Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők egyszerre csak...

A nagyszülők egyszerre csak egy unokára vigyáznak, hülyeség hogy csalódott vagyok?

Figyelt kérdés
60 évesek, jól tartják magukat. A korábbi kapcsolatomból származó iskolás nagylányom évek óta heti egyszer náluk tölt egy délutánt, amíg a férjemmel kettesben vagyunk. Nagyon kell ez a kettesben töltött idő nekünk. A férjemnek is van egy ovis gyereke az előző házasságából, ő ilyenkor a férjem szüleivel van. A gyerekeink alig, vagy egyáltalán nem tartják a kapcsolatot a másik vérszerinti szülővel, ők kivehetőek a képletből. Van egy közös kicsink is, és arra gondoltunk, ő lehetne egyik héten az egyikünk, a másik héten a másikunk szüleinél. De az én szüleim azt mondták, nem szeretnék, mert akkor a kicsi elterelné a figyelmüket, és nem tudnának olyan sok minőségi időt tölteni a nagyobb unokájukkal, mint korábban. Vigyük máskor a kicsit. Így viszont nekünk nem lehet kettesben töltött időnk a férjemmel, pedig számunkra ez az egész rendszer ezért lett kitalálva. Nem vagyok egyke, a szüleim is két gyereket neveltek, és pár évvel ezelőtt az azóta már kamasz másik két unokájuk simán ott aludt kéthetente együtt. Csalódott vagyok, és nem is az elúszott szabadidő miatt, hanem mert úgy érzem, a nagylányom számukra Az Unoka, akire egy cseppel sem juthat kevesebb figyelem holmi később szülöttek miatt. Még azt is megértettem volna ha azt mondják, sok nekik már két gyereket gondozni egyszerre, de nem ez az indok, hanem az, hogy ők még minden második alkalommal sem szeretnének elmulasztani egy pillanatot sem a naggyal töltött idejükből. A nagy amúgy 10 éven felüli, teljesen önálló nagylány. Anyám szerint nem kéne csalódottnak lennem, ők külön-külön karnak unokázni, el kell fogadnom. Én meg olyan szomorú vagyok. A mi szemünkb
2019. márc. 12. 11:29
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Sokan mintha nem is olvasnátok, amit írtam.

1. A kettesben töltött időnket megoldjuk, nem ez a valódi baj. Szálljatok már le erről az ingyen bébiszitter dologról. A legkevésbé sem ugráltatjuk a nagyszülőket.

2. A nagyszülők nem azért nem akarnak a két unokával egyszerre együtt lenni, mert nem bírják. És nem is arról van szó, hogy valójában de, ez az ok, csak nem akarják bevallani. Egyszerűen NEM EZ AZ OK. Azt elfogadnám, ha simán csak túl megterhelő lenne nekik. De ők egyszerűen nem karnak áldozni a naggyal töltött idejükből egy percet sem a kicsire.

És hogy miért baj, ha a legnagyobb ideje szent és sérthetetlen? Azért, mert több gyerek van a családban, nem fér bele egyesek szent és sérthetetlenné nyilvánítása mások hátrasorolásának terhére állandó jelleggel. Lehetnek privát idők, mint ahogyan lennének is, hiszen csak minden második alkalommal menne a kicsi, és lehet az, hogy valaki most több figyelmet igényel, vagy valakire több figyelmet szánunk, de az általános egyensúlyra törekedni kell, mert most csak nekem fáj, de később nekik is fog.

A nagyot amúgy egyáltalán nem zavarná a kicsi, imádja, sosem volt nálunk testvérféltékenység, mindegyik nagytesó betonbiztos szeretetben él. Ráadásul az alkalmak felében ugyanúgy csak ő lenne a nagyinál.

De nyilván úgy lesz, ahogy a szüleim akarják, nem fogunk gyereket rájuk erőltetni, sem durcázni emiatt, de ettől még elszomorít a priorizálásuk, szerintem ez természetes. Fura hogy ennyire nehezen átérezhető ez itt.

2019. márc. 12. 14:18
 22/43 anonim ***** válasza:
73%
Oké, akkor fogadd el a döntésüket, amihez joguk van. Az is lehet, hogy jobban szeretik a nagyobb gyereket. Ahhoz is joguk van. Azt mondták, hogy nem és kész. Felesleges ezen lovagolni.
2019. márc. 12. 14:21
 23/43 anonim ***** válasza:
84%
Simán csak a nagyobbikat tekintik az unokájuknak, a kisebbet nem, mert az új kapcsolatból van. Valószínűleg nem mondják neked, de titokban egyáltalán nem szeretik a jelenlegi párodat. Gyakori eset az ilyen helyzetekben, mikor új párral új unoka jön.
2019. márc. 12. 14:27
 24/43 anonim ***** válasza:
84%
A mi szüleink három gyereket neveltek fel, mégis egyszerre egy unokat tudnak vállalni egy napra, mert egyszerűen sok nekik a kettő. Nővéremnek kettő kisfia van, külön külön elbirnak velük, és külön külön jól is viselkednek, na de ha osszekerulnek... Ott kő kövön nem marad, egyik adja a lovat a másik alá, egyik provokalja a másikat stb,egyszeruen nem lehet velük bírni ha együtt vannak. Persze nővérem is neheztelte ezt, de szögezzük le: nem a nagymamának szüljük a gyerekunket, hanem magunknak. Nekem is van egy fiam, és nekünk csak egyik oldalról vannak nagyszülők. Elarulom neked 2,de van hogy 3 hetente egy napra tudják elvallalni a nagyszülők a fiunkat, nekünk akkor van egy szabad napunk a férjemmel. Szerintem örülj annak, hogy heti szinten mind a két nagyszülő kiveszi a részét a gyerek vigyazasbol, hiszen nem kötelező nekik. Ti viszont magatoknak szültetek, eléggé felháborítónak tartom hogy még ezekutan elégedetlenkedsz. Nehogy úgy járj mint a nővérem, ő is elegedetlenkedett, most már szüleim annyit sem vigyáznak a gyerekeire mint azelőtt, oldja magának, magának szült. Tudod van az a pont amikor betelik a pohár a nagyszülőknél is.
2019. márc. 12. 16:16
 25/43 anonim ***** válasza:
73%
Inkább örülj hogy vállalják, míg ti szórakoztok. Amúgy meg a ti gyerekeitek sosem alszanak hogy nem tudtok kettesben lenni?
2019. márc. 12. 16:30
 26/43 anonim ***** válasza:
34%

Ha az első unokával szeretnének több minőségi időt tölteni, akkor vállalják el 2x egy héten. Egyszer egyedül, egyszer a kicsivel.

Két délután igazán nem sok!

Nálunk minden délután a nagyszülők gyűjtik be a 2 gyereket a suliból és vigyáznak rájuk, amíg valamelyikünk hazaér.

Ha ezen felül bármikor szükségem van rájuk, hétvégén, este, mindent vállalnak szó nélkül.

Mondjuk baromi hálás is vagyok nekik!

2019. márc. 12. 16:38
 27/43 anonim ***** válasza:
52%

Na ne te mondd már meg nekik, hogy mit bírnak vagy mit nem.

Ha nem akarják fogadd el. Ugysem fogjàk elmondani a valós okot. De ha elmondanák akkor az se tetszene.

Néhány indok:

-utálják a párod

-utálják a kicsit

-más programjuk van a többi napra (nem csak ti akartok kettesben lenni)

-szellemileg lefárasztja a nagyobb

-nincs türelmük a kicsihez bla bla bla.

2019. márc. 12. 16:48
 28/43 anonim ***** válasza:
74%
Tök egyértelmű, hogy csak a dugóidődet félted, hiába próbálsz visszakozni. Amúgy a nagyszülők jobban szeretik a nagyobb gyereket, ennyi a titok.
2019. márc. 12. 17:03
 29/43 A kérdező kommentje:

Nem én mondom meg, hogy mit bírnak, és mit nem, hanem ők állítják magukról. Olvasni ma már nem divat a kommenteket?

Hát most lebuktam, oké, dugni akarok a férjemmel. Bevallom, tessék, most megyek és elásom magam. Innentöl beszélgetni sem érdemes, belátom, érveim porrá lesznek a bűnben.

2019. márc. 12. 17:54
 30/43 anonim ***** válasza:
48%
Nem lehet, hogy egyszerűen kárpótolni akarják a nagyot az elveszett Apáért? Mintha azt írtad volna, a vér szerinti Apa nem igazán tartja vele a kapcsolatot.
2019. márc. 12. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!