Terhesen elváltam, a házasság előtt abban állapodtunk meg, hogy ha lesz közös gyerek, akkor mindkettőnk vezetéknevét fogja viselni kötőjellel. De így, hogy elváltam, születendő gyermekem az én vezetéknevemet viselheti-e?
Figyelt kérdés
jan. 12. 22:17
41/54 anonim válasza:
Ha már megvan a vállás és nincs meg a gyerek akk beíratod a te neved ha csak azt akarod...azt fogja viselni.
43/54 anonim válasza:
Ha nemvagytok házasok akkor kaja az apa nevét ha kitölti az apasági nyilatkozatot,amin ugye az anya hozzájárul,hogy az ő nevét viselje.
45/54 anonim válasza:
43!
Ha ismernéd a magyar törvényeket, akkor tudnad, hogy ha a gyerek a valast követő 300 napon belül születik, jogilag a volt férj az apja
46/54 anonim válasza:
Valahogy járjatok utána. Biztosan megoldható ha az apa is benne van a dologba. Egyébként miért akarod ezt? Engem zavarna.. még akkoris ha egy féreg az apja.
47/54 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Aki írta, h 7 hós terhesen vált el, és a gyermek az anyja nevez viseli, annak nagyon kiváncsi lennék a sztrorijára. Küldtem privat üzenetet.
jan. 15. 12:25
48/54 anonim válasza:
a nevedet 2 esetben viselheti
1. ha a házasságkor ezt írtátok be az anyakönyvbe
2. ha más lett beírva, akkor ketten együtt bementek az anyakönyvvezetőhöz és átíratjátok, ez pár éve 10e ft-os illetékkel járt
de ezt leírtam korábban is
49/54 anonim válasza:
En eleve nem ertem ezt a kotojeles dolgot. Akik hazasok ott nyilvan ugy illik hogy az apa nevet kapja, aki egyedulallokent szul ott meg egyertelmuen erre nincs lehetoseg. Eszem megall ezektol a modern noi f_szmeregetesektol
50/54 anonim válasza:
Utolsó, ülj le, mielőtt agyvérzést kapsz: ma már a férfi is felveheti a nő nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!