Személyiségben a szüleitekre ütöttetek?
gyakori, főleg hogy egy személyiség nem 1 emberére fog hasonlítani teljesen
én már megkaptam azt is hogy mindenkire hasonlítok xd
Nem tudom, milyen gyakori. Úgy hinném, hogy ritka.
Minél jobban idősödök, annál inkább felfedezem magamon a szülők tulajdonságait.
Távolabbi rokonokkal nem éltem együtt napi szinten, így csak felületesebb benyomásom van róluk, ezért nem tudom, hogy bámelyikükre hasonlítanék akár egy kicsit is. Pl. nagybátyám beszédes, ha én ilyen lennék, akkor nem mondanám, hogy rá hasonlítok, mert sok beszédes ember van a világon. Hasonlítunk egymáshoz, de nem "rá" hasonlítok.
A szülőknek viszont az apró rezzenéseit is ismerem, meg hogy milyen helyzetekben hogyan cselekednek, hogyan gondolkodnak, hogyan éreznek, ezeket ha felismerem magamban, akkor valószínűleg nekik, az ő nevelésüknek tulajdonítom.
Ahogy már előttem is írták, elég gyakori, főleg mivel sok tényező befolyásolhatja/formálhatja egy ember személyiségét az élete során, és ezek közül csak egy a genetika.
Én pl 2es válaszolóhoz hasonlóan apám összes rossz tulajdonságát örököltem, meg nagyanyám makacsságát, a többiről pedig fogalmam sincs honnan van, nem hasonlítok egyik rokonomra sem.
Annyira igyekeztem, hogy ne olyan legyek, mint az apám, hogy olyan lettem, mint az anyám.
Rosszabb.
Nemtudom...elvalltak a szuleim. Imadnak mind a ketten..de ha eppo rossz vagyko anyum azt mondja apamra ütöttem ha apamnal vagyok es rossz vagyok apu azt mondja tiszta anyam lettem mar. :-D
szoval lehet van benne igazsag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!