Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan szoktassam le a szüleim...

Hogyan szoktassam le a szüleimet arról, hogy ne hallgassák a tévét, meg a tiktok/facebook videókat hangosan?

Figyelt kérdés
55 évesek és roppant idegesítő, főleg apám, aki kicsit "nagyot hall", legalábbis azt hazudja magának. Van hallókészüléke, de semmit nem ér, így is mindig visszakérdez, de igazából direkt, már megszokásból, mert valóban hallja, amit mondok, mégis kétszer kell neki elmondani. Szóval minden késő délutánttól kezdve az a programjuk, hogy bekpcsolják a tévét, jó hangosan, megy a sok baromság, én meg nem tudok tanulni, hiába csukom be a szobám ajtaját. Sokszor az is program, hogy közben még nézik a telefonjaikon az idióta videókat jó hangosan, amit már nem lehet kikerülni semmilyen platformon sem, mert már automatikusan elindulnak, ahogy görgeted a hírfolyamot, még akkor is, ha csak egy receptet akarsz megnézni. Apám pedig azt csinálja, hogy még a tévét is úgy hagyja, nem nézi, csak odaül a fotelbe, közben nézi a tiktokot, aztán ha megunta, kimegy a konyhába gépezni, és ott nézi tovább a facebookot, de a tévét nem kapcsolja le, ugyanúgy megy hangosan. Mikor kisebb voltam, akkor is ez volt, akkor aludni nem tudtam a hangos tévétől. Szóval hiába szólok nekik ezerszer, minden egyes nap ez megy. Elköltözés meg ilyenek nem opció. Az a kérdés, hogy szoktassam le őket erről.

márc. 19. 19:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
45%

Sajnálom, tudom milyen. Apám ugyan ez, de durvább. Bömböl a tv, megy a nagy rádió, közben van olyan, h a zsebrádióját is bekapcsolja (!!) MINDEKÖZBEN harsog a telefonja a fb videóktól!

Amint nagykorú lettem, elmentem otthonról, messzire.

Ha neha meglátogatom őket, akkor ha ilyen van szólok, ha nem ér semmit, elmegyünk anyámmal sétálni.

Költözz el, hány éves vagy?

márc. 20. 00:29
 12/24 Darius- ***** válasza:
0%
Van egy egyszerű, precíz és eredményes megoldás: kivágod az ablakon a tévét és a toktokot egymás után. Hajrá!
márc. 20. 00:39
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
Vegyél fülhallgatót vagy fejhallgatót nekik.
márc. 20. 03:15
 14/24 anonim ***** válasza:
33%
A fizikai erőszak nem segít,marad a verbális. Gyakorold be ezt a mondatot:ha nem tudok tanulni,akkor életem végéig eltarthatsz. Itt fogok veszekedni veled 40 évesen a TE távirányítódon,meg telefonodon,hogy mit nézzünk,úgyhogy dönts. Most. Írd meg,hogy sikerült.
márc. 20. 06:37
 15/24 anonim ***** válasza:
77%
Sajna a férjem is ilyen! Üvöltenek azok a hülye hangú/nevetésű reels videók. Semmi értelmes nincs benne. Szólok neki, akkor még ő teremt le, hogy még ezt sem csinálhatja. Csak annyi a baj, hogy du 4 től este 10-11 ig. Utána film hajnal 2 ig és nem kapcsolja ki, ha vége, hanem hagyja, hogy menjen tovább. Se pihenni, se tanulni nem lehet (államvizsgára készülök, a kicsi meg elsős, de őt sem tudom itthon tanítani, mert ha nekilátunk gyakorolni, direkt elindít mesét, hogy elterelje a gyerek figyelmét. Ha szólok akkor kiabálni kezd, mi van jól hallom, már ezt sem lehet? Beszélgetni sem lehet, mert minden nap ez van! A hétvége sokkal rosszabb! Ott reggeltől megy a sok baromság. Éjszaka sem lehet pihenni, azt megkérdezi mitől vagy állandóan fáradt? Gyermekkoromban nem volt tv-k nagyon jó volt, sokat olvastam, most olvasni sem tudok, mert nagyon zavar a folyamatos háttérzaj!
márc. 20. 08:15
 16/24 anonim ***** válasza:
15%
Azt kéne már megtanulni az embereknek, hogyha engem zavar valami, akkor magamnak keresek egy olyan megoldást, ami általam megvalósítható, és az én érdekemben nekem lesz jobb tőle, nem ölbetett kézzel panaszkodok és azon gondolkodom, hogyan változzanak mások az én kedvemért.
márc. 20. 08:55
 17/24 anonim ***** válasza:
66%

15 Úrisn, nem gondoltál arra h esetleg otthagyod...?

Anyám most belátta h jobb lett volna..

márc. 20. 10:03
 18/24 anonim ***** válasza:

Semmit, sajnos tele a világ bunkókkal, akiknek egyedül kellene élnie, mert a közös együttélés és alkalmazkodás az úgy kapásból nem megy nekik.

Nevetséges - vagyis inkább szánalmas.

Ezt el kell fogadnod, ha tanulni akarsz, menj a könyvtárba, amúgy meg noise cancell-es füles, az elég sokat szűr.

Nem olcsó, de jó vétel.

márc. 21. 08:27
 19/24 anonim ***** válasza:

16-os, és amíg otthon élsz kamaszként, ahol kb egy ajtó választ el az idióta szüleidtől, vagy tesódtól, mit csinálsz?

Nálunk az öcsém őrjöngött állandóan, anyámék meg nagy ívben szrtak rá, de most verjem meg? Egy ideig még oké, de egy 14 éves 180 centis gyerekkel mit kezdek?

Megkértem - 2-3-4x, 10x... szerinted változott valami? Semmi, ő ugyanúgy rohangált, őrjöngött a sz.gép előtt, és sorolhatnám.

Voltam 18 érettségi évében. Akkor hová költözök? :D

márc. 21. 08:30
 20/24 anonim ***** válasza:
#19 Én speciel kollégista voltam gimnáziumban, mégis tudtam tanulni meg aludni az akármilyen hangzavarban. Megszokja az ember. Benyomja a saját zenéjét, mert az általa kontrollált "zaj". Elmegy könyvtárba. Megannyi opció van a hiszti helyett.
márc. 21. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!