Amikor a nagyszülő több napig vigyáz az unokára, ti adtok érte valamit?
Mikor gyerek voltam és a mamánál nyaraltunk, nevelőapám mindig adott pénzt a mamának érte. Vegyen nekünk kaját, fagyit, stb alapon. A mama nem volt rászorulva, nem is keresett rosszul, mellette konyhán dolgozott, rengeteg kaját hordott haza.
Most az én gyerekeim ovis/bölcsisek. Ha betegek, sokat vannak anyánál, ő nem dolgozik, szívesen vigyáz rájuk.
Multkor pl ő vitte őket dokihoz, kocsival 50km-t. Én hálából utaltam neki pénzt, tankoljon. kp-t sosem fogad el.
Visszautalta, holott tudom neki lenne hova tennie.
Mert ő nem azért vigyáz a gyerekekre, hogy mi ezért fizessük.
Nekem ez kellemetlen. szívesen meghálálnám így. Meg lehet amiatt is érzem így, mert utánunk kapott a mama.
Nálatok hogy van ez?
Nálunk jelentős összeget adok ezért. Az ok egyszerű. Egyrészt ő dolgozott és az én gyerekeim miatt mondott fel, másrészt minden héten 5 napot vigyáz rájuk míg én dolgozom, ezentúl elég sokat is költ rájuk: szintén benzin, kaja, a kicsire pelenka, stb.
Szerintem alkalmankénti vigyázásra nem kell kompenzáció, ha nem fogadja el, rendszeresre viszont igen. Hiszen ő kiesett a munkából, és ha ő nem lenne otthon, akkor töredékét nem keresném ennek a most megkeresett pénznek.
Ha pl gyógyszer kell, vagy anno pelus, azokat természetesen vittem. A kaja az, amibe nem fogad el semmit.
Anya nem nyugdíjas, 51 éves :)
Szerintem vásárolj be neki, vagy vegyél valami olyan dolgot, amiről tudod, hogy örülne neki, de nem engedheti meg magának.
Szerintem szép gondolat hogy átlátod a helyzetet, hiszen van neki bőven kit eltartani.
Mi kulfoldon elunk, igy nagyon ritkan latja anyam a gyerekunket de nem kerne penzt erte hogy vigyazzon ra. Legutobb mikor hazamentunk akkor egyik nap pl elmentunk furdobe kettesbe, a gyerekre meg ok vigyaztak addig.
Tesom gyerekere rendszeresen vigyaz, azert sem ker penzt, viszont tesom nagyon kihasznalja, van amikor fel hetet is ott van, foleg nyari szunetben es nem ad penzt hogy legalabb a kajajat fedezze. A hatart ott huzta meg anyam mikor a tesom a gyerekenek a szulinapjat ott akarta tartani hogy anyam fizesse a kajat meg a tortat is o rendelje meg. Megmondta neki hogy lehet naluk a szulinapi buli de neki kell a sajat gyerekenek a szulinapjat tartania, szoval vegyen kajat es rendeljen tortat.
Anyosom az kulon eset. A gyerekre envete 2szer vigyaz 1-2 orat. Amikor a felesegem elmegy a gyerekkel a szuleihez akkor pedig viszon itthonrol kajat mert anyosra nem lehet szamitani hogy keszul kajaval mert megy az unoka.
En nem is varom el hogy anyam tartsa el a gyereket mikor vigyaz ra de nem orulnek neki ha oradijat szamolna fel.
Amikor en voltam gyerek akkor a sokat voltam a mamanal es ketlem hogy penzt kert volna erte a szuleimtol. En voltam a kedvenc unoka es mindig kerdezte hogy mit fozzon nekem, a konyhaszekrenyben meg mindig volt a kedvenc csokimbol.
A masik mama is sokat vigyazott ram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!