Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a keresztén...

Hogyan győzzem meg a keresztény szüleimet, hogy nem bűn smink?

Figyelt kérdés
Nagyon szigorúan vesznek mindent és kidobtak minden ilyesmit ami volt. 17 éves vagyok így szerintem elég idős hozzá, és nem vittem eddig se túlzásba. Hogyan értessem meg ezt velük?

jan. 23. 17:22
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Elnézést, annyi lemaradt, hogy minél több pozitív visszajelzése van valakinek, minél inkább felpontoznak valakit vagy itt vagy máshol, az pontosan annak bizonysága, hogy az illető azt mondja, írja, amit a másik hallani akar. Ez nem az Igazság. Aki azt szólja, az mindig le van pontozva és meg van alázva. Aki valóban Istenből szól, annak kevés a pipája, aki a saját testéből, vágyából, a világ elvárásból, annak meg sok. Ennyi egyszerű és nyílt.

Üdv.

jan. 26. 23:44
 42/46 anonim ***** válasza:

Nem. A pontozás a válasz hasznosságáról szól. Ha valaki megkérdezi, hogy milyen laptopot vegyen az egyetemi tanuláshoz, akkor ha valaki ajánl neki egy típust, az hasznos válasz. De ha valaki azt kezdi el ecsetelni, hogy nem is kell laptop, mert az világi hívság, az nem hasznos válasz.

Ha valaki megkérdezi, hogy melyik az a legkönnyebb kémiai elem, amelyiknek nincs stabil izotópja, akkor arra VAN helyes válasz, mégpedig a Technécium. Ha valaki erre azt írja, hogy nincs helyes válasz, mert Isten blablabla, az NEM hasznos válasz.

Engem egyáltalán nem érdekel, hogy Isten mit gondol az itteni pontozási rendszerről. Ez egy emberek közötti kommunikációs tér, ahol a pontozással nem az EMBERT, hanem a válaszának HASZNOSSÁGÁT ítéled meg. Az pedig, hogy neked csak fél pipád van azt mutatja, hogy a válaszaid általában nem hasznosak. Hiába mondogatod, hogy az igazságot írod, hiába érvelsz, hogy más mit akar hallani, vannak kérdések, amiben egyértelműen van helyes és helytelen válasz. És attól, hogy neked mindenre és mindenhol Isten a válasz (aki benned él, stb), de valójában halvány fogalmad sincs semmiről, azért takarózol mindig ezzel.

De éld csak le nihilben az életed nyugodtan, senkit nem zavar, ha te mindent megvonsz magadtól és nem élvezed az életet, csak mást ne sodorj bele! Ne akard ráerőltetni a spiritualitásodat másra, aki nem kérte.

Tudod, a hit olyan, mint a pénisz. Ha neked van, az oké. Ha büszke is vagy rá, rendben van. De ne lóbáld folyton nyilvánosan és főleg ne akard ledugni másnak a torkán!

jan. 27. 08:59
 43/46 anonim ***** válasza:

42. A pontozás valóban képes segíteni valakit, ha döntés előtt áll, ha segítséget kér. Nem is lett írva, hogy ez nem így volna. De az Igazságról beszélni már teljesen más. Ott már nem támaszkodhatsz a saját testi akaratodra, arra, amiket összeolvastál, a megannyi tudást, amit összeollóztál, azon dolgokat, amiket másoktól hallottál, Egy az Igazság, ami Istennél van. Egy laptop teljesen más, és megint ezek a sarkított, kiforgatott példák. Bocsásd meg, de elképesztő türelem szükséges így beszélni valakivel, aki rendre ezt teszi. A világnak valósága van, továbbá szabályrendszere, tudása. Ha ezt ismered, akkor tudod átadni az embertársaidnak. Nem nehézkes, ha ismered, mint a 2+2 esetében. Ha ismered valamennyire a világot, annak dolgait akkor tudsz te! is segíteni. Az Igazság viszont más. Ebben már nem TE segítesz, hanem téged használva Isten. És ez messze nem olyan egyértelmű és nyílt a legtöbbeknek, mint az előbbi példa esetében. Ezért szükséges óriási felelősség annak, aki az Igazságot szólja. Habár ez is teljesen egyértelmű és nyílt volna, mégsem az a testi embernek, mivel az nem értheti, élheti lélekből még. Itt te sem meg más teheti azt, hogy felelőtlenül, saját maga gondolatai és érzései társaságában osztja meg az állítólagos segítséget. Azt szükséges adni, amire Isten indít, és úgy, ahogyan azt megkaptad! Ne hasonlítsuk össze a laptopot meg az Igazságot.

