Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan bírjam ki ezt a kis...

Hogyan bírjam ki ezt a kis időt még?

Figyelt kérdés

Az a felállás, hogy 18 lettem. Sajnos messziről sem ismerem,hogy mi az a privát szféra.. mivel soha nem volt egy külön helyiségem, mindíg anyámékkal meg a kistesómmal aludtam. Most is.. van egy ágyam a szobàjukba. Időközben megnőtt a kistesóm is és, ha csak nevetek egyet minden baja van, és le vagyok baszva,hogy miért piszkálom.. zenét is csak akkor hallgatok,ha nem vagyok otthon. Elég kellemetlen az egész, mert ugye anyámék.. házassági élet.. és hát igen.. Anyám egyébként sajnos nagyon egészségtelen a korához képest, és sajnos agyilag is elég gyenge. Nagyon sokszor sírtam miattuk este. Ebbe nem mennék bele, de pl. Ha bennt vagyok a wc-n mondjuk 5 percnél tovább,akkor megintcsak levagyok baszva.. (arról nem beszélve,hogy azt a bizonyos nemi szükségletem eléggé elhanyagolom,mert egyszerűen nem adott a feltétel.. ha értitek. {Nincs hol,mikor})

Elég szerények a körülményeink, és akkor még szépen írtam. Iskolákban végig 5-ös vagyok, de az ösztöndíjamat, szülinapi pénzeket,stb mindíg oda adtam nekik. (Muszáj volt). Zsebpénzem nyilván sohasem volt. Nagyon sokat segítek házimunkában, nem járok sehova. De így is sokszor vagyok beállítva egy kœcsøg fæszfejnek.. Nagyon szeretem őket, de nagyon nem bírom már így itthon, sokszor szeretnék meghalni. Az egyetlen barátnőmmel is miattuk szakítottam. Mindegy.. Elköltözni nem tudok, mert nincs pénzem, és iskolába járok. Csak éppen félek, hogy el fogom dobni az életet,mert az már nem hiszem, hogy normális, egyre többször gondolok rá.

2021. dec. 12. 09:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

Gondolj arra, hogy milyen kevés idő van hátra.

18 vagy, ráadásul ahogy írtad is kitűnő tanuló.

Hamarosan megnyílik a lehetősége annak, hogy egyetemre menj, kiszakadj abból a közegből.

Ilyen eredményekkel simán mehetsz majd kollégiumba ahol azért bőven jobb körülményeid és több privát szférád lesz.

Diákmunka mellett ráadásul még pénzt is fogsz keresni, így megtapasztalhatod azt is majd, hogy milyen a saját magad által keresett pénzből megvenni a vágyott dolgaidat.

Hidd el, a felnőtt élet teljesen más. Ha belecsöppensz teljesen másként fogsz nézni a világra. Teljesen szabad leszel, azt fogsz csinálni amit akarsz és az elért eredményeidnek a gyümölcsét te fogod érezni.

Akárhogy is, ezt a maradék 1-2 évet bírd ki, utána egy életre megszabadulsz tőlük.

2021. dec. 12. 10:20
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
Menj kollégiumba. Én sem tudtam dolgozni gimi mellett de pl eljártam titokban véplazmat adni hetente, így volt havi 32 ezrem. Az is valami. Kereshetsz diákmunkát is suli mellett ha van elég időd. Gondolom még nem vagy egyetemista.
2021. dec. 12. 10:21
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Minden pénzből, amit kapsz, dugj el, csípj le. 18 vagy, simán nyithatsz bankszámlát. Ha van egy kis szabadidőd, titokban heti pár órát dolgozz, a pénzt szigorúan titkold, dugd el. Gyűjts. A banki papírokat elektronikusan kérd, semmit sem postán. Ha júniusban befejezed a középsulit, dobbanthatsz is,akár egy szobába. Hiába szereted őket, ők nem szeretnek, ez a le írásodból nyilvánvaló. Az igényeidet és a személyiségedet sem tisztelik. Amúgy baromi egészségtelen így egymás hegyén hátán élni. Ha kikerülsz ebből a környezetből, meglátod, fellélegzel.
2021. dec. 12. 10:43
 4/16 anonim ***** válasza:
74%
3-asnak igaza van!!! Menekülj és húzz határokat, ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljanak, amit te keresel pénzt,az neked jár. Ha erről a szituról a gyermekvédelemnek fogalma lenne,már rég elvettek volna tőlük benneteket!!!
2021. dec. 12. 10:47
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Területileg illetékes családsegîtőt vagy az iskolapszichológust is felkeresheted, hogy támogató terápiát kapj.
2021. dec. 12. 10:49
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

Gondolom, középiskolás vagy még.

Addig is, amíg végleg ki tudsz szabadulni otthonról, menj kollégiumba.

Szerintem, ha úgy van, év közben is fel tudnak venni.

2021. dec. 12. 11:06
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

1) nyiss bankszámlát!

2) adj plazmát!

3) diákmunka!

4) egyetem, kollégiummal!

2021. dec. 12. 11:21
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Középsuli kollégiumába méltányossági alapon bekerülni?
2021. dec. 12. 11:39
 9/16 anonim ***** válasza:
12%
Attól tartok, a kérdezőnek nem volt módja elsajátítani az ajánlott dolgokhoz szükséges tulajdonságokat, pl. számlanyitáskor be is kell tenni pénzt, neki viszont annyija sincs, hogy a számla havi költségeit fedezze. A hivatalos dolgokat sem tudja elintézni valószínűleg, annyira lent van a családja szociálisan, putriból nem lehet elmenni plazmát adni, hiszen közlekedésre sincs pénze, diákmunkára sem tudna járni buszpénz nélkül, de egyetem sem elképzelhető anélkül, h. legalább fogalma legyen az értelmiségi világról.
2021. dec. 12. 12:20
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Jo azert van kulonbseg putri meg akozott h nincs kulon szobaja.. meg nehogy mar a buszpenz legyen akadaly 😅 jo ha felevente latni ellenort
2021. dec. 12. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!