Meddig tartanátok el a felsőoktatásban részt vevő gyerekedet?
Nincs limit, addig támogatom, amíg igényli.
Sokan azért nem olyan szuperemberek, hogy egy teljes embert kívánó nappali képzés mellett még dolgozzanak is, ezt nem is fair elvárni.
A limitet inkább az összeg jelenti, mert sok mindenre azért nem futja a fizunkból :D
Attól függ, milyen képzés. Ha olyanról van szó, ahol az alapképzés nem elég a specifikáció megszerzéséhez, amivel a kiszemelt munkakört betölthetné, és kell még például 2 év az egyetemen, akkor nem akadékoskodnék.
Ha egy alapdiploma után már keresőképes lenne, de inkább rögtön valami teljesen más területen akarná újra kezdeni alapképzéssel, mert menet közben jött rá, hogy mégsem akarja, akkor már szabnék feltételeket, mert ha 3 év alatt nem derült ki számára, hogy mégsem ezzel akar foglalkozni, akkor nincs garancia arra, hogy nem fog egy harmadik, negyedik iskolába ugrani. Nekem meg nem fog menni 40 éves koráig eltartani, míg tanul, kvázi azért, hogy ne kelljen dolgozni. Ilyen esetben munkát kéne találnia és én kiegészíteném, de nem eltartanám őt.
Ez nem teljesen fekete-fehér nálam sem, ahogy többen írták előttem is.
Ha látnám rajta, hogy komoly tervei vannak, és nem csak időhúzásból "tanulgat", akkor támogatnám, míg igényli (és amíg tudom), akár több diploma alatt is, ha valamilyen okból nem tud mellette dolgozni.
Viszont ha mondjuk csak ímmel-ámmal járna a suliba, és közben állandóan bulizna, a vizsgákkal meg nem haladna, akkor egy idő után megelégelném, és vagy feltételhez kötném a támogatást, hogy komolyan vegye (pl. x idő alatt fejezze be, ne bukjon meg több vizsgán, de csússzon több félévet), vagy elküldeném részmunkaidőben dolgozni, mert a léhűtéshez, lődörgéshez nem asszisztálok.
Nem tudnám támogatni egyáltalán. Kollégiumba kéne mennie, és állami támogatásra kéne szorulnia.
Ezért sem vállaltam gyereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!