Igen, segíteni tudsz te is a világi dolgokban egy kérdezőnek. De teljesen más az Igazságról szólni. De mindig akkor forgatja ki valaki a másik szavát, amikor vagy nem ért, vagy nem is akar. Ilyen téren tud hasznos is lenni ez az oldal is akár, az itt lévő kommentek nem kevés része azonban már árnyékolja a segítő szándék lelki minőségét, nem csak a tiszteletlen szóhasználat miatt, hanem azért is, mert mindenki a saját igazát erőltetni a másikra. Tehát ezt pontosan ti teszitek rendre a legtöbben, nem magam, hiszen magam már nem azt igyekszem szólni, amit ÉN akarok, hanem amire indítanak. DE ezt sem veszitek észre annyian, hogy milyen dac és erőszak van a szavaitokban, mennyi sértés és megalázás. Tudod mi a különbség a lelki segítség és a világi segíteni akarás között? Az, hogy az előbbi alázatos, de mégis kemény, erővel teli. Elengedő, Míg az utóbbi erőszakos, indulattal teli, akarnok. Nem megbocsájtó. A lelki ember képes békességben lenni a világival, de a testi nem képes elnézni a lelkit, mert gyűlöli! Ezért beleköt, megalázza. Tekints rá kérlek tárgyilagosan. Amikor te ezen kommenteket írod nekem, akkor melyik vagy? Az előbbi vagy az utóbbi?

Megint a kémia elem meg az izotóp. Nézd meg akár te is lélekből tekints rá, mennyi felesleges dolgot kérdez meg egy ember nap mint nap, és ennek az Igazság szempontjából milyen létjogosultsága van az életben. Az Életben! Nem a világi létezésben, hanem Isten Életében. Mennyi haszontalanságról beszélünk egy nap, kommunikálunk a családdal, párral, kollégával, szomszéddal, és hisszük felemelkedve, hogy okosak vagyunk és mondunk valamit, pedig olyanok vagyunk, mint a tisztítatlan kémény: csak a kormot szórjuk szüntelen, ima a kivételekért. Miért nem Isten példáját hoztad fel? Miért a kémiát? A kémia segít majd, hogy megtartsd a lelked? A kémiától teljesebb lesz valaki élete lélekben? Értem a példádat, csak azért van írva, ami, hogy érezni lehessen, kit mi foglalkoztat, mert amit mondd a szád, azzal van telve a szíved!

Megint egy sértés Rájuk nézve, de valójában a saját lelkedre nézve, hiszen ember Istent meg nem alázhatja, csak a saját lelkét. Miért írsz ilyeneket, kérlek, hogy téged nem érdekel? Akkor milyen lelki fedezettel említed te is Őt meg? Persze, hogy nem érted, éled lélekből az Igazságot, ha magad közlöd, hogy nem érdekel. És az emberek zöme ilyen. Nem érdekli az embereket az Igazság, csak a vélt igazságuk, ami meg hazugság! És naponta ezt adják át egymásnak.

