A nagyszülők egyszerre csak egy unokára vigyáznak, hülyeség hogy csalódott vagyok?
Talán kettő már sok lenne nekik, főleg úgy, hogy az egyik pici. Lehet, hogy egy kisgyerekhez már nincs olyan türelmük. A naggyal el lehet játszani, nem kell róla gondoskodni.
De az is lehet, hogy nem szeretik az új férjedet, és nem örülnek az új kapcsolatodnak, ezért nem is kötődnek annyira a közös picihez.
Biztosan van más, aki tud segíteni, barátnők, más családtag, vagy marad a bébiszitter, hogy tényleg tudjatok kettesben lenni.
Alapvetően így is szívességet tesznek, nem hiszem ,hogy jogosan akadsz ki.
Amellett mikor ők neveltek 2 gyereket egyszerre, 20-30 évvel fiatalabbak voltak, és ugye az sem utolsó szempont, hogy a nagylánnyal nem sok mindent kell csinálni, de egy pici után futni kell, meg szórakoztatni. Ez lehet szerintem, hogy a nagy, kamaszkorú gyerekkel lényegesebben egyszerűbb nekik, mint a picivel.
Vagy a párod szüleihez kell lepasszolni minden héten a picit, vagy szerezni egy babysittert vagy valami olyan babaprogramot találni arra a napra, mikor a nagyobbak a nagyszülőknél vannak, ahol ott is lehet hagyni pár órára, vagy a két nagyobbat elvinni valami táncra, sportra, kézműves körbe, ami eltart egy darabig és a pici akkor van a mamánál. Esetleg egy hasonló korú gyerek anyukájával összebeszélni, hogy heti egy délutánt vigyáztok egymás gyerekére,és azt úgy időzíteni, hogy a pici akkor legyen ott, amikor a másik gyerekek a mamáknál.
+ talán a nagyobbat akarják védeni, esetleg megelőzni a féltékenységet (tudom azt írod, hogy jó testvérek), hogy van egy kis idő, amikor csak ő van a középpontban.
De az anyukád döntését illene tiszteletben tartani, ő nem vállalja a kettőt egyszerre. Ezen lehet megsértődni, de szerintem nem érdemes.
Valahol megértem a csalódottságot, de valahol viszont nagyon nem tudom elfogadni azt amikor egy pár úgy vállal gyereket, hogy a nagyszülőkre alapoz bizonyos dolgokat. Még akkor is ha havi egy délutánról van szó. Ezt a babát ti vállaltátok, a ti felelősségetek és nekik szívük joga visszautasítani. Nem tudhatod, hogy mi a valódi indok, lehet már türelmük sincs egy kisebb gyerekhez, csak nem merik bevallani, hogy inkább zavarja már őket egy kisgyerek ebben a korban.
Szerintem fogadjátok el, hogy ez van, hisz vállaltátok mikor a közös gyerek mellett döntöttetek, hogy még kevesebb időtök lesz egymásra. Lesztek bőven még kettesben pár év múlva mikor már nem kell vigyázni egy gyerekre sem. Pont úgy, mint azok a családok ahol még ennyi segítség sincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!