Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan menekülhetnék el...

Hogyan menekülhetnék el itthonról?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hogy melyik kategóriába kellene tennem ezt a kérdést.

Élettörténetem:

Soha nem volt egy szerető családom. A szüleim nem igazán szülőknek valók. Azt hiszik hogy mert nekik nincs szakmájuk, csak 8 osztály,ezért nekem se kell hogy legyen.

Általános iskola kb. 6. osztályától fújom nekik hogy írassanak be a közelünkben lévő lovasiskolába.

8-ban eljött a pályaválasztás ideje. Ők azt mondták hogy kibírod már azt az egy évet egy olyan suliban ami...hát nem a legjobb. Plusz olyan szakmában amit gyűlölök. Vendéglátó (szakács,pincér,cukrász)

Mikor mondtam nekik hogy át akarok menni másik suliba, nem tettek semmit.

Elcseszték szinte az életem.

Most 16 vagyok. Ugyan ez van. Nem íratnak be lovardába. És ezzel az a nagy baj, hogy lovasedző szeretnék lenni. Viszont a suliba csak úgy vesznek fel, ha már rendelkezek tapasztalattal és küldök magamról egy lovaglós videót. Csakhogy mindezt nem tudom megtenni a szüleim miatt.

Folyton engem csesztetnek. Nagyon elegem van mindenből. Csodálkoznak rajta hogy nem megyek suliba. Rám veszekednek, de értem nem tesznek semmit. Anyám olyanokat beszél hogy nem lenne szomorú ha elmennék. Ha elvinnének.

Én már teljesen ki vagyok készülve. Senki nem támogat semmiben. El szeretnék innen tűnni valahogy. Anyámékat soha nem akarom többet látni. Konkrétan már egyfolytában remeg a lában ezektől a dolgoktól. Többször is eszembe jutott már hogy beszedek valami gyógyszert, aztán szia. Nekem ebből elég.

Egyszerűen nem tudom hogy mit tehetnék. Csak el akarok tűnni innen. Nem tudna nekem valaki ajánlani valami? Konkrétan én már bármilyen megoldást elfogadok.

jan. 23. 15:06
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha már kb. 12 éves korod óta ennyire rá vagy kattanva a lovaglásra, akkor azzal is tisztában lehetnél, hogy ez egy baromi drága sport, amire a szüleidnek valószínűleg nem futja.

Végezd el a sulit, legalább lesz a kezedben egy szakma.

Ezután elkezdesz dolgozni (vendéglátásban ugyan nagy a hajtás, de baromi jól lehet keresni, ha odateszed magad), összespórolsz a lovasiskolára, nem ezen a két-három éven fog múlni a dolog.

jan. 24. 06:52
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Veled ellentétben a szüleid tudják, hogy 98%-ban a lovazás múló hóbort lesz, szóval minek irassanak be a drága lovassuliba, mikor lehet, 3-4 év múlva már teljesen más érdekel majd?

Komolyan nem értem néhány gyereket. Nekem is volt álmom 14-15 évesen, de elérhető, nem olyan, ami krva drága hobbi.

jan. 24. 11:26
 33/36 anonim ***** válasza:
85%

Amőgy ha annyira lovazni akarsz, elmehetsz ám dolgozni diákmeló, és fizeted magadnak.

Mert most csak hisztizel, hogy anyádék így-úgy, nem iratnak be nem engedik... tisztában vagy te vele, milyen költséges hobbi a lovaglás? Nyilvánvalóan fingod nincsen, különben nem problémáznál, hanem elfogadnád, hogy nincsen rá pénz.

Én jól keresek, de mégis kétszer meggondolom, hogy melyik hobbit válasszam, mert van, ami, hiába vagyok relatíve gazdag - azért húzom rá a számat, pedig ÉN keresem meg rá a pénzt.

jan. 24. 11:30
 34/36 anonim ***** válasza:
88%
Nem jársz be iskolába, nem teljesíted a kötelességed, de azt elvárod hogy a szüleid pénzeljék a drága hobbydat?
jan. 24. 17:32
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Egyik ismerősöm is hasonló cipőben járt. Oktató szeretett volna lenni, de a szülei ragaszkodtak a fodrász szakmához. Kínkeservesen megcsinálta (éppen átment, gyűlölte és sohasem helyezkedett el benne) és mellette dolgozott lovardában, hogy elkezdhesse a lovas sulit. Istállót takarított, csutakolt dolgozott és mellette lovagolhatott. Tehetséges lány, így felfigyelt rá a tulaj és kitanította egy csomó mindenre. Ott volt éjjel az elléseknél, tanulta, hogy hogyan lehet a gyerekeket oktatni és megtanult mindent a lovakról.

Most kezdi a sulit, már ajánló levéllel és tapasztalattal.

Befejezte a masik sulit is, mert tudta, hogy muszáj lesz.

jan. 25. 13:33
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

#35-ös vagyok, az lemaradt:

A lovaglás egy nagyon költséges hobbi (már csak az alapfelszerelés). Talán az segítene, ha azt látnák a szüleid, hogy suli mellett dolgozol és SAJÁT PÉNZBŐL csinálod a lovaglást + ha suli mellette tanulsz róla.

Tegyél valamit a dologért és ők is nyitni fognak.

jan. 25. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!