Milyen férfi-női szerepet mutattak feléd szülei, nagyszüleid?
Nagyszüleimtől azt láttam, amit az egyes.
Szüleimtől viszont normális, követendő példát láttam, szerencsés vagyok. Közösen döntenek, a házimunkát megosztják, meghallgatják és tisztelik egymást. Ha az egyik beteg, a másik ápolja, viszi a teendőket. Nagyszülőkkel ellentétben sosem részegek és sosem vertek minket.
A szüleim sok közös programot csinálnak, járnak színházba, múzeumba, kirándulni, romantikáznak, meglepik egymást csokival, mozijeggyel stb. De van külön töltött idő is, saját hobbijuk.
Nyilván szoktak néha veszekedni, egy kapcsolat sem tökéletes, de szerencsések, hogy ilyen szeretetben, elfogadásban élnek már 30 éve, és megismétlem, szerencsés vagyok, hogy ilyen példa van előttem.
Apukám is sokat foglalkozott velünk gyerekként, megtanított biciklizni, társasozni, vitt kirándulni, horgászni, segített a leckében, nem csak anyukámnak kellett velünk foglalkoznia.
Türelmes és kedves, romantikus az anyukámmal, meglepi néha virággal, elviszi fagyizni, nem kell drága, nagy dolgokra gondolni.
Nem kell kérni, hogy segítsen a házimunkában, természetes neki, hogy segít, nem cseléd az anyám. Pedig nem ezt látta apukám otthon, valahogy mégis rájött, hogy nem az a helyes minta.
*Hármas voltam
A nő egész nap tévét néz és félrelép. Amikor hazaér a bárki, munkát imitál és panaszkodik. Miközben karvastagságú porcicák repkednek, hegyekben áll minden és látszik hogy egy fűszálat nem tett keresztbe. Mentálisan labilis, idióta, semmire kellő, hihetetlen lusta kéjhölgy, abúzálja a gyerekeket, ordítozik. Mindenre 200%-os teljesítményt vár, miközben negatív teljesítményt nyújt. Képtelen dolgozni, vagy bármi értelmeset csinálni. Még az autója is a kertben rohad el mozdulatlanul, mert nem tudja vezetni. Magán kívül nem érdekli semmi. Hihetetlenül manipulatív és nárcisztikus.
A férfi halálra dolgozza magát és alkoholista. De azt mondja élvezi. Amikor nem dolgozik, ürülékben fetreng és falakat épít tömény piás üvegekből. Magán kívül nem érdekli semmi. Hihetetlenül manipulatív és nárcisztikus.
A nagyszülőket egy évben 3-szor lehet látni. Vidám nyugdíjas éveket élnek, összejöveteleket tartanak vadidegennek tűnő emberekkel és utazgatnak. -Ők már mindent megtettek, amit kellett. Mosolyognak és viháncolnak mindenen.
Közös bennük, hogy semelyik se él sokáig. Bár a nők átlagban kicsit tovább.
Férfi:
Nem dolgozik, otthon sem csinál semmit. Önellátásra képtelen. Alkesz. Ha sokat iszik be is szarik, hugyozik.
Nő:
Dolgozik, akár kèt munkahelyen us, otthon mindent megcsinál, csak ő neveli a gyerekeket ès ellátja a kanos kisbabát is...bocsi, a férjet.
Apai nagyszüleim szigorú, egyszerű, de végtelenül szorgalmas és becsületes emberek voltak, mindketten a klasszikus férfi-női szerep szerint élték az életüket, de nem derogált az sem, ha olykor “át kellett nyúlni a másik térfelére”.
Anyai nagyszüleim és a szüleim alkoholisták voltak, és mindkét kapcsolatban főszerepet kapott a nő terrorizálása, kihasználása.
Szüleim külön váltak, én meg eleinte anyámnál laktam, aztán mikor elég idős lettem hogy döntsek (14 éves) elköltöztem apámhoz, mert úgy gondoltam hogy egy fiúnak az apa mellett a helye.
Anyám sokat utazott munka miatt, nagymamám vigyázott rám is meg húgomra is amikor anyám nem volt otthon (havonta utazott egy hétre). Anyámnál takarítónő volt heti 2x, ő intézte a házimunkát (takarítás, mosás, stb.)
Apámnál meg azt láttam hogy dolgozik, néha főz, de legtöbbször rendeltük a kaját. Ketten férfiak megosztottuk a házimunkát.
Nagyszülőknél viszont a hagyományos modell volt mind a két oldalon. Nagymamáim háziasszonyok voltak, nagypapáim meg mind a ketten dolgoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!