Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők egyszerre csak...

A nagyszülők egyszerre csak egy unokára vigyáznak, hülyeség hogy csalódott vagyok?

Figyelt kérdés
60 évesek, jól tartják magukat. A korábbi kapcsolatomból származó iskolás nagylányom évek óta heti egyszer náluk tölt egy délutánt, amíg a férjemmel kettesben vagyunk. Nagyon kell ez a kettesben töltött idő nekünk. A férjemnek is van egy ovis gyereke az előző házasságából, ő ilyenkor a férjem szüleivel van. A gyerekeink alig, vagy egyáltalán nem tartják a kapcsolatot a másik vérszerinti szülővel, ők kivehetőek a képletből. Van egy közös kicsink is, és arra gondoltunk, ő lehetne egyik héten az egyikünk, a másik héten a másikunk szüleinél. De az én szüleim azt mondták, nem szeretnék, mert akkor a kicsi elterelné a figyelmüket, és nem tudnának olyan sok minőségi időt tölteni a nagyobb unokájukkal, mint korábban. Vigyük máskor a kicsit. Így viszont nekünk nem lehet kettesben töltött időnk a férjemmel, pedig számunkra ez az egész rendszer ezért lett kitalálva. Nem vagyok egyke, a szüleim is két gyereket neveltek, és pár évvel ezelőtt az azóta már kamasz másik két unokájuk simán ott aludt kéthetente együtt. Csalódott vagyok, és nem is az elúszott szabadidő miatt, hanem mert úgy érzem, a nagylányom számukra Az Unoka, akire egy cseppel sem juthat kevesebb figyelem holmi később szülöttek miatt. Még azt is megértettem volna ha azt mondják, sok nekik már két gyereket gondozni egyszerre, de nem ez az indok, hanem az, hogy ők még minden második alkalommal sem szeretnének elmulasztani egy pillanatot sem a naggyal töltött idejükből. A nagy amúgy 10 éven felüli, teljesen önálló nagylány. Anyám szerint nem kéne csalódottnak lennem, ők külön-külön karnak unokázni, el kell fogadnom. Én meg olyan szomorú vagyok. A mi szemünkb
2019. márc. 12. 11:29
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy a férjemmel az időnket megoldjuk, nem ez a fő probléma. Ha azt mondanák, hogy egyszerűen túl nagy megterhelés nekik a kicsi, szó nélkül elfogadnám, hisz ez az élet természetes rendje, lassacskán csak megöregszenek ők is. De nem ezt mondják, és nem ezt érzik.

Nyilván nem eröltetem rájuk ha nem akarják, de attól még bánthat, nem? Nem leszünk ettől haragban, de azért ez egy tüske.

Ez a szívességtevés pedig nem olyan egyértelmű dolog. Mindkettőnk szülei abba a típusba tartoznak, akikhez vinni KELL az unokát, különben sértődés van. Ha azt mondanám nekik, hogy a nagylányom mostantól csak kéthetente megy, közte kéthetente pedig a kicsi, oltári összeveszés lenne belöle, mert azt nem lehet, hogy ők kevesebb időt legyenek a naggyal.

A nagylányom babakorában együtt laktunk, és költözés után még ezt a heti egyalkalmas rendszert is nagy veszekedések árán sikerült megvalósítani. Azt várták, hogy hetente többször megy majd. De a gyerekemet én akartam nevelni. Tudom hogy vannak általános sémák ebben a nagyszülőre tolás témában, de ez nem az a történet. Ez az "unoka a mindenem" történet, annyi bökkenővel, hogy csak az egyik.

2019. márc. 12. 12:22
 12/43 anonim ***** válasza:
62%

5-ös és 6-os tök jól írtak, én adtam nekik zöld kezet, de mégis vitakozni fogok velük.

Hiába igaz, hogy szívesség az unokákra vigyázás, és hiába érthető is valahol, hogy más programot tudnak csapni a naggyal és a kicsivel... a tény tény marad, hogy valami baj van a szeretettel, és ezt jól érzi a kérdező. Mert (hacsak nem kell valami speci okból MINDEN percben a kicsire figyelni) simán lehetne találni helyet neki a családban, őt is bevonni vagy lekötni - teljesen termsézetesen. A szeretet nem fogy el, ha többen osztoznak rajta és nem is jut egy emberre kevesebb, ha jól csinálják. Naygon hamar nem lesz már olyan kicsi a kicsi... és ha kicsiként nincs türelmük hozzá, az meglátszódhat később is. Az egykézés, "csak egyre jut" nem egészséges megközelítés, pláne ha ténylegesen már több gyerek van a családban.

Szerintem megéri erről még tovább beszélgetni a nagymamával... követelni persze nem lehet, és nem is érdemes, de szerintem Kérdező nem is így áll a dolgokhoz. Nem biztos, hogy változnak a dolgok... de ettől még mindenképp érdemes beszélni róla.

2019. márc. 12. 12:26
 13/43 anonim ***** válasza:
69%

Most magadnak szülted a gyereket vagy a nagyszülőknek? Nyilván imádják az unokákat, de nem kötelesek rá vigyázni ha nem akarnak. Elhiszem, hogy kell nektek az együttlét, de akkor fizessetek meg egy bébiszittert aki ilyenkor vigyáz a másik gyerekre!

Az meg a másik fele, hogy ebben a korban (hiában vannak jó állapotban) marhára megterhelő 2 kisgyerek (igen, a 10 éves is "kicsi"). Őket is meg lehet érteni, nem kell rájukerőltetni a másik gyereket is.

2019. márc. 12. 12:47
 14/43 anonim ***** válasza:
81%

MÁR nincs hozzá türelmük. Ahogy mondtad, ez az élet rendje.

Amikor pedig a nagylányod 10+ éve baba volt, a nagyszülők is 10+ évvel fiatalabbak voltak.

Biztos szeretik a kisebb gyerekedet is, de nem merik teljes felelősséggel átvenni tőled.

2019. márc. 12. 12:52
 15/43 anonim ***** válasza:
84%

"Hanem mert a naggyal együtt töltött idejük szent és sérthetetlen. Engem ez az elv szomorít el igazán."

Tényleg? Valami gondod van a nagyobbik gyerekeddel? Mert nem igazán értem, mi okod lenne ezért szomorúnak lenni.

A nagyszülő nem ingyen bébicsősz. Annyit vállal be, amennyit bír, vagy amennyi neki jólesik. És úgy, ahogyan jónak látja. Örülj, hogy ennyit is vállal.

Ja, hogy "ti úgy gondoltátok"... Már meg se haragudj, az nem elég, hogy ti hogy gondoljátok. Azért kell hozzá az is, hogy a másik fél is hogy gondolja.

2019. márc. 12. 12:53
 16/43 anonim ***** válasza:
24%
Utálják őt :)
2019. márc. 12. 12:54
 17/43 anonim ***** válasza:
63%
Tudod,hogy egy elkényeztett liba vagy, azért csak ne szomorkodjál,hogy a nagyszülõknek már nehezükre esik,hogy vigyázzanak a picire.Jó ,hogy csak ez a gondod?!
2019. márc. 12. 13:01
 18/43 anonim ***** válasza:
87%

A másik nagyszülők vállalnák a kicsit a nagyobb unoka mellett is? Ha igen, akkor lépj át ezen, nyilván meg tudod oldani, hoyg kéthetente egy délutánt bébiszitter vigyázzon a kicsire, és lásd meg benne a jót: így mindkét gyerekeddel 100%-ig minőségi időt tölt az, aki vigyáz rá. Álomtestvérek pedig lehetnek még hárman együtt a hét minden más napján.

Azért az nyilvánvaló, hogy a 10 éves naggyal már egészen másképp lehet együtt lenni, mint egy babával, én magam anyaként is egészen másképp élvezem az együttlétet a gyerekeimmel külön-külön, mint amikor folyamatosan kompromisszumot kell kötni, hogy közös legyen a játék vagy a program a naggyal és a kicsivel.

Még mindig jobb, hogy őszintén elmondták, hogy nekik így jobb, mintha gondolkodás nélkül vállalnának mindent, de aztán valamelyik gyerek le lenne téve a Tv elé vagy a járókába.

És még ha igaz is, hogy a pici felé még nem alakult ki olyan erős kötődés, mint a naggyal, az sokkal inkább az idpnek tudható be, nem a szeretet hiányának valószínűleg. Lépj tovább ezen, és legyél nagyon hálás azért a segítségért, amit szívesen tudnak adni.

2019. márc. 12. 13:05
 19/43 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, kedvenc unoka szinte mindenhol van. Szerintem ez lehet a titok nyitja.
2019. márc. 12. 13:07
 20/43 anonim ***** válasza:
80%
"útban van a saját gyereked" - hát igen, mindent meg lehet fogalmazni úgy, hogy a szülő legalább köztörvényes bűnözőnek tűnjön. A valóság meg az, hogy az év minden napjának mind a 24 órájában nincs ember, aki a gyerekével szeretne lenni, hogy messzebb ne menjek, legalább szex közben ne legyen ott, ha a WC-re követ, azt már megszoktam:) Szóval, igen, néha jobb, ha nincs jelen. Aki meg pellengérre akarja állíttatni a szülőt, az ugyanezt úgy fogalmazza meg, hogy útban van a saját gyerek..... de attól még nem lesz így igaz semmi.
2019. márc. 12. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!