Meddig tartanátok el a felsőoktatásban részt vevő gyerekedet?
20!
Ugyan nem 18 vagyok, de evidens, hogy ő a vicc egyetemi szakokra gondolt, aminek értelme nincs, csak lesz egy papírja, amit lobogtathat, hogy nekem van ám diplomám.
Az orvos nem fog féléveket csúszni, mert eleve elhivatott, azért választotta ezt a pályát.
21es, szerintem meg a nagy munkás ember az összes egyetemi szakra gondolt. Amivel nincs gond, de akkor ne menjen orvoshoz, tanítsa otthon a gyerekét, akit szintén ne vigyen orvoshoz stb.
És de, hidd el, elég sok orvos csúszik féléveket, mivel egymásra épülnek a tárgyak és van pár olyan szivatós, ahol az évfolyam 4-5%-a megy át elsőre.
Ha ilyen helyzetben vagy, segítene, ha pontosítanál.
Mert nem mindegy, hogy milyen képzés, van ami mellett vígan lehet dolgozni, noha abból önállóan megélni nem lehet, de legalább levesz valamennyi terhet a szülő válláról. De vannak olyan szakok, amelyeken ezt egyszerűen nem lehet kivitelezni.
Nem mindegy, hogy miért csúszott, egész félévben ment a bulika, meg az utazgatás, aztán koppant? Vagy történt egy haláleset a családban és egyszerűen ezzel együtt nem bírta megugrani azt az egy vizsgátm
Nem mindegy, hogy mekkora igényei vannak. A rántott hús nem jó, neki lazac kell, a drága hobbijáról nem tud lemondani, havonta utazgatnia kell repülővel valahova stb.
Lehet nem ugyanaz a kérdező, de kísértetiesen hasonlít itt egy korábbi kérdésre, ahol a lány már talán a 3. egyetemébe kezdett bele, már csak 1 év kéne, hogy végezzen, de kitalálta, hogy nem fejezi be, hanem elmegy orvosira, közben meg már 26-27 éves.
Na, annál a kérdésnél én annyiszor kiakadtam, ahányszor válaszoltak:D
Egyszer váltani szerintem oké, de aki állandóan otthagyja a szakokat, annak semmilyen jövőképe nincs, semmilyen elképzelése, csak nyújtja az időt, mint a rétestésztát, mert az otthoni pénzcsap az jó. Az ilyen menjen el dolgozni, kezdje el a saját életét, neki nem vált be az egyetem, kész.
Szia!
Nekem a fiam 22 évesen fejezte be az egyetemet. Addig nálunk, otthon lakott (meg persze sokszor a barátnőjénél), majd mikor elvégezte és állást kapott, szeptembertől elköltözött. Mondjuk neki szerencséje volt mert volt egy kiadó lakásunk és abba be tudott költözni.
Szerintem 23 éves korig nem gáz.
10, szerintem nem csak anyagi kérdés.
Ha a mostaninál jelentősen több pénzem lenne, akkor sem támogatnék egy lusta, léhűtő gyereket, akkor sem, ha a sajátom, és én neveltem. Van egy határ. Ha azt látom, azért bukdácsol, mert tesz magasról a tanulásra, minden fontosabb nála, bizony ultimátumot kapna, hogy vagy összekapja magát, vagy keresse meg azt a pénzt, amit tanulás helyett utazásra, szórakozásra, akármire költ. Nyilván akkor sem tenném ki, és lenne mit enni, de nem leszek partner abban, hogy ne csináljon semmit.
22: Nem túlozzunk már ezzel, hogy 4-5% megy át elsőre :D
Nekem elég sok orvos ismerősöm van. Egyiküknek sem okozott gondot elvégezni. Pedig nem is mindenkinek volt támogató családi háttér. Mégsem csúsztak összevissza állandóan. Nyilván bármivel előfordul. Belefér. De azért ha valakinél ez tendencia, ott valami gond van.
Abba a fél év csúszásba epp tud dolgozni, legalább a szórakozásra keresse meg a pénzt, de ha van esze félre is rak.
Nem mindegy az se mennyire elhivatott, az ő hibája e hogy csisztatni kell...az se mindegy büfészakon tanul vagy orvosnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!