Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha nekem emiatt...

Az normális, ha nekem emiatt lelkiismeret-furdalásom van?

Figyelt kérdés

Az előbb dobott fel Facebookon egy cikket, aminek az a címe, hogy "A harmincas anyukákhoz".

Aztán olvasgattam egy kicsit a kommenteket, köztük egy 30-on felüli, gyerekmentes nőét is, aki így fogalmazott:

"Elmúltam 30, 100%-ig childfree, azaz gyerekmentes vagyok, és imádom minden percét. Ki akar már azért dolgozni, hogy egy másik ember felzabálja a fizetését, aztán meg kiszarja, és végül még a szart is neki kell lepucolni róla. Hmmm minden álmom ezzel tölteni a 30-as éveim, jahh nem, semelyik éveim, soha..🤣"

Most elkezdtem bűntudatot érezni amiatt, hogy anyukám ugye egyedül nevel engem (jó, a nagyszüleim segítségével), mert apám pici koromban lelépett és gyerektartást sem fizet azóta sem, tehát nem tartok vele semmilyen kapcsolatot. Anyukám pedig iszonyatosan keveset keres, úgyhogy nagyon nehéz beosztani a pénzét minden hónapban, meg hát a fizetése nagy részét rám költi.

jan. 17. 17:35
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan, egy ilyen látszólag, mentálisan sérült ember véleményére adsz a Facebookon?

Örülj neki, hogy anyukád még annak az iszonyat kevés pénznek is, amit megkeres, a nagyrészét rád költi. :)

jan. 21. 13:43
 32/36 A kérdező kommentje:
31-es, igen, így utólag bánom, hogy egy idegen ember véleménye miatt volt rossz érzésem, de az az érdekes hogy sok nő még egyet is értett vele, mert azt válaszolták neki hogy milyen okosan gondolkodik, tényleg rohadtul nem éri meg gyereket vállalni.
jan. 21. 14:25
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
18-as vagyok. Lehet, hogy elhamarkodott volt az a válaszom.
jan. 21. 15:21
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre a válaszom: Nem, az nem normális, ha neked emiatt lelkiismeret-furdalásod van.

Neked a közösségi oldalak sem valók, ha ennyire nem tudod érzelmileg kezelni az ott található bejegyzéseket.

jan. 21. 15:29
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Persze, mert aki nem ért vele egyet, az tudja, hogy ilyennel nem érdemes vitatkozni.

Átlagostól több gyerekünk van, de sose tettük fel azt a kérdést, hogy megéri-e, az már régen rossz, amikor valaki ilyen kategóriákban gondolkodik.

jan. 21. 16:44
 36/36 A kérdező kommentje:

Amúgy azt bírom, amikor a sok gyerektelen azt mondja, hogy mindegyik gyerek bedugja a szüleit az idősotthonba, amikor már felnőtt és a szülei megöregedtek, csak azért hogy ne kelljen még látni sem őket, meg hogy a legtöbb gyerek rá sem nyitja a szüleire az ajtót, pedig a szülei mindent megtettek érte, hálás lehetne, hogy felnevelték, stb.

Igenám, csak nem biztos, hogy tisztességesen nevelték őt.

jan. 21. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!