Érdekelne, ha újra férjhez megyek, a jelenlegi nevemet-az előző férjem vezetékneve+a keresztnevem-megtarthatom e?
Persze, törvény szerint igen!
De azért azt is vedd figyelembe, hogy ebben az esetben mit szól/szólna hozzá az új férj??? Nem hiszem, hogy tetszene neki.
Szerintem nagyon furcsa es illetlen dolog
Az elozo ferjed nem felelt meg de a nevet megtartanad ?
Melkora papucs az uj pasi ha turi exed nevet viseld?
Mekkora papucs az ex ha turi a nevet viseld mas pasi oldalan.
Komolyan veteg elkepzeles
Ps attol jogy egy senki egynapos tv sztar ezt tette nem lesz jo es foleg a hulyeseget nem kell utanozni
4-es vagyok, 3-asnak írom.
Én pl azért döntötten így, mert a gyerekeim azt kérték, hogy maradjon ugyanaz a családi nevünk, mármint nekik és nekem.
Az "új" férjem meg simàn elfogadta a döntésemet.
Akkor is orult dolog es mindket pasit papucsnak tartom
Elfogadja ? Szomoru
Gyerekek kerik ? A gyerekeknek meg kell magyarazni ez nem elfogadott meg kell nekik tanitani mi tarsadalmilag illo dolog
van ilyen.első blikkre tényleg furcsa lehet
de ha belegondolsz: hogy valaki megházasodott 18 évesen.felvette a férje nevét.majd évtizedeken keresztül úgy hívták(válás után is megtartotta). akkor én megértem,hogy nem akarja megváltoztatni. mint ahogy írták többen,hogyha valaki a szakmájában híres,akkor meg nem is hiányzik a névváltoztatás szerintem.
de az is lehet,hogy az ember az évtizedek során úgy megszokja és megszereti a nevet,hogy ezért akarja megtartani. nem hiszem,hogy érzelmi oldala lenne,elvégre ha elvált az ember és odáig eljut,hogy újraházasodik,akkor kétlem,hogy még mindig mély érzéseket táplálna a volt férj iránt. de ezt mindenki maga tudja. ha a leendő férjet nem zavarja,akkor mi a kérdés? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!