A nagyszülők egyszerre csak egy unokára vigyáznak, hülyeség hogy csalódott vagyok?
Engedd el ezt a témát, és foglalkozz a családoddal.
Tölts velük minőségi időt a gyakorizás helyett! :)
“Vigyük máskor a kicsit”
Nekem ebből az jön le, hogy külön-külön akarnak időt tölteni velük. Tehát egy másik alkalommal a kicsi “szent és sérthetetlen”, amikor az együtt töltött időből nem vehet el a nagy. Már ha mindenáron ragaszkodsz ezekhez a kifejezésekhez, mert szerintem is inkább arról van szó, hogy nem bírnának egyszerre kettővel de talán még maguknak sem ismerik be. Két kamaszt hoztál fel példának hogy náluk lehettek egyszerre, de ha jól sejtem a kamaszok vígan elvannak órákon keresztül úgy, hogy nem kell értük aggódni. Egyik sem nyal bele a mosószerbe míg a másiknak segítenek mittudomén tányért levenni.
Tehát nekem amit fent leírtàl nem azt jelenti, hogy a nagy számukra a minden, a kicsi meg senki. Erre akkor gyanakodhatál, ha a kicsi idejében kérnék magukhoz a nagyobbat is, de fordítva erről nem lehetne szó. Másrészt, ha rosszul esne ha nem, valóban magadnak szültél nem a szüleidnek, és ha azt mondják nem vállalják a gyereket heti rendszerességgel, akkor ez van, el kell fogadni duzzogás nélkül, bele kell törődni hogy gyerekeitek vannak és ennek az a következménye, hogy jóval ritkábban lehettek kettesben. És erről nem a nagyiék tehetnek, hanem anya és apa, akik bevállaltak a gyerekeket, majd lepasszolnák őket rendszeresen.
Bevallom, nem szimpatikus az a mindentudás, amikor valaki biztosan tudja, mit gondol, és mit érez a másik.
Azt, hogy mit gondolnak és mit éreznek igazán, azt csak a szüleid tudják.
Nem tudom, mennyi idős a kicsi, de van az a kor, amikor a gyerek minden figyelmet magának követel. Ha máskor, amikor nincs ott a nagyobb, szívesen vannak a kicsivel is, akkor nem kellene belemagyarázni a helyzetbe, hogy a kisebbet nem fogadják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!