Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhesen elváltam, a házasság...

Terhesen elváltam, a házasság előtt abban állapodtunk meg, hogy ha lesz közös gyerek, akkor mindkettőnk vezetéknevét fogja viselni kötőjellel. De így, hogy elváltam, születendő gyermekem az én vezetéknevemet viselheti-e?

Figyelt kérdés

jan. 12. 22:17
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
0%
Ha már megvan a vállás és nincs meg a gyerek akk beíratod a te neved ha csak azt akarod...azt fogja viselni.
jan. 14. 16:30
 42/54 anonim ***** válasza:
51%
Nem irathatja be.
jan. 14. 16:36
 43/54 anonim ***** válasza:
0%
Ha nemvagytok házasok akkor kaja az apa nevét ha kitölti az apasági nyilatkozatot,amin ugye az anya hozzájárul,hogy az ő nevét viselje.
jan. 14. 16:58
 44/54 anonim ***** válasza:
47%
kapja*
jan. 14. 16:58
 45/54 anonim ***** válasza:
100%

43!

Ha ismernéd a magyar törvényeket, akkor tudnad, hogy ha a gyerek a valast követő 300 napon belül születik, jogilag a volt férj az apja

jan. 14. 18:11
 46/54 anonim ***** válasza:
50%
Valahogy járjatok utána. Biztosan megoldható ha az apa is benne van a dologba. Egyébként miért akarod ezt? Engem zavarna.. még akkoris ha egy féreg az apja.
jan. 14. 18:15
 47/54 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Aki írta, h 7 hós terhesen vált el, és a gyermek az anyja nevez viseli, annak nagyon kiváncsi lennék a sztrorijára. Küldtem privat üzenetet.
jan. 15. 12:25
 48/54 anonim ***** válasza:
100%

a nevedet 2 esetben viselheti

1. ha a házasságkor ezt írtátok be az anyakönyvbe

2. ha más lett beírva, akkor ketten együtt bementek az anyakönyvvezetőhöz és átíratjátok, ez pár éve 10e ft-os illetékkel járt

de ezt leírtam korábban is

jan. 15. 12:40
 49/54 anonim ***** válasza:
6%
En eleve nem ertem ezt a kotojeles dolgot. Akik hazasok ott nyilvan ugy illik hogy az apa nevet kapja, aki egyedulallokent szul ott meg egyertelmuen erre nincs lehetoseg. Eszem megall ezektol a modern noi f_szmeregetesektol
jan. 16. 12:33
 50/54 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó, ülj le, mielőtt agyvérzést kapsz: ma már a férfi is felveheti a nő nevét.
jan. 16. 13:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!