Nem, a pontozással az embert ítéled meg. Mert azzal, hogy te valakire szavazol, voksolsz rá, te leszel az Ő ítélője. De ki egy ember, hogy eldöntse azt, hogy a másik ember szava mennyit ér? Mi ez a felemelkedettség, mersz? Ezért nem teszem már ezt. Korábban csináltam magam is, de már egy ideje nem. Az, hogy valakinek írok hasznosat, az örömteli, de nem is kérem arra, hogy adjon egy pipát, mert egyrészt borzasztó gyerekes, másrészt ne helyezze a lelkét ítélet alá azzal, hogy ő engem felpontoz vagy le, mert lehet, hogy a segítség, a jószándék vezérli, de ilyenkor ő is az ítélőm lesz. Isten döntsön, és Ő jutalmazzon meg, ne az ember. Ezért írj a Biblia, hogy ne vigyél ajándékot és ne is fogadj el a világtól. Mert akit itt is felpontozgatnak, az egy idő után magabiztos lesz, ami pedig elvezet a beképzeltséghez. Akit pedig lepontoznak, annak meg komoly fájdalmakat okoz ez a lelkében. lehetséges, hogy valóban igaz, hogy le van pontozva, de emberek teszik azt. Ez Istenre legyen bízva, az ítélkezés. Valójában ezt az ítélkezést teszitek naponta, és megint nekem írod, hogy magam ítélkezem felőletek. Mert ti a legtöbben testből ítéltek el, de nem lélekből meg! Alig lehet érezni a hozzászólásotokból szelídséget, alázatot, csak a sértés a cinizmus árad, a beképzeltség, a frigidség, a lenézés, ima a kivételekért, de alig akad ilyen ember. Ezért van az, hogy akár régen, akár mai is, alig van olyan ember, akit Isten használni tud. Mert a legtöbben elzüllöttek lélekben, és belesüllyedtek a testükbe, a hazugságaikba.

Az, hogy nekem, mennyi pipám van, az azt mutatja az Igazság tükrében, hogy KI is küldött el, és hogy az út, amin járok, az igaz és lelki fedezettel szólok Belőlük. De magam is ember vagyok vétkezem, elesem, így magam sem szüntelen teszem ezt, mert arra csak Krisztus volt képes. De ahogyan őt is akkoriban, úgy engem és a hozzám hasonlókat is megaláz a világ és lepontoz. Mert a világ gyűlöli Istent, és azt is, akit Ő elküld. Akik lepontoznak, ők nem ismerik még az Igazságot, ezért testből ítélnek el. Dehogy van nekik igazuk. Nem embernek van, hanem Istennek. Ő tudja, ki vagyok, miért küldött el, mikor küldött el, mi a feladatom, nekem ennyi elég. Senkinek sem bizonygatom ezt. Egy szerencsétlen vagyok még, aki szüntelen Rájuk szorul. De itt is van köztünk egy óriási különbség. Egyegyszer sem olvasom, azt tőletek, hogy lélekben megaláznátok magatokat, hogy beismernétek, hogy gyarló emberek vagytok, telve hibával, a Lélekre szorulva. Egyszer sem!

Nem, semmit sem mondogatok, semmit sem érvelek. Bizonyságot teszek az Igazságról, kijelentem. Ti ezt a legtöbben nem látjátok, nem értitek, mert nem láthatjátok, érthetitek még. De ha alázatosan, gyermeki lélekből Hozzájuk kiáltotok, akkor kaphattok kegyelmet, és akkor már más szemmel nézitek azt, amit akár magam megtörök kenyeret. Ebben a testi ember él, abban a képzelt világban, amit címeztél nekem. Aki a hazugságot hiszi igaznak. Embernek semmit sem bizonygatok, mert nem is lehet. Az, hogy te, ti mit hisztek rólam, az a ti lelketek dolga. Magam csak imádkozni tudok értetek, meg magamért is. Ez a szeretet, hogy szeresd felebarátaidat, a lelki ima a másikért.

Az Igazságban van helyes és helytelen válasz. Az elméd is tud különbséget tenni a kettő között. De a szíved vajon megkülönböztetni a hazugságot és az Igazságot? Lelki síkon honnan tudok kiszűrni, mi az igaz és mi a hamis? Mert világi téren tudsz tanácsot adni akár a lapotoban meg a kémiában. De az Igazág tekintetében láthatod, hogy nem éled még lélekből, mi az igaz és mi a hamis. Mertt főleg azt nem látod meg, ami a szívedben van. És ameddig azzal nem szembesülsz, hogy nincsen egyetlen jó ember sem, csak gyarló, akkor semmit sem fogsz érteni abból.

