Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan menekülhetnék el...

Hogyan menekülhetnék el itthonról?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hogy melyik kategóriába kellene tennem ezt a kérdést.

Élettörténetem:

Soha nem volt egy szerető családom. A szüleim nem igazán szülőknek valók. Azt hiszik hogy mert nekik nincs szakmájuk, csak 8 osztály,ezért nekem se kell hogy legyen.

Általános iskola kb. 6. osztályától fújom nekik hogy írassanak be a közelünkben lévő lovasiskolába.

8-ban eljött a pályaválasztás ideje. Ők azt mondták hogy kibírod már azt az egy évet egy olyan suliban ami...hát nem a legjobb. Plusz olyan szakmában amit gyűlölök. Vendéglátó (szakács,pincér,cukrász)

Mikor mondtam nekik hogy át akarok menni másik suliba, nem tettek semmit.

Elcseszték szinte az életem.

Most 16 vagyok. Ugyan ez van. Nem íratnak be lovardába. És ezzel az a nagy baj, hogy lovasedző szeretnék lenni. Viszont a suliba csak úgy vesznek fel, ha már rendelkezek tapasztalattal és küldök magamról egy lovaglós videót. Csakhogy mindezt nem tudom megtenni a szüleim miatt.

Folyton engem csesztetnek. Nagyon elegem van mindenből. Csodálkoznak rajta hogy nem megyek suliba. Rám veszekednek, de értem nem tesznek semmit. Anyám olyanokat beszél hogy nem lenne szomorú ha elmennék. Ha elvinnének.

Én már teljesen ki vagyok készülve. Senki nem támogat semmiben. El szeretnék innen tűnni valahogy. Anyámékat soha nem akarom többet látni. Konkrétan már egyfolytában remeg a lában ezektől a dolgoktól. Többször is eszembe jutott már hogy beszedek valami gyógyszert, aztán szia. Nekem ebből elég.

Egyszerűen nem tudom hogy mit tehetnék. Csak el akarok tűnni innen. Nem tudna nekem valaki ajánlani valami? Konkrétan én már bármilyen megoldást elfogadok.

jan. 23. 15:06
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
94%

11-12

Hát igen, csak mondjuk ezt jó lenne ha a szülők is megkomunikálnák a gyerekkel. Lássuk be, ha a gyerekemnek nem mondom el, hogy figyelj, erre nincs pénzünk, akkor nem kéne elvárni tőle, hogy ezt magától tudja. Ez nem nevelési stratégia könyörgöm: semmit nem teszek, csak elvárásaim vannak. Tudom, most a legtöbb szülő belém fog állni, hogy hát ők etetik a gyereket meg pelenkázták kiskorában meg jaj... igen, csak közben a gyerek lassan felnő és itt lenne az ideje felnőttként kezelni. Nagyon furcsállom azokat a szülőket, akik olyasmit várnak el a gyerektől, hogy értse és tudja, amit nem mondanak el.

jan. 23. 17:18
 12/36 anonim ***** válasza:
83%

15

Azért a szülők elég nagy nyomást tudnak gyakorolni ha akarnak hidd el. Nem úgy van az, könnyű kívülállóként kérdezni, hogy miért nem csinálod ezt vagy azt, de ha benne élsz, nem olyan egyszerű.

jan. 23. 17:27
 13/36 anonim ***** válasza:
91%

Jó suliba jársz tovább tudsz tanulni, és gyakorlatilag vendéglátáson belül ezer lehetőség.

Tanulj, majd hétvégén lovagolsz.

jan. 23. 17:36
 14/36 anonim ***** válasza:
91%

Nos nyilván emiatt nem kell sziát mondani a világnak

Azt írod hogy a szülők nem akarják hogy legyen szakmád a másik mondatod meg az hogy kibírod meg azt az egy évet ez picit zavaros nekem az jön le inkább H pont azt akarják hogy legyen egy biztos szakmád

A lovasedző rész... elhiszem hogy tetszik de csak egy sima edző képzés ami 8 hónap 250-300ezer

Érettségi

Szakmai ajánlás

Szakmai tapasztalat (versenyeken való részvétel stb)

Szóval nem csak egy videót kell küldeni

Ja és a lovassport nem olcsó amellett elkötelezettnek kell lenni hozzá ami az alapján hogy most is van hogy nem mész be suliba hát..

jan. 23. 17:59
 15/36 anonim ***** válasza:
88%

Azt írod, vendéglátónak tanulsz, és azt "gyűlölöd". Felmerült bennem a kérdés: pontosan miért is gyűlölöd?

