Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha nekem emiatt...

Az normális, ha nekem emiatt lelkiismeret-furdalásom van?

Figyelt kérdés

Az előbb dobott fel Facebookon egy cikket, aminek az a címe, hogy "A harmincas anyukákhoz".

Aztán olvasgattam egy kicsit a kommenteket, köztük egy 30-on felüli, gyerekmentes nőét is, aki így fogalmazott:

"Elmúltam 30, 100%-ig childfree, azaz gyerekmentes vagyok, és imádom minden percét. Ki akar már azért dolgozni, hogy egy másik ember felzabálja a fizetését, aztán meg kiszarja, és végül még a szart is neki kell lepucolni róla. Hmmm minden álmom ezzel tölteni a 30-as éveim, jahh nem, semelyik éveim, soha..🤣"

Most elkezdtem bűntudatot érezni amiatt, hogy anyukám ugye egyedül nevel engem (jó, a nagyszüleim segítségével), mert apám pici koromban lelépett és gyerektartást sem fizet azóta sem, tehát nem tartok vele semmilyen kapcsolatot. Anyukám pedig iszonyatosan keveset keres, úgyhogy nagyon nehéz beosztani a pénzét minden hónapban, meg hát a fizetése nagy részét rám költi.

jan. 17. 17:35
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%

Nem jó, hogy egy ilyen nyilvánvalóan provokatív komment lelkiismeret-furdalást idéz elő benned. Az a kommentelő ott egy jó nagy vitát akart szítani, ami be is jött neki, de téged ez nem kellene, hogy befolyásoljon.

Mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné.

Én megértem, ha valaki gyereket szeretne, és még akár a rossz körülményeknek, vagy annak is, hogy egyedül neveli a gyereket, ellenére boldog, és semmit nem tenne másképp. Szerintem ezzel anyukád is így van.

Én azt is megértem, ha valaki nem szeretne gyereket, magam sem szeretnék szülni, de soha nem közölném ezt ilyen mérhetetlen alja stílusban, ahogy a kommentelő tette. Ez csak őt minősíti, és jobb is, ha egy ilyen önző és ilyen lelkivilágú ember nem teszi tönkre egy gyerek életét azzal, hogy szül.

jan. 17. 18:42
 12/36 A kérdező kommentje:

9-es, ezt azért nem hiszem, mert nagyon sok ember szereti a gyerekmentes életét, nem mindenki bánja meg hogy nem szült, és nem is erre irányult most a kérdésem.

Hanem arra, hogy egy olyan nő, akinek fingja sincs az egészről mert gyereke sincs, miért osztja az észt?

jan. 17. 18:44
 13/36 anonim ***** válasza:
78%

Ahol többnyire tudatosan vállalnak gyereket, s nem csak potyogtatják, mert nem tudnak mit tenni a terhesség ellen, vagy kell a segély, sehol se éri el a teljes termékenységi arányszám (hogy egy nő hány gyereket szülne az élete alatt) a populáció fenntartásához szükséges szintet. (2.1)

Afrikában, ahol jön a gyerek, ha kell ha nem, simán szül egy nő 5-6 gyereket. Európában, ahol viszont (szinte mindig és mindenhol) lehet dönteni, így ez a szám átlagban 1,5 csak. Ráadásul ha már van egy gyerek, akkor hiába jönnek rá, hogy lehet nem kellett volna, az állam kötelez hogy felneveld. Max csak 2. nem lesz.

jan. 17. 18:45
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon sokáig volt bűntudatom, és igen, menj pszichológushoz, nekem az segített.

Anyukám nem akart két gyereket, én, a második csak besikerültem, mikor már elmúlt negyven. Apukám kb semmiben se segített neki semmilyen téren, akkor jöttem én, mikor már a tesóm nagyobb volt és anyának végre lehetett volna újra munkája, élete, de miattam kezdhette előlről a mókuskereket. Apa idővel még kevésbé volt jelen, hajnalban elment dolgozni, ha végzett, ki a telekre inni, aztán éjszaka jött haza részegen. Anya meg két gyerekkel csinált mindent. Kb általános iskola elején realizáltam, hogy nem minden anyuka sírja magát álomba, meg nem minden anyuka szív el egy nap több doboz cigit. Később felfogtam, hogy nagyon durván depressziós és csak és kizárólag kötelességtudatból tartja magát és lát el minket. Nagyon próbáltam neki segíteni, de lehetetlen volt. Járt pszichológushoz, később pszichiáterhez, de aztán belehalt a depresszióba, másra nem tudtak gondolni. Nagyon sokáig mart a gondolat, hogy ez miattam volt így, ha nem születek meg, talán ma is élne és dolgozna, még ma sem lenne 65 éves. De elkezdtem pszichológushoz járni és segített feldolgozni az egészet.

jan. 17. 19:54
 15/36 anonim ***** válasza:
82%

Kolléganőm össze akart hozni egy 30-as lányt egy külföldön élő magyarral. Saját vállalkozás, luxus ház medencével, lexus, stb.

A srácnak voltak kint kapcwsolatai, de magyar feleséget akart, s úgy gondolta, hogy éppen itt az ideje gyereknek. Évente többször járt Magyarországon.

Válasz: nem vagyok én szülőgép.

Még csak megismerni sem volt hajlandó.

jan. 17. 19:56
 16/36 A kérdező kommentje:

14-es, de anyukám nem bánik velem így, csak nekem volt egy pici lelkiismeret furdalásom emiatt a komment miatt, de már tudatosult bennem, hogy anyukám nagyon nagyon szeret engem, és én vagyok a mindene.

Csak hirtelen azt hittem, hogy ő is úgy érez, ahogyan a kommentelő leírta.

jan. 17. 20:23
 17/36 A kérdező kommentje:

Ui.: egyébként nagyon sajnállak, hogy így voltál, de örülök, hogy sikerült feldolgozni.

Borzasztó dolgok ezek. :/

jan. 17. 20:25
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy észhez tértél.
jan. 17. 20:28
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Én egyetlen nőt sem ismerek, aki megbánta, hogy gyereket szült. Nyilván nehéz, főleg, amíg kicsi (meg amikor kamasz) a gyerek. De megbánni nem szokták. Aki nem akar, az ne szüljön. De olyat is ismerek, akinek véletlenül jött össze és imádja a gyerekét. Több persze nem lesz.

Mindenki csinálja, amit gondol és ne ossza az észt a másik tábornak.

(Egy szerintetek szuperanya, aki valójában nem szuper, csak elég jó, és élvezi a az életét).

jan. 17. 21:19
 20/36 anonim ***** válasza:
73%
Én értem hogy valaki nem szeretne gyereket, de az akinek gyereke nincsen, és gondolom a későbbiekben sem lessz, akkor nem fogja magát egyedül érezni idős korában gyerekek, unokák nélkül
jan. 17. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!