Hogyan éltétek meg lelkileg a hasonló helyzetet?
Nem gondoltam, hogy ennyire megterhelő lesz lelkileg. Aki volt hasonló helyzetben az hogyan dolgozta fel?
A szüleim jobb anyagi helyzetben vannak, mint mi és mi lényegesen jobban állunk bevételek tekintetében mint a párom szülei, akiknek bevétele nem sok van (kb. létminimum), de van egy 160 milliós házuk és egy 30 milliós lakásuk.
Engem nagyon megterhel lelkileg az a felállás, hogy míg mi az én szüleimtől kapunk folyamatosan (babakötvényt vesznek, bababútort vettek, babaülést ők veszik ajándékba - mi választjuk csak a pénzt küldik át), addig a férjem szüleinek néha mi vásárolunk be vagy adunk kölcsön (mindig megadják).
Kevésbé zavarna, ha nem azt érezném, hogy a saját “hibájukból” nem élnek jól anyagilag.
Pl. ha eladnák a házat, akkor tudnának két-három kisebbet venni, amivel jobban járnának, nem kellene annyit költeni fűtésre és felújításra stb.
Amúgy mind a négy nagyszülővel közeli a viszonyunk számíthatunk rájuk, csak épp nekem nehéz azt látni, hogy kapok egy százezer forintos babaülést a szüleimtől azzal a felkiáltással, hogy nekünk könnyebb legyen és pár hónap múlva anyósomnak új telefonja lesz belőle.
17, simán.
Ha nem egyezik a pár pénügyi szemlélete, az hosszú távon megmérgezi a kapcsolatot.
Kérdező!
Anyádék tudnak róla, hogy hova vándorol a pénzük?
Nem ártana elkottyintani, ha már te nem tudsz kiállni magatokért (magadért és a gyerekért).
Ha én ezt mint szülő megtudnám, elzárnám a pénzcsapot. Onnantól max. olyan tárgyi ajándék, amit nem lehet továbbadni és kp nuku. Gyűjtögetnék én az unokának, de nem fizetném a nászék telefonját.
#21 Egy-két dologról tudnak, de nem mindenről. Anyum szerint ez az én döntésem, náluk is hasonló felállás volt, ő azt mondta, hogy lehet nem így csinálná újra, de akkor épp ez tűnt a legjobb megoldásnak.
Most ez az első ilyen nagy kölcsön és nem lesz rendszeres és visszakapjuk.
Ami jobban zavar, hogy anyósomék viszont nem tudják, hogy anyumék ennyit adnak, mert a férjem nem mondja nekik. Én meg fogalmam sincs hogyan tudnám felhozni úgy, hogy ne csak rontsak a helyzeten.
Ráadásul anyósom ha valaki jobban él, mint ő, akkor nem azt látja, hogy a másik mennyivel többet dolgozik, mint ő, hanem, hogy nem ad neki, hanem értelmetlen dolgokra költi. (Ráadásul több ismerősének a lánya nagyon támogatja a barátnőit, amerikai utazás, évi 3-4 belföldi wellness és társai, így ez az etalon neki valahol, még akkor is, ha nem mondja ki). Mi viszont nem ezt hozzuk családilag, hanem gyűjtögetünk eü-re (szerinte a magánkórházi szülésem helyett mehettünk volna nyaralni) meg oktatásra, a gyerekek taníttatására (dehát az ő gyerekei is szereztek diplomát pedig nem jártak külön tanárhoz, meg a jogsit is maguknak finanszírozták).
#29 Nincs sok minden amit írhatnék. Tudja, hogy idegesít amit a szülei csinálnak, de nem érzi úgy, hogy jobban tudja, mint ők, így nem akar beleszólni. Néha idegesíti, hogy a szüleim ennyit adnak.
Amúgy 12 éve legjobb barátok voltunk 8 éve vagyunk együtt. Most a gyerek születésével bele kellett rázódnunk és voltak elég nagy veszekedéseink, de szerintem kezd megint teljesen rendben lenni a kapcsolatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!