Nem tudod még te sem, miket mondasz, állítasz. Ha tudnád, nem mondanád, írnád, főleg nem azt, hogy nem tudom, miről szólok és takaródzok dolgokkal. Ezzel nem csak engem alázol meg, hanem azt is, akik Elküldött. Ha megszólod a szolgát, megítéled a mesterét is! Imádkozom érte, hogy kiálts Hozzájuk, és élj velük, járj velük frigyben, szüntelen!

Megint ez a világi kifejezés, hogy nihil. Szép, bölcs a magyar nyelvünk, nincsen erre megfelelő szó, ami lefesti ennek a szónak a jelentését? Ezeknek a szavaknak a halmozásától senki sem lesz bölcs és okos. Igen, a világ tagadója vagyok, azon dolgoké, amik gyarlók, amik nem táplálják az életet. Szimbolikusan értve vagyok tagadó. És ez az igaz élet, ezt megéltem és élem is naponta lélekből. Kijöttem már rengeteg hazugságból, rendszerekből, online médiázgatásból, hazugságból, képmutatásból, hedonizmusból, vallásból, ünnepekből, hazug kapcsolatokból, amik mérgeznek is, és boldog vagyok, van életkedvem, erőm, jól alszom. Nem unatkozom, van munkaadóm, elfoglalom magam. Soha így nem néztem ki külsőleg, sem belsőleg. Egész-séges vagyok, telve energiával, A Szent Léleknek hála. Te ezeket el tudod magadról mondani? Ez nem erőszak, Csak egy hónapig tedd ezeket te is, és meglátod, miről van írva, megéled lélekből. És meglátod a különbségét annak, hogy mit hittáél korában életnek és boldogságnak, és az valójában mi is volt. Próbáld meg, ha mered. Te mersz ennyit áldozni Istenért? Magam ezeket szinte már odaadtam érte. Ha te még nem, akkor milyen mersszel szólsz meg engem, hogy nem tudom miket írok, hogy kenetteljes szektás vagyok és sértegetsz? Abba még nem gondoltál bele te sem, hogy Istennek az a tetsző, ha valaki bizonyít is. Mert enélkül senkit sem hív el, és senki sem lesz lelki gyermek. Az ima meg a mások hallgatása édes kevés, meg a templom, meg a vallás. Tedd te is, és akkor lesz bizonyságod. Bizonyítsd. Nem erőszak ez, csak próbáld meg. És akkor lesz viszonyítási alapod és bölcsességed is az Életről. Mert amit megvontam magamtól az a halál, Isten viszont táplál az Élettel. Megtartottam azt, amit tanácsol, ami hasznos. De a legtöbb, amit elengedtem már, az a haszontalan. És még engedem is, mert ember vagyok, gyarló.

És legvégül, arra külön megkérnélek, a lelked okán, hogy ne írj ilyeneket nyíltan, kérlek téged. A nemzőszervek maradjanak meg tiszteletben az embernél, zártan. Lány vagy még, de akkor nyilvánulj meg inkább lélekben nőként, ami Isten előtt is tetsző. És kérlek ne sértegess, mert magadat sérted és alázod ezzel meg. Az a p betűs szó inkább f betűs lett volna, azt írtad volna, mivel indulatos vagy már. Ezt kiszüremlik. De próbálsz mérlegelni, ami értékelendő, de úgy meg nem, hogy ezt burkoltan sértésbe ágyazod. Ne tedd ezt kérlek, hanem ha van érzésed, akkor azt vállald fel, szelíden, de ne háríts. Ez ugyan az, mint a smink is. És légy kicsit alázatosabb, szelídebb, mert rengeteg burkolt sértés van az írásodban neked is. Nehezen viselem márt el azt, amikort valaki Istenről mer szólni, de kétes lelki minőséggel teszi. Ez az alázat, szelídség hiányzik a ma emberéből, mert a harag, a rosszindulat, a hazugság és képmutatás az van benne nagy százalékban.

