Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi enyhíti a feszültséget?

Mi enyhíti a feszültséget?

Figyelt kérdés

Anyám és köztem elég nagy a feszültség. Szerinte miattam, szerintem mert mások vagyunk.

Viszont egymásra vagyunk utalva. Nincs másunk se nekem sem neki.

Találkozunk néha, meg sokat irogatunk, de 1 napnál többet nem birunk. Összeveszünk

En 40, ő 70 éves.

Fog ez javulni?

2024. febr. 18. 19:18
1 2 3 4
 21/34 Metionin ***** válasza:
77%
A távolság. Nem kell keresni, akkor nem bosszant, ennyi.
2024. febr. 19. 10:47
 22/34 anonim ***** válasza:
75%

"Nem kell keresni, akkor nem bosszant, ennyi."

De keresi, mert szuksege van rá, szeret anyuci pici fia/lánya lenni.

2024. febr. 19. 10:48
 23/34 Metionin ***** válasza:
Akkor meg vállalni kell, hogy konfliktus van. Nálunk is ez van, anyámmal sajnos annyira nem egyezik a természetünk, hogy nem tud elviselni 2 napot kötekedés nélkül, de ezzel meg kell tanulni élni és elfogadni, hogy az ember nem választhatja meg se a szülőjét se a gyerekét. Külön életet kell élni, amibe az is beletartozik, hogy ha kell, megtartjuk a kellő távolságot. Persze benne van, hogy akkor baj esetén sem rohanunk anyucihoz de egy felnőtt önálló embernél szerintem ez amúgy is alap lenne.
2024. febr. 19. 10:55
 24/34 anonim ***** válasza:
84%

Én 21-22 évesen felmértem, hgoy nem jó a kapcsolatunk, addig is csak "eltűrt", én meg nyeltem.

Leléptem, azóta alig láttam, de nem is baj. Nem mindenki való szülőnek - és ő nem való annak.

2024. febr. 19. 10:57
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

De nem is rohanok hozzá minden problémámmal - egy francokat, még csak az kéne :D

2024. febr. 19. 10:58
 26/34 anonim ***** válasza:

Semmi sem javít. Van egy mondat, ami viszont segíthet: "anyu már nincs sok idő hátra, hogy szeressük egymást". Csodákra képes.

Gyökerezhet abban, hogy nem költöztél el, abban, hogy valamiért nem kedvel (azért szeret). Vagy abban, hogy te fiatal vagy, ő meg már öreg...viszonylag. :))

Stb-stb...

2024. febr. 19. 11:09
 27/34 A kérdező kommentje:

Ezek a probléma okai:

- anyám kisgyerekként sokat hagyott magamra, mindig dolgozott, egyedül voltam,

- mikor felnőttem akkor már magához akart láncolni, nincs neki senkije.

- egyébként már 20 éve pesten élek, ő vidéken

- az én személyes problémám, hogy nem tudtam kapcsolatot kialakitani és családot alapítani

2024. febr. 19. 11:23
 28/34 anonim ***** válasza:
78%
Nekünk a távolság segített úgy gondolom. Elég hullámzóan indult a felnőtt életem. Hol otthon éltem hol máshol, tanulás és munka miatt. Otthon folyton ment köztünk a feszkó mindenért. Már 10 éve külön élek, jó messze. Telefonon meg vagyunk, de amint tovább vagyunk együtt, 1-2 hét, engem totálisan ki készít
2024. febr. 19. 12:15
 29/34 A kérdező kommentje:
28 teljesen így van nálunk is. Csak anyám olyam erős személyiség h totál azt állitja én vagyok a nyomorék és ő normális.
2024. febr. 19. 12:30
 30/34 anonim ***** válasza:
19%
Bántalmazó emberekkel nem rontjuk a saját életminőségünket. Ha annyira szüksége van rád, akkor ne bántson.
2024. febr. 19. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!