A másik, hogy lovasedző szeretnél lenni, de ezt az irányt, amiért aktuálisan rajongsz, a családod nem tudja, nem akarja támogatni.

A helyzet az, hogy az életed nincs elcseszve, csak aktuálisan nem tudsz "nyílegyenesen" abba az irányba menni, amerre szeretnél. Ha jól gondolom, a lovas területtel kapcsolatban nincs érdemi tapasztalatod, azaz igazából vágy alapján írod, hogy ezzel szeretnél foglalkozni. Önkéntesként ezzel kapcsolatban szerezhetsz tapasztalatot, ahogy ezt írták is.

Azt javaslom, próbálj higgadtabb és türelmesebb lenni, és több lehetőségben gondolkodni, illetve folyamatban, aminek egy későbbi állomása lehet az aktuális vágyad megvalósítása. Az idő is segíthet eldönteni, hogy ez valóban nagyon fontos-e számodra..

jan. 23. 18:05
 16/36 anonim ***** válasza:
36%

Én valahogy úgy látom, hogy itt egypár válaszoló kicsit fordítva ül a lovon. (Tudom, rossz poén...)

A szakács és a cukrász tipikusan az a szakma, amit ha nem szeretsz, cseszheted is. A tortán is meglátszik, mikor valami úgy keni fel rá a krémet, hogy szereti nézni, ahogy egyre simább lesz, vagy csak csinál valamit, hogy legyen meg.

Pincérnek meg kb bárkit fel lehet venni, akár még középiskolás diákot is. 3 gimis osztálytársam is volt, aki minden féle iskola nélkül pincérkedett. Meg egyetemen is 2 szaktársam csak úgy nyáron, meg mikor még otthon voltak, hogy legyen pénzük. Pedig a szakunknak semmi köze sincs a vendéglátáshoz.

Viszont nekem van lovasedző szaktársam is. Gyerekeket és felnőtteket is tanít, és túrákat is vezet. Nem kell hozzá semmi lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki szak. A lovakkal (és kicsit az emberekkel) kell tudni bánni. Az viszont gyakorlás nélkül esélytelen. S azért a pincérkedésnél vagy annál, hogy napi 12 órát álljon a párás konyhában a forró ételek mellet a Balaton partján, még mindig jobb.

Igen, undorító a hozzáállás a szüleid részéről, de míg nem vagy 18 éves, simán hazavitethetnek a rendőrrel.

Esetleg nagyszülőhöz költözést tudnák javasolni. Azzal a problémák fele, az otthoni bomlasztó légkör legalább megoldódna. (Onnan is hazavitethetnek, ha akarnak, de azért na)

jan. 23. 18:05
 17/36 anonim ***** válasza:
75%
Azért a vendéglátás nem az a munka, ahol belefér, ha utálod. A kaján látszani, érződni fog, hogy lexartad, csak legyen kész. A pincérkedésről meg annyit, hogy ahhoz nem kell kötelezően szakma. Bármilyen random, főleg nagykorú diákot felvesznek, meg amúgy is, bárkit, ha egy átlag helyről beszélünk.
jan. 23. 18:11
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Mehetsz diákmelóra és tudod magadnak fizetni a lovardát. De igazuk van valami normális szakmát tanulj, amivel mész is valamire.
jan. 23. 18:25
 19/36 anonim ***** válasza:
85%

"A lovakkal (és kicsit az emberekkel) kell tudni bánni. Az viszont gyakorlás nélkül esélytelen. S azért a pincérkedésnél vagy annál, hogy napi 12 órát álljon a párás konyhában a forró ételek mellet a Balaton partján, még mindig jobb."

Akkor légyszíves fizesd már neki minimálbérből a lovasiskolát, jó? Köszi!

És ha nincs rá lehetősége fizetős keretben, igenis menjen egyetemre és szerezzen legalább egy normális szakmát, nem egy seg*törlő szakközépiskolai papírt. Manapság már senki nem tűnik ki a tömegből, amikor ott a rengeteg puncsos, aki kapcsolatokkal jut be és a rengeteg agrár, lótenyésztő diplomás.

jan. 23. 18:35
 20/36 anonim ***** válasza:
81%

19

Tudod az a baj, hogy manapság lassan a diploma is egyre értéktelenebb, csak ezt a szocializmusban felnőtt generáció még mindig nem érti, hogy a diplomás már nem az a megbecsült, kvázi istenített kategória aki régen volt

jan. 23. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!