Mindenki drága és sok ajándékot vesz a gyerekének, ez a normális?
Olvasgattam ezen az oldalon.
Születésnap, névnap, karácsony, bármilyen ünnep, és felsorolják az ajándékokat. A legtöbbnek darabja 10 ezer forint és nem egy ajándékot vesznek, hanem rengeteget. A távolabbi rokonokat, mint nagyszülők stb. még nem is említettem. Ilyen sok családban ez a normális?
A gyereknek annyi olcsóbb játéka volt, hogy belefulladtunk. Ünnepnapok, zsúrok, különleges alkalmak, egyszerűen túl sok volt a cucc.
Szóval összebeszélt a rokonság, hogy a sok apróbb dolog helyett egy nagy dolgot fog kapni a gyerek mindenkitől.
A gyerekzsúron nem 20 db műanyag vacakot kap az ünnepelt, hanem egy közös összedobott dolgot, amire ténylegesen vágyott.
Azóta megszűnt a játékhalom, viszont a kívülállónak úgy tűnhet, mintha a gyerek mindenkitől csak drága ajándékokat kapna. Nem. Az egész rokonság dobta össze az árát.
4 fajta válasz jöhet erre a kérdésre:
- megerősítik, hogy normális (hiszen akik azokat a válaszokat írták, ők most is itt vannak, ugyanazok az emberek fognak ide is válaszolni)
- belekötnek a kérdésbe, mert támadásnak veszik ha valaki rákérdez erre
- megcáfolják, ezzel bizonyítva hogy ők átlagosak, nem élnek álomvilágban
- kibújnak a kérdés alól, "csak az számít hogy örüljön neki", "azt vesszük meg neki amire szüksége van" és hasonló válaszok, amik bármennyi és bármilyen drágaságú ajándékot jelenthetnek.
Itt a GYK-n semmi esetben sem szabad a beérkező válaszok alapján általánosítani. Az itt válaszoló emberek nem képzik reprezentatív részét a társadalomnak. Egy átlag ember nem ér rá GYK-n irkálni, napközben dolgozik, este a családjával/barátaival/hobbijaival foglalkozik. Főleg nem a családosok. Ezért van az, hogy pl. "Hogyan oldottátok meg a 3 éves fiatokra való vigyázást?" és hasonló kérdésekre ha érkezik mondjuk 50 válasz, akkor abból 40 úgy kezdődik, hogy "Ha én lennék ebben a helyzetben", "Én azt csinálnám", "Szerintem", stb., vagyis 50-ből 40-nek még gyereke sincs, a maradék 10-nek meg vagy van vagy behazudja. (Én több ilyen kérdésnél is végigkérdeztem az összes válaszolót privátban, hogy van-e gyereke, és akik feltételes módban írták a válaszokat, ők 95%-ban azt válaszolták, hogy nincs.) Tehát itt teljesen feleslegesen tesz fel az ember olyan kérdéseket, hogy "normális-e". A beérkező válaszok csak azt fogják megmutatni, hogy a pillanatnyilag az oldalon lévők milyen hangulatban vannak, mennyire akarnak trollkodni, mennyire mernek szembemenni a tömeggel. Szinte minden nap van olyan kérdés itt az oldalon, amire tömegesen olyan válaszok érkeznek, amiktől égnek áll egy átlag ember haja.
Én átlagban 20 ezerig választhatok ajándékot szülinapra. Kávé gép, hajvasaló, kretív boltban nagybevásárlás, kozmetikum nagybevásárlás, ezek voltak az utóbbi években.
Karácsonyra, egyéb dolgokra kis ajándékot kapok, rokonoktól még kisebbet (ilyen 6000-3000ft körülivel le vagyok tudva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!