Bocsásd meg, ha bántó lettem volna. A Szent Lélek vezesse utadat, ha úgy szükséges lennie. Legyen meg a hitünk szerint is. Magam ezt elengedtem, köszönöm a kenyér megtörését Nekik elsődlegesen. Imádkozom érte, hogy lelked épülésére vágyik.

Üdv.

jan. 27. 12:04
 44/46 anonim ***** válasza:

És elnézést érte, ami lemaradt. Az egyik legfőbb, amitől olykor nagyon dühös tudok lenni kegyelmezzen ezért nekem a Lélek. Hogy azzal, amit itt is sokan írnak segítség címszóval, Igazsággal állítólagosan, azzal csak eltévelyítenek sokakat! A kérdező kezdetben még felpontozott, mert biztosan ő volt. Kérlek, ha olvasod, ne tedd, ne pontozz fel engem többet, mert Isten jutalmaz meg, nem ember. Kedves tőled, figyelmes, de nem szükséges. De már nem is ír, nem ad zöld pipát. Miért? Azért, mert elbizonytalanította a megannyi talmi információ és hazug tudás! Már lelki gyermek volt, aki hálát adott, kijött egy időre a babonából, de így meg visszaesik. Így bukik el újra az emberek zöme. Egymást visszük bele a hazugságba, ima a kivételekért. Hallják sokan az Igazságot, de az ne tud bennük meggyökeredzni, és visszasétálnak a világba. Erről beszél a Mester is a magvető kapcsán. Csak imádkozni tudok érte, kérdező, hogy az úton maradsz! Ezért van óriási felelőssége annak, aki az Igazságot szólja, mert ez nem játék, hanem a lélek épsége a tét.

Üdv.

jan. 27. 12:17
 45/46 anonim ***** válasza:

Megtisztellek azzal, hogy ha már kérted, nem idézetekben válaszolok, hanem teljes szöveggel, bár kétségkívül hasznosabb volna idézgetni, hogy egyértelmű legyen, mire is vonatkozik egy-egy mondatom.

Amit te itt igazságként emlegetsz, az egy megfoghatatlan valami, rajtad kívül senki nem érti, mit is akarsz vele mondani. Szerintem az igazság az valamilyen tény, ami kézzel fogható való. Vannak abszolút igazságok, féligazságok, de nincs olyan, hogy te igazságod meg én igazságom. De szerinted valami egészen más az igazság.

Abban igazad van, hogy rengeteg fölösleges dolgot mond és kérdez az ember. Például ez a beszélgetés is teljesen haszontalan és joggal volna lepontozva, hiszen sem az én, sem a te válaszod nem hasznos, nem viszi közelebb a kérdezőt a kérdése megválaszolásához. Viszont ez, hogy te foggal-körömmel ragaszkodsz ahhoz, hogy a pontozással az ember ítéled meg, kissé nevetséges. Nem tudom, hogy a szövegértés nem megy, vagy csak szimplán figyelmetlen vagy, de a válaszok alján az áll, hogy "hasznos számodra ez a válasz?" - tehát a válasz hasznosságára kérdez rá. Nem a válaszoló személyére. Azt pedig, hogy egy válasz hasznos-e, legtöbbször könnyű eldönteni: segít-e a kérdezőnek megtalálni a választ a kérdésére. Ha igen, akkor hasznos, ha nem, akkor nem hasznos, ha pedig nem lehet egyértelműen eldönteni, akkor félig hasznos.

És akinek egy lepontozás komoly lelki fájdalmat okoz, az aztán az igazán gyerekes ember.

