Ha megtehetném, én is vennék a gyerekeimnek. Megkímélném őket egy életen át tartó eszetlen spórolástól és a hiteltől. Mindazt az időt és pénzt önképzésre, élményekre és ezer más hasznosabb dologra tudnák költeni, amitől teljesebb lenne az életük.
2021. dec. 15. 16:32
2/23 anonim válasza:
Szerintem nem. Ezzel nem az életre neveli. Tudni kell megküzdeni dolgokért sz életbrn
2021. dec. 15. 16:33
3/23 anonim válasza:
Miért ne volna, ha a szülő megteheti és önszántából meg is teszi?!
Egy rakat dologért megdolgozhat még a gyerek az életben.
Hamarosan befejez egy egyetemet, dolgozik is, tehát nem egy drogos naplopó ribi. Biztos lesznek más céljai is még az életben, vehet magának pár év múlva új kocsit, másik lakást, vagy csak mondjuk körbeutazza a Földet...
Sose értettem ez a "ha nekem nem tudtak adni, akkor az nem is normális, ha más kap" hozzáállást.
2021. dec. 15. 16:36
4/23 anonim válasza:
Én kaptam lakást, tudom, hogy kiváltságos helyzetben vagyok. Nem lettem ettől beképzelt vagy akármi.
2021. dec. 15. 16:37
5/23 anonim válasza:
Én nem kaptam autót, magamnak vettem. Dolgozom, spórolok. Viszont amit tudnak a szüleim azt megadják nekem. Taníttatásomat ők fizették. Van egy telkem ott építkezek abban segítenek nekem sokat. Szóval igen szerintem normális, hogy amit tudnak megtesznek a gyerekükért, természetesen, ha megérdemli. Én is megfogom. :)
2021. dec. 15. 16:38
6/23 anonim válasza:
Engem segítettek a szüleim. Anyukám eltartásit kötött egy nénivel és lelkiismeretesen, több mint tíz éven át gondozta. 90 éves kora fölött halt meg a néni, akkor enyém lett a lakás, anyukám eleve úgy kötötte, hogy én legyek a kedvezményezett. Rettentően le volt lakva, szüleim segítségével újítottam fel, abban már az én összes spórolt pénzem is benne volt. Az egyetemi éveim végén történt. Az a lakás volt a kiinduló pont, egy szobás garzon volt, onnan tudtam kicsit nagyobba lépni. Most nekem van kamasz gyerekem. Gyűjtök neki a felnőtt éveire. Úgy gondolom, mivel egyedül nevelem, egy lakásra való nem lesz meg, de már van 1,5 millió forint, mire 18 lesz, remélem, meglesz a 3 millió, amit a tanulmányaira tud majd fordítani. Ha külön lakásra lesz szüksége, akkor a jelenlegi kétszobás lakást két egyszobásra cseréljük, így lesz egy induló lakása. Szeretném, ha nem hitellel kezdené az életét. A jogosítvány is tervben van, autót nem biztos, hogy tudok majd venni neki.
2021. dec. 15. 16:39
7/23 anonim válasza:
Csak nem savanyú a szőlő, kedves kérdező ? Mi közöd van mások pénzügyeihez??
2021. dec. 15. 16:41
8/23 anonim válasza:
Nekem nem vettek a szüleim (és még fennen hangoztatták is az "akkor tudja megbecsülni, ha megdolgozik érte..." című baromságot.) Az oka persze nem ez volt, szimplán lúzerek is voltak, és nem is tudtak bánni a pénzzel.
Én vettem a lányomnak egy garzont, ennyit tudtam, és örülök, hogy ennyivel tudtam segíteni.
2021. dec. 15. 16:45
9/23 anonim válasza:
Nem is értem, hogy merülhet fel bárkiben is, hogy ez ne lenne normális. Szerintem normális szülő a tőle telhető legjobbat szeretné a gyerekének és ha nem esik neki nehezére anyagilag autót és/vagy lakást venni, akkor miért ne? Főleg a lakás, ami óriási segítség, a mai ingatlanárak mellett konkrétan esélytelen házhoz/lakáshoz jutni. Max annyi hitellel, amit kb életed végéig se tudnál visszafizetni.
Ugyan nem vagyok szülő, de ha az lennék és anyagilag megtehetném, biztosan vennék a gyerekemnek lakást és bizony autót is.
2021. dec. 15. 16:47
10/23 anonim válasza:
Szerintem teljesen normális. Ezerszer inkább, minthogy a felnőtt gyerek a gyerekszobában lakjon és a szüleivel egymás agyára menjenek. Én csak úgy vállalnék eleve gyereket, ha egy lakással, de ha nem is lakással, de egy önerővel meg tudom segíteni, szárnyára tudnám bocsátani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!