Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdekelne, ha újra férjhez...

Dinacska113 kérdése:

Érdekelne, ha újra férjhez megyek, a jelenlegi nevemet-az előző férjem vezetékneve+a keresztnevem-megtarthatom e?

Figyelt kérdés

2016. aug. 25. 00:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
63%

Drága 8-as! Örülök, hogy ilyen remek emberismerő vagy, és látatlanban lepapucsozod az exemet is, a férjemet is.

Második házasságomat 7 év együttélés után kötöttem, mindenki azon a néven ismert. A nevem alapján (volt férj családi neve+keresztnevem) az általad emlegetett társadalom azt sem tudta, ez lánykori, vagy férjezett név.

A gyerekeim az esküvőkor már kamaszodtak, tehát volt szavuk a családi kérdésekben.

És mivel megtisztelték a nevelőapjukat azzal, hogy elfogadják, szeretik, hallgatnak rá, ő is megtisztelte őket azzal, hogy nem vitatta a kérésüket.

A volt férjem is volt annyira intelligens, hogy megértette, ez számomra nem az ő neve, hanem a gyerekeinké.

2016. aug. 25. 10:46
 12/24 anonim ***** válasza:
21%

Ki az aki a gyerekei nevet veszi fel ? ez nagyon gorbe magyarazat.

En m int ferfi tuti koveteltem volna az exe nevenek dobasat hiszen akkor elmeletben hozza tartozol nem az uj parodhoz

ps ha 3 gyereked lenne ket hazassagbol 2 nevvel akkor mit tennel akkor is fontos lenne????

2016. aug. 25. 11:30
 13/24 anonim ***** válasza:
82%

Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene neked, vagy bárkinek.

A családom, beleértve a férjemet és a gyerekeimet, ezt a megoldást találta jónak. Miért fáj ez neked? Miért minősíted miatta a hozzátartozóimat?

A Kérdező feltett egy kérdést, amit megválaszoltam. Ennyi.

De hogy még jobban megbotránkoztassalak, a màsodik házasságomban is született 2 gyerek, ők kötőjeles nevet kaptak.

Nézz utána a jogszabálynak, ha én a volt férjem nevét használom, a mostani házasságomban született gyerekek kaphatják a volt férjemnevét (hiszen az már az enyém is), vagy a mostani férjem nevét, vagy a két nevet kötőjelesen. Mi a kötőjelest választottuk, mert így van közös elem a testvérek nevében.

Aztán ezen sem akad fenn senki, a kívülállok azt hiszik, az egyik a lánykori nevem.

2016. aug. 25. 11:52
 14/24 anonim ***** válasza:
77%
Ja, amúgy meg nem,a néven múlik, kihez tartozom. A követelésről meg annyit, hogy felénk kérni, meg megbeszélni szokás.
2016. aug. 25. 11:54
 15/24 anonim ***** válasza:
80%

ma 11:52

Huhh, nálatok aztán jól meg van variálva ez a név dolog. Senkinek semmiben nem ártotok ezzel, nem azért mondom, de mintha túl nagy jelentőséget tulajdonítanátok ennek. Nem a közös néven múlik az összetartozás, a szeretet:)

2016. aug. 25. 14:09
 16/24 anonim ***** válasza:
63%

Nem agyaltuk túl, felvetődött a gondolat, így oldottuk meg. Más meg máshogy.

Csak azon akadtam fenn, hogy ennyiből minősítette valaki a családomat.

2016. aug. 25. 14:15
 17/24 anonim ***** válasza:
46%
en amikor elvaltam alig vartam hogy megszabaduljak a nevetol es semmi ne emlekeztessen ra.
2016. aug