Te kinyilatkoztatod az igazságot, rajtad keresztül szól Isten? Téged használ? Folyton és folyvást ugyanide lyukadsz ki és ez eléggé taszítóan hat, semmint a hit felé vezérelne. Hallod-e, ilyeneket még egy lelkésztől sem hallottam soha, pedig ha valaki, hát egy lelkész ténylegesen Isten szószólója! És már ne is haragudj, de nem fogok "kiáltani" meg "frigyben járni", mert nekem ez az elvakult szint, amin te vagy, túl sok. Persze szíved joga így élni, de köszönöm, én nem kérek belőle.

Nekem úgy tűnik, a nihil szó jelentésével sem vagy teljesen tisztában, de segítek: üresség, nulla, tudatlanság. Olyan állapot, amikor valaki valójában semmit nem csinál. Persze közben nagyon elfoglalt lehet, de elfelejt élni. Ahogy látom, te feláldoztál mindent. Te tudod, de szerintem nem sok értelme van mindent feladni, mert mit kapsz érte cserébe? Boldogság? Az ember a saját boldogságát magának teremti meg, ha megteremti. De egyébként olyan, hogy abszolút boldogság, nem létezik. Ideig-óráig lehet valaki boldog, önfeledt, de mindennek vége szakad egyszer. Azt írod, amit megvontál magadtól, az a halál. Nem tudom, hogy érted, de a halál mindenkiért eljön, kivétel nélkül. Az, hogy meghal az ember, teljességgel bizonyos, a kérdés csak, hogy mikor és hogy addig ténylegesen él-e az ember, vagy csak létezik, mert a kettő nem ugyanaz. Sok dolog értelmet adhat az életnek, de ez mindenkinek más és nem lehet egyetlen receptet adni rá, mert ami az egyik embernél működik, a másiknál nem biztos.

Olyat pedig szerintem senki nem feltételezett, hogy itt bárki is tökéletes volna. Mindannyian emberek vagyuk, tele hibákkal. Nincs és nem is lesz tökéletes ember soha.

Viszont úgy tűnik, nem olvasod elég figyelmesen a soraimat, hiszen már másodjára szólsz úgy hozzám, hogy lány lennék, pedig egyértelműen leírtam, hogy negyvenes férfi vagyok. Ami pedig a p-betűs szót illeti, úgy néz ki, épp a lényege nem jött át, amit írni akartam, nem a szó a lényeg benne (de egyébként ez egy teljesen semleges, orvosi kifejezés).

A kérdező csak azt szerette volna tudni, hogyan mondhatja meg a szüleinek, hogy egy szolid smink még nem bűn és ahelyett, hogy ebben segítséget kapott volna, te a szülei oldalára álltál és azt erősítetted benne, hogy bűn, amit csinál. Pontosan ezzel tévelyíted meg szegényt.

Amikor egy szülő olyan dolgot tilt, ami szubjektív és nem biztosít hozzá ésszerű magyarázatot, abból csak az lesz, hogy a gyerek csak azért is csinálni fogja. Utána pedig ebből lesz a titkolózás, majd az, hogy felnőtt korában rá se nyitja az ajtót a szülőre, a szülő meg értetlenül áll, hogy hol rontotta el. Pontosan itt! Az értelmetlen tiltásoknál. Mert az, hogy "a lelkednek így, a testedet elrejted úgy" az minden, csak nem ésszerű magyarázat. Persze nyilván meg kell védeni a gyereket a veszélyes dolgoktól, de megfelelő nevelés esetén a valóban veszélyes dolgokat (mint pl a drog) ki sem akarja próbálni a gyerek, a közelébe sem fog menni, mert egyértelműen tudja, hogy a drog rossz és elkerüli. Tiltással nevelni rossz. Szabályok kellenek, de csak ésszerű szabályok, amik meg vannak magyarázva, hogy miért is vannak. Te nem tudtál ésszerű okot mondani a smink tiltására.

jan. 27. 20:39
 46/46 anonim ***** válasza:

Legyen meg a hited szerint, a Szent Lélek akarata érvényesüljön a te életedben is, imádkozom érte!

Üdv.

jan. 27. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!