Hogyan szoktassam le a szüleimet arról, hogy ne hallgassák a tévét, meg a tiktok/facebook videókat hangosan?
Figyelt kérdés
55 évesek és roppant idegesítő, főleg apám, aki kicsit "nagyot hall", legalábbis azt hazudja magának. Van hallókészüléke, de semmit nem ér, így is mindig visszakérdez, de igazából direkt, már megszokásból, mert valóban hallja, amit mondok, mégis kétszer kell neki elmondani. Szóval minden késő délutánttól kezdve az a programjuk, hogy bekpcsolják a tévét, jó hangosan, megy a sok baromság, én meg nem tudok tanulni, hiába csukom be a szobám ajtaját. Sokszor az is program, hogy közben még nézik a telefonjaikon az idióta videókat jó hangosan, amit már nem lehet kikerülni semmilyen platformon sem, mert már automatikusan elindulnak, ahogy görgeted a hírfolyamot, még akkor is, ha csak egy receptet akarsz megnézni. Apám pedig azt csinálja, hogy még a tévét is úgy hagyja, nem nézi, csak odaül a fotelbe, közben nézi a tiktokot, aztán ha megunta, kimegy a konyhába gépezni, és ott nézi tovább a facebookot, de a tévét nem kapcsolja le, ugyanúgy megy hangosan. Mikor kisebb voltam, akkor is ez volt, akkor aludni nem tudtam a hangos tévétől. Szóval hiába szólok nekik ezerszer, minden egyes nap ez megy. Elköltözés meg ilyenek nem opció. Az a kérdés, hogy szoktassam le őket erről.2024. márc. 19. 19:36
21/24 anonim válasza:
Itt pont azt ereztetik veled,h koltozz mar el onnan.
22/24 anonim válasza:
#21 Nem, csak azt, hogy nincsenek tekintettel másokra. Az én szüleim is ilyenek. Az más tészta, hogy világéletemben nem zavartak. Mindig tudtam olvasni, tanulni, aludni mellettük, pedig az emeleten csukott ajtóval is úgy hallottam a barátok köztöt, mintha mellettem lett volna a tévé. Aki ezen mimózáskodik, az konkrétan életképtelen. Aki álmos, az alszik. Aki tanulni akar, az tanul. Minden más csak kifogás.
23/24 anonim válasza:
22, nekem például nagyon érzékeny a hálásom, mindenre. Sok minden hang zavar, és erről sajnos nem tehetek. Csak akkor tudok például olvasni, ha csend van valamennyire, mert zajban hiába olvasok, nem tudok figyelni. Hirtelen zajra meg felébredtek akkor is, ha a fáradságtól esetleg el tudok aludni.
24/24 anonim válasza:
Szerintem sehogy. Nekem anyukám hallgatta mindig olyan hangosan, hogy a szobámban hallottam a szöveget ami megy a tévében. Ráadásúl éjszaka is énmeg nemtudtam aludni. Megvártam még elalszik, horkólt is, átmentem, hogy lejebb veszem, erre mindig rámszólt, hogy ne nyúljak hozzá aztán aludt tovább. Örültem amikor eltudtam költözni. Bár érdekes, ha a lányom alszik nála(4 éves) és ő szól este, hogy zavarja neki kikapcsolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!