Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha nekem emiatt...

Az normális, ha nekem emiatt lelkiismeret-furdalásom van?

Figyelt kérdés

Az előbb dobott fel Facebookon egy cikket, aminek az a címe, hogy "A harmincas anyukákhoz".

Aztán olvasgattam egy kicsit a kommenteket, köztük egy 30-on felüli, gyerekmentes nőét is, aki így fogalmazott:

"Elmúltam 30, 100%-ig childfree, azaz gyerekmentes vagyok, és imádom minden percét. Ki akar már azért dolgozni, hogy egy másik ember felzabálja a fizetését, aztán meg kiszarja, és végül még a szart is neki kell lepucolni róla. Hmmm minden álmom ezzel tölteni a 30-as éveim, jahh nem, semelyik éveim, soha..🤣"

Most elkezdtem bűntudatot érezni amiatt, hogy anyukám ugye egyedül nevel engem (jó, a nagyszüleim segítségével), mert apám pici koromban lelépett és gyerektartást sem fizet azóta sem, tehát nem tartok vele semmilyen kapcsolatot. Anyukám pedig iszonyatosan keveset keres, úgyhogy nagyon nehéz beosztani a pénzét minden hónapban, meg hát a fizetése nagy részét rám költi.

jan. 17. 17:35
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú távon lehet egy pszichológus segítene majd.
jan. 17. 23:52
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Az empatizálás egy helyzettel, meg az ilyen empata - mentalitás között van egy elég széles skála. Ezért lenne jó egy szakember, hogy erre megtanítson tudatosítani benned.
jan. 18. 02:30
 23/36 anonim ***** válasza:
85%
2-es: de legalább az az egy becsülendő már van benne, hogy ilyen moslék mentalitással nem szaporodik. Mondjuk ahogy megfogalmazza,az megér egy misét...
jan. 18. 02:31
 24/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy biztató válaszokat írtatok.

Egyébként azon is gondolkodtam, hogy talán azért is lehetett egy kis bűntudatom, mert ugye mindenki azt mondja, hogy egy gyerekkel mennyi baj van meg folyamatosan aggódni kell érte, és ha belegondolok, velem is nagyon sok gond volt már például amikor a legelső menzeszem volt (11 éves voltam akkor), és hisztiztem hogy én ezt nem akarom, meg utána sokszor volt olyan hogy suliban elfelejtettem elmenni wcre és átáztam, aztán úgy mentem haza, anyukám pedig kiabált rám, de ezen kívül még sok hülyeséget csináltam, és azt szokták mondani hogy ha egy gyerekkel túl sok idegeskednivaló van akkor megbánja a szülő a gyerekvállalást.

jan. 18. 08:06
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Én is gyerekmentes vagyok - de eszem ágában nincs ilyen stílusban megnyilvánulni.

Örülök, hogy nincs gyerekem, nem kell kettőnkre pénzt keresni, feladni minimum 5-7-13-20 évet az életemből, alkalmazkodni máshoz, éjjel 8x kelni, stb. VISZONT nem írok ilyet, mint a "kedves childfree" kommentelő, főleg nem ilyen bicskanyitogató stílusban.

Szerintem az, aki ennyire agresszíven nyilvánul meg, rhadtul bánja, hogy nincs gyereke, sőt, lehet, társa sem, azért ilyen gúnyos-megkeseredett.

jan. 18. 11:32
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hidd el, hogy persze, hogy baj van egy gyerekkel, de az a normális. Isten menten meg attól a gyerektől, akit ha letesznek, ottmarad, és mindig szót fogad, semmi baj nincs vele. Akkor ugyanis majd felnőttként nem fog tudni élni, akkor lesznek az igazi bajok. A gyerekkor arra (is) való, hogy megtanuljuk kezelni a problémákat, a konfliktusokat. Aki ezt gyerekkorban nem tanulja meg, annak később már sokkal nehezebb. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Persze, ha már beláttad, hogy könnyítheted az édesanyád életét, akkor tedd meg.
jan. 18. 11:37
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Amig vilag a vilag, ez nem fog megvaltozni. Egymast fogja tamadni a ket oldal.

Valo igaz, senkinek nem kotelezo gyereket vallalnia, es egyre tobben merik bevallalni ezt, azzal egyutt, hogy rengeteg tamadast fognak kapni. Mert sokan viszont nem tudjak ezt elfogadni, hogy mas viszont nem akar. Onzonek titulaljak, leszoljak, az eletet semmiteronek mondjak.

A gyerekmentesek is tulzasba tudnak esni. Ok meg azt nem tudjak elfogadni, hogy valakinek ez az eletcelja, hogy szulo legyen. Csak a szomoru az, hogyha egy ferfi nem akar gyereket, azt valahogy elfogadjak, kevesbe szurjak le. Ha pedig egy no mondja ezt, ot ferfi es no egyarant tamadja frocsogve.

jan. 18. 17:19
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a gyerekkel van sok gond, hanem a szülőkkel is, amikor megöregszenek. Persze nem minden eset egyforma, de olykor tényleg sok a párhuzam, egészen a pelenkáig. Szóval valahol visszaadjuk azt, amit tőlük kaptunk. De akkor jó az élet, ha megvan benne ez a kölcsönösség, és ott tudunk állni egymás mellet. Hol az egyiknek van szüksége segítségre, hol a másiknak, de számíthatunk egymásra.

Aki csak magának él, ne lepődjön meg, ha majd ugyanezt fogja visszakapni.

jan. 20. 23:02
 29/36 A kérdező kommentje:

Egyébként a gyerekmentes nőnek párja sincsen, és azt írta hogy valójában férjet sem szeretne, mert nem akar házicseléd szerepet játszani.

Hát amelyik nő hagyja, hogy a férje annak tekintse, annak tényleg nem való férj. :)

jan. 21. 10:18
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg az ilyen ember maximálisan önző, egoista, akiből teljesen hiányoznak az olyan tulajdonságok, mint: szolgálatkészség, segítőkészség, áldozatkészség, empátia és eleve barátságra vagy bármilyen egyéb társas kapcsolatra való képesség. Aki csak magára és a saját kényelmére gondol, és egyszer úgy fog meghalni, hogy nem hiányzik senkinek, mert senkiért semmi értékeset nem tett és senkit nem szeretett, mert még ha szeretett, azt is önzően tette.

Minden kapcsolat csak úgy működhet, ha nem csak kapni akarok, hanem adni is, tenni valamit a másikért, a kapcsolatért.

jan. 21. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!