Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi enyhíti a feszültséget?

Mi enyhíti a feszültséget?

Figyelt kérdés

Anyám és köztem elég nagy a feszültség. Szerinte miattam, szerintem mert mások vagyunk.

Viszont egymásra vagyunk utalva. Nincs másunk se nekem sem neki.

Találkozunk néha, meg sokat irogatunk, de 1 napnál többet nem birunk. Összeveszünk

En 40, ő 70 éves.

Fog ez javulni?

2024. febr. 18. 19:18
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Ez a csiki-csuki játék nem fog menni. Vagy felnőtt vagy a szemében, vagy nem. Ilyen nincs, hogy néha gyerek státuszban lennél, máskor meg felnőttként kényelmesebb az élet. A tinikor való erre. 40 évesen már rég tudnod kéne, mit és hogyan érhetsz el, nem anyád irányításával kéne élned.
2024. febr. 19. 06:31
 12/34 anonim ***** válasza:

"Ő lehet, hogy rád van utalva, de te nem vagy őrá."

Dehogynem: "idönként igénylem hogy gyerekként kezeljen :( segítsen..."

2024. febr. 19. 06:57
 13/34 A kérdező kommentje:
9es: sajnos mostanában voltak olyan egészségügyi problémáim hogy kb 1 hétig nem tudtam ellátni magam. Nem volt más akit hivjak segíteni csak anyukám :(
2024. febr. 19. 07:20
 14/34 anonim ***** válasza:
86%

Szóval akkor jó, amikor szükséged van rá, különben meg akadjon le rólad.

Fel kellene nőni, és nem mással kekeckedni, mert nem jött be az élet.

2024. febr. 19. 08:24
 15/34 A kérdező kommentje:
14: de pont ez a kérdésem hogyan lehetne a feszültséget csökkenteni? amikor segitsegre volt szuksegem akkor nem kellett volna tőle kérnem?
2024. febr. 19. 09:38
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
A feszültséget úgy lehet csökkenteni, hogy te valtoztatsz. Neked van ezek szerint inkább szükséged rá, ergo neked kell változtatni. Nem írtad le, mi q probléma konkrétan, ergo nem lehet konkrét tanácsot adni
2024. febr. 19. 09:45
 17/34 anonim ***** válasza:
61%
16, dehogynem írta le. Nincs nője, csőd az élete, és anyun vezeti le a feszkót, aki egy darabig tűri, aztán - teljesen érthető módon - megunja.
2024. febr. 19. 09:51
 18/34 anonim ***** válasza:
Most akkor mit szeretnél? Persze lehet ugy is segíteni hogy nem kerülsz debil szerepbe, ( jó valamilyen szintrn ugymond gyerek maradsz, de nem jelenti azt hogy 5evesnek kell kezelnie) de ha láthatóan anyádnak nem megy ez a szerep nem tudsz mit csinálni. Vagy nyelesz vagy nem kérsz segítséget. Ez van.
2024. febr. 19. 10:05
 19/34 A kérdező kommentje:

16: Én úgy érzem anyám folyamat csesztet, negatív, mindenbe beleköt. Ha kabátban vagyok akkor az a baj, ha csak polóban akkor az, ha nem mosolygok az nagy baj , mert mindig mosolyogni kell, etc....

Mikor ezeket mondom neki akkor azt mondja hogy én nem tudom őt elfogadni. És hogy ő ilyen és nem tud változtatni.

2024. febr. 19. 10:13
 20/34 anonim ***** válasza:

Aha.

Miert vagy kabatban? Mert fázok.

Miert vagy poloban? Mert melegem van.

Miert nem mosolyogsz? Ma nincs jó kedvem.

Komolyan, 40 évesen ez azért nem agysebeszet, csupán beszélgetés.

Valóban, nem tudod őt elfogadni, hiszen valószínűleg ő mindig iylwn volt. Nem, egy 70 éves ne, fog változni, ő már nem tud és nem is akar, mert "minek arra a hátra lévő kis idore". Tehát neked kell,, ha fontos számodra a kapcsolat.

2024. febr. 19. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!