt akkor is nekik kell lemeccselniük, te ezzel nem tudsz mit kezdeni.

márc. 20. 21:01
 12/44 anonim ***** válasza:
25%

Minden hétvégén 2 nap csak az apjukkal akarnak lenni a gyerekei.

Nektek mikor jut időtök egymásra, csak hétköznap este? A gyerekek pedig az anyjukkal csak hétköznap este vannak?

Jó ez így?

márc. 20. 21:31
 13/44 anonim ***** válasza:
25%

"Szóval az apjuk lelépett 4 gyerek mellől, hogy családosdit játszon 3 idegen gyerekkel. Ügyes."

Vagy inkább az anyjuk lépett le.

márc. 20. 21:52
 14/44 anonim ***** válasza:
78%

Nekem ezen nem lenne mit megoldani.

Nem hozzánk jöttök, oké, akkor majd apátok programozik meg kajáltat titeket. Ennyi - és hátradőlnék :D

márc. 20. 22:08
 15/44 anonim ***** válasza:
73%
15# Tkp igazad van. Csak így mégsincs megoldva semmi, senki sem érzi jól magát.
márc. 20. 22:19
 16/44 anonim ***** válasza:
61%
Az a vicc, hogy akik családban élnek, azok napi 7 percet beszélnek egymással. (statisztika) Az ám a minőségi idő.
márc. 20. 22:29
 17/44 anonim ***** válasza:
48%

Hát nem tudom. A program nekem eleve nem azonos a minőségi idővel. Ülnek egymás mellett moziban, színházban. Kisebb gyerek ugrál a játszóházban, apu nézi.

Nyilván lehet ez is minőségi idő, de ne használjuk már szinonimaként... Nekem minőségi, ha vasalás közben mesélnek a gyerekek.

márc. 21. 06:09
 18/44 anonim ***** válasza:
78%
Érthető, hogy a gyerek nem akarják, hogy minden láthatáson ott legyetek te és a gyerekeid. Ők konkrétan azt szeretnék, ha az apjuk programozna velük. Xarul esik nekik -gyerek szemmel jogosan- hogy ők csak otthon ülnek apuval, míg te a gyerekeiddel valami programot csinálsz. Féltékenyek, irigyek. A problémát csak és kizárólag a párod tudja megoldani azzal, ha programokra viszi őket.
márc. 21. 06:35
 19/44 anonim ***** válasza:
35%
19 nem érthető, mivel az apjuknak van új családja, teljesen irreális elvárás, hogy minden hétvégén apuka külön menjen a saját gyerekeivel meg a felesége az ő gyerekeivel is teszem fel kirándulni, játszóházba vagy bármi. Persze, annyira akarnak legyen az apjukkal mondjuk pár órát, beszéljék meg mi volt az oviban, suliban, de az hogy most nekik nem szimpi az új pár meg a gyerekei, hát egyéni szociális probléma. Ahogy az apával járnak a nőnek a gyerekek, úgy a gyerekeknek is az apjukhoz tartozik az új párja, ha tetszik, ha nem. Nekem is nevelőapám van, a férjem szülei is elváltak, volt nekem is gyermekes párom, soha még csak nem is hangzott el ilyen sehol, hogy az elvált szülő ne hozza a párját vagy ne legyen ott, mert nem szimpi vagy bármi. Kezdjük ott, hogy azért normál esetben a láthatás se arról szól, hogy körbeugrálom a gyerekem pláne minden hétvégén. 2 párom is volt akinek pici gyereke volt, amikor jött mi előre kitaláltuk mit lehetne csinálni, aztán felvetettük, hogy Annácska, mit csináljunk ma, elmenjünk játszóházba vagy inkább állatkertbe? Sose volt hiszti
márc. 21. 07:16
 20/44 anonim ***** válasza:
9%
Plusz a férjem testvérének a gyerekének is elváltak a szülei, ráadásul őt anyóshoz vitte mindig, ahol alapból ott élnek a másik tesójáék 2 gyerekkel, gyakran megyünk mi is hétvégén, ott se volt azon hiszti hogy na márpedig most ő csak az apjával/anyjával akar lenni.
márc. 21. 07:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!