Szóljak anyának, hogy a nővérem írt?
Megszakítottuk a kapcsolatot a mővéremmel 3 éve, mert nagyon balhés volt. Apa kidobta a házból és azóta nem hallottunk róla. Tegnap anya nem volt otthon és pont akkor jött neki egy üzenet a nővéremtől, apával olvastunk el. Arról írt, hogy azóta több helyen is volt külföldön, meg hogy milyen helyeken dolgozott, most épp Spanyolországban él, van egy párja 9 hónapja, meg hogy hiányzik neki anya, és látni szeretné meg, hogy ismerjék meg egymást a párjával. Semmi olyat nem írt, de apa kitörölte az üzenetet és azt mondta ne mondjuk anyának.
Még nem mondtam neki semmit, de el kellene inkább mondani?
Így, hogy apukád csak a mostohaapja tesódnak nem volt joga még csak kidobni se a házból.
Mindenképp szólj anyudnak, lehet hiányzik neki is a nővéred. Szerintem biztosan örülne neki, ha tudnának beszélgetni.
Mond el neki akkor, amikor nincs a közelbe apud
48-as: és neked is lenne igazad a kérdező nővérének a helyében!
Kérdező, van egy rossz hírem: ameddig sunnyogsz anyukád előtt és falazol faterodnak, addig egy fokkal nem vagy ám különb, félelem ide vagy oda. Ha van benned egy kis emberség, régen léptél volna valahogyan... Akár csak a nővéredet keresed fel, akár csak anyukád telefonjáról írsz még egyszer neki, bármi... Szerintem bármikor megcsókolhatjátok tesótok fenekét a legközelebbi főtéren, amint személyesen találkoztok, mert egy olyan családból, ahonnan engem kitagadnak, úgy, hogy nem kértem, hogy megszülessek, én nem pitizném vissza magamat pincsikutya módjára, úgy lennék vele, hogy forduljatok fel, ahol vagytok, ezek után nem vagytok a családom, biológia ide vagy oda...
#49 felnőtt emberekről van szó amit leirtál csak mégjobban megbonyolitaná az egészet a kérdező olyan hazugság hurokba keveredne hogy nocsak
Az a gáz hogy ebből sehogy nem lehet kijönni jól
Ha elmondja elveszíti apuka bizalmát
Ha nem mondja el és mégis kiderül akkor anyuka és a nővére bizalmát
plussz így is úgy is lesz vita az üzenet törlése miatt
Mert ha egyszer már írt a nővér miért ne irhatna mégegyszer mondjuk egy olyan üzit amiben le írja anyukának hogy rendben nem válaszolt ezek után soha nem fogja keresni
Akkor mit fog csinálni a kérdező
Amúgy szerintem el kellene mondani
#55: Te meg szólsz anyádnak, és ő feloldja a tiltást. Ne legyél már ennyire ostoba. Mellesleg apád tette büntetendő (te meg bűnrészes vagy).
"A levéltitok megsértéséről a hatályos 2012. évi C. törvény 224. §-a rendelkezik.
"224. § (1) Aki
a) másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve
b) elektronikus hírközlő hálózat - ideértve az információs rendszert is - útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.
(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.
(3) A büntetés
a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,
b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény
jelentős érdeksérelmet okoz."[3]
A Btk indokolása szerint: „A 224. §-hoz
A rendelkezés a levéltitok megsértésének törvényi tényállását határozza meg. A bűncselekmény jogi tárgya másnak zárt küldeményben, illetve elektronikus hírközlő hálózat útján továbbított közlés tartalmának titokban maradásához fűződő személyiségi joga. Az elkövetési tárgyak a közlést tartalmazó zárt küldemény és az elektronikus hírközlő hálózat útján másnak továbbított közlemény. A zárt küldemény lehet levél, távirat, csomag, becsomagolt és lezárt borítékban elhelyezett, illetve címzéssel ellátott olyan technikai eszköz, amely közlést rögzít. Az elektronikus hírközlő hálózat útján továbbított küldemény telefon, telefax, internet stb. útján továbbított közlemény lehet.
Az elkövetési magatartások a zárt küldemény megsemmisítése, felbontása, megszerzése, illetéktelen személynek átadása. A megsemmisítés olyan magatartás, amelynek következtében a közlés többé már nem ismerhető meg. A felbontás magában foglal minden olyan tevékenységet, amelynek következtében a küldemény tartalma megismerhetővé válik. A megszerzésen jogellenes birtokbavételt kell érteni. Az illetéktelen személynek való átadás olyan magatartást jelent, amelynek következtében az illetéktelen személy a küldemény birtokába kerül. A közlemény kifürkészése minden olyan tevékenységet magában foglal, amelyet a közlemény tartalmának jogellenes megismerése céljából valósítanak meg.
Az a) pontban foglalt bűncselekmény az elkövetési magatartás tanúsításával: a küldemény felbontásával, megszerzésével vagy másnak átadásával befejezetté válik, és nem szükséges, hogy az elkövető annak a tartalmát is megismerje. A második elkövetési fordulatnál a közlemény birtokába jutásával a bűncselekmény bejezetté válik. A levéltitok megsértése a célzatra figyelemmel csak egyenes szándékkal követhető el. A bűncselekményt tettesként bárki elkövetheti.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!