Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők egyszerre csak...

A nagyszülők egyszerre csak egy unokára vigyáznak, hülyeség hogy csalódott vagyok?

Figyelt kérdés
60 évesek, jól tartják magukat. A korábbi kapcsolatomból származó iskolás nagylányom évek óta heti egyszer náluk tölt egy délutánt, amíg a férjemmel kettesben vagyunk. Nagyon kell ez a kettesben töltött idő nekünk. A férjemnek is van egy ovis gyereke az előző házasságából, ő ilyenkor a férjem szüleivel van. A gyerekeink alig, vagy egyáltalán nem tartják a kapcsolatot a másik vérszerinti szülővel, ők kivehetőek a képletből. Van egy közös kicsink is, és arra gondoltunk, ő lehetne egyik héten az egyikünk, a másik héten a másikunk szüleinél. De az én szüleim azt mondták, nem szeretnék, mert akkor a kicsi elterelné a figyelmüket, és nem tudnának olyan sok minőségi időt tölteni a nagyobb unokájukkal, mint korábban. Vigyük máskor a kicsit. Így viszont nekünk nem lehet kettesben töltött időnk a férjemmel, pedig számunkra ez az egész rendszer ezért lett kitalálva. Nem vagyok egyke, a szüleim is két gyereket neveltek, és pár évvel ezelőtt az azóta már kamasz másik két unokájuk simán ott aludt kéthetente együtt. Csalódott vagyok, és nem is az elúszott szabadidő miatt, hanem mert úgy érzem, a nagylányom számukra Az Unoka, akire egy cseppel sem juthat kevesebb figyelem holmi később szülöttek miatt. Még azt is megértettem volna ha azt mondják, sok nekik már két gyereket gondozni egyszerre, de nem ez az indok, hanem az, hogy ők még minden második alkalommal sem szeretnének elmulasztani egy pillanatot sem a naggyal töltött idejükből. A nagy amúgy 10 éven felüli, teljesen önálló nagylány. Anyám szerint nem kéne csalódottnak lennem, ők külön-külön karnak unokázni, el kell fogadnom. Én meg olyan szomorú vagyok. A mi szemünkb
2019. márc. 12. 11:29
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
80%

Engedd el ezt a témát, és foglalkozz a családoddal.

Tölts velük minőségi időt a gyakorizás helyett! :)

2019. márc. 12. 18:29
 32/43 anonim ***** válasza:
56%
Esküszöm, az ilyen válaszolók miatt érzem néha, hogy soha nem akarok gyereket. Nekünk még teljesen természetes volt, hogy családban élünk, a nagyszülő, a nagynéni/bácsi is vigyáz a gyerekre, és senki nem kivételez egyik testvérrel sem. Itt meg folyamatosan azt olvasom, hogy magadnakszülted, nemerdlepasszolni, húsz éven át bele kell gyógyulva lenni a gyerek fenekébe, különben szar anya vagy. "Dugóidődet félted", bakker, akkor szórjon hamut a fejére minden nő, aki szexelni mer a saját férjével, gondolom, te is azok közé tartozol, aki szerint a szex csak arra való, hogy létrejöjjön a gyerMek, és ha már megvan, nem érted, minek ezzel bajlódni. Ha a kérdező nem szexelne többet a férjével, és emiatt megcsalná a férje, akkor ugye véletlenül se a kérdezőt hibáztatnád? (költői kérdés)
2019. márc. 12. 19:12
 33/43 anonim ***** válasza:
30%
Én azt látom, nem akarod, hogy a kicsivel minőségi időt töltsenek a nagyszülők. Sajnálod tőle azt a pár órát, amikor hetente 1x, csak rá figyelnének, és senki másra. Rá akarod erőltetni a mamáékra, hogy megosszák a figyelmüket. Miért sajnálod a kicsitől, hogy megkapja azt a kizárólagos figyelmet, amit a nagy 10 éve élvez?
2019. márc. 12. 20:13
 34/43 anonim ***** válasza:
87%

“Vigyük máskor a kicsit”

Nekem ebből az jön le, hogy külön-külön akarnak időt tölteni velük. Tehát egy másik alkalommal a kicsi “szent és sérthetetlen”, amikor az együtt töltött időből nem vehet el a nagy. Már ha mindenáron ragaszkodsz ezekhez a kifejezésekhez, mert szerintem is inkább arról van szó, hogy nem bírnának egyszerre kettővel de talán még maguknak sem ismerik be. Két kamaszt hoztál fel példának hogy náluk lehettek egyszerre, de ha jól sejtem a kamaszok vígan elvannak órákon keresztül úgy, hogy nem kell értük aggódni. Egyik sem nyal bele a mosószerbe míg a másiknak segítenek mittudomén tányért levenni.

Tehát nekem amit fent leírtàl nem azt jelenti, hogy a nagy számukra a minden, a kicsi meg senki. Erre akkor gyanakodhatál, ha a kicsi idejében kérnék magukhoz a nagyobbat is, de fordítva erről nem lehetne szó. Másrészt, ha rosszul esne ha nem, valóban magadnak szültél nem a szüleidnek, és ha azt mondják nem vállalják a gyereket heti rendszerességgel, akkor ez van, el kell fogadni duzzogás nélkül, bele kell törődni hogy gyerekeitek vannak és ennek az a következménye, hogy jóval ritkábban lehettek kettesben. És erről nem a nagyiék tehetnek, hanem anya és apa, akik bevállaltak a gyerekeket, majd lepasszolnák őket rendszeresen.

35/43 anonim ***** válasza:
87%
Én azt nem értem, hogy a szüleid azt mondják, vigyed máskor a kicsit. Tehát nem az a gond, hogy vele nem akarnak foglalkozni vagy időt tölteni. Innen úgy látszik, hogy vele is pont ugyanúgy akarnak foglalkozni, mint a nagylányoddal, külön. Tényleg, viszed nekik külön a kicsit, ahogy kérik? Hogy vele is kialakulhasson ez a szoros nagyszülő-unoka kapcsolat?
 36/43 anonim ***** válasza:
21%
Nem hülyeség ,és meg ėrtelek ,de ez van sokat nem tehetsz vele ,változni biztos nem fog ,nålunk ugyan ez van volt ,rosszul esett de túl lėptem csak nålunk a gyerekeim unokatestvére volt az mindig vigyåzott rå anyukåm. Az enyėmekre meg nem nagyon,
2019. márc. 12. 20:28
 37/43 anonim ***** válasza:
83%

Bevallom, nem szimpatikus az a mindentudás, amikor valaki biztosan tudja, mit gondol, és mit érez a másik.

Azt, hogy mit gondolnak és mit éreznek igazán, azt csak a szüleid tudják.

Nem tudom, mennyi idős a kicsi, de van az a kor, amikor a gyerek minden figyelmet magának követel. Ha máskor, amikor nincs ott a nagyobb, szívesen vannak a kicsivel is, akkor nem kellene belemagyarázni a helyzetbe, hogy a kisebbet nem fogadják el.

2019. márc. 12. 21:00
 38/43 anonim ***** válasza:
46%
A kérdezőt nyilván nem az zavarja hogy nem fogadják el a gyereket, hanem hogy nem szabadulhat meg mindkét gyerektől egyszerre, és ugrott a gyerekmentes idő. Magyarán: Útban van neki a saját gyereke...
2019. márc. 12. 23:32
 39/43 anonim ***** válasza:
84%
Nem olvastam el a válaszokat... de nem lehet, hogy a nagy nem akarja, hogy ott legyen a kicsi is? lehetnek jó testvérek, de a nagy másfajta együtt tölött időt igényel a nagyszülőkkel, mint a mesenézés, kockából építés, hintázás...
2019. márc. 13. 11:37
 40/43 anonim ***** válasza:
87%
Ha az én gyerekem ilyenen duzzogna megmondanám hogy akkor egyiket se vállalom.
2019. márc. 13. 16:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!