Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, hogy egy anya...

Az normális, hogy egy anya azt mondja a gyerekének, hogy ha ezt vagy azt csinálod akkor agyonüti?

Figyelt kérdés

Van egy elég negatív beállítottságú barátnőm, de én elfogadom őt úgy, ahogy van, és attól hogy ő ilyen negatív típus, nem mindig beszél negatív stílusban, vannak jól megélt közös pillanataink is.

Viszont ugye anyám tudja hogy ő kicsit negatívabb személyiség, és szinte ki nem állhatja őt, konkrétan el akar tiltani tőle, pedig alapvetően egy normális, okos gondolkodású lány, szeret tanácsokat, ötleteket adni és segíteni ebben-abban.

Anyám ma azt mondta, hogy ha továbbra is beszélni fogok a barátnőmmel, akkor agyonüt, mert nem akarja, hogy a sok negatívumot belémbeszélje, meg nem akarja, hogy befolyásoljon, de ezekről szó sincs, mert nem ültet belém semmilyen negatívumot..

febr. 27. 17:22
 1/10 A kérdező kommentje:
Csinálja*
febr. 27. 17:22
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen normális amit anyukád mond. Gondolom nem szó szerint értette. De biztos hat rád a negatív csaj, lehet te észre sem veszed, anyud viszont igen.
febr. 27. 17:32
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Nyilván nem normális, hogy ezt mondja. Valószínűleg nem is gondolja komolyan.

Lehetséges, hogy tudja azt, hogy mennyire romboló tud lenni hosszútávon egy ennyire negatív beállítottságú barát.

febr. 27. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Normális, gyakran mondanak ilyet a szülők, de nem mindegy milyen hangnemben, és kontextusban. Nyilván egy kicsit se gondolják komolyan, de nyomatékosítják, hogy azért mégse csak úgy mondják a levegőbe, hogy elengedd a füled mellett. Még mielőtt a gyámhatósághoz, vagy rendőrséghez fordulnál. Ezt nem kell még halálos fenyegetésnek venned a szülőd részéről. De azért vedd fontolóra, amit mondott.
febr. 27. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Ez sajnos ez egy szokásos szülői szófordulat.

Szerintem nem nagyon van olyan ember, akinek nem mondtak legalább ilyen dolgokat naponta több tucatszor.

Meg még a hátrakötöm a sarkadat vagy intézetbe adlak is ugyanilyen szokásos.

febr. 27. 18:41
 6/10 anonim ***** válasza:
40%

De te is azt mondod, ha szólsz neki, agyonüt.

Tényleg agyonütne?

febr. 27. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

Nem normális, attól nem lesz normális hogy sokan így beszélnek. Persze ha nem gyakori néha ki tud csúszni nem odaillő mondat, de önkritikának is lennie kell.

Valószínűleg azért nem akarja hogy átvedd. Az ember akaratlanul is átveszi a stílust. 6 éve vagyok a párommal, sok minden átvettem én is. Eleinte fel sem tűnt.

febr. 27. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:
18%

4 - Nem normális, ha ilyet mond egy szülő.

Ez ugyanis életveszélyes fenyegetés. Ő akart, most mi van? Feletted áll vagy segíteni akar?

febr. 27. 18:48
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
Ohh hányszor hallottam ezt anyukámtól 😅 jelzem élek és virulok😁 anyukád csak védeni szeretne nem szeretné hogy negatív emberek vegyenek körül. Az emberek formálodnak olyanná amilyen a társaságuk még ha észre sem veszed lehet anyukád már látja rajtad hogy nem olyan vagy-nem úgy viselkedsz bizonyos helyzetekben ahogy eddig.
febr. 28. 20:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem bűnöző a kis barátnő. Egy szülőnek ilyen esetben eltiltani se lenne joga a gyerekét tőle, de ilyet csak a durva, buta szülők mondanak. Csodálkozom, hogy ennyien helyeslik ezt a stílust.
febr. 29. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!