Hogyan éltétek meg lelkileg a hasonló helyzetet?
Nem gondoltam, hogy ennyire megterhelő lesz lelkileg. Aki volt hasonló helyzetben az hogyan dolgozta fel?
A szüleim jobb anyagi helyzetben vannak, mint mi és mi lényegesen jobban állunk bevételek tekintetében mint a párom szülei, akiknek bevétele nem sok van (kb. létminimum), de van egy 160 milliós házuk és egy 30 milliós lakásuk.
Engem nagyon megterhel lelkileg az a felállás, hogy míg mi az én szüleimtől kapunk folyamatosan (babakötvényt vesznek, bababútort vettek, babaülést ők veszik ajándékba - mi választjuk csak a pénzt küldik át), addig a férjem szüleinek néha mi vásárolunk be vagy adunk kölcsön (mindig megadják).
Kevésbé zavarna, ha nem azt érezném, hogy a saját “hibájukból” nem élnek jól anyagilag.
Pl. ha eladnák a házat, akkor tudnának két-három kisebbet venni, amivel jobban járnának, nem kellene annyit költeni fűtésre és felújításra stb.
Amúgy mind a négy nagyszülővel közeli a viszonyunk számíthatunk rájuk, csak épp nekem nehéz azt látni, hogy kapok egy százezer forintos babaülést a szüleimtől azzal a felkiáltással, hogy nekünk könnyebb legyen és pár hónap múlva anyósomnak új telefonja lesz belőle.
75, a 65-ös válaszánál írta, hogy neki nincs férje..
Mondjuk nem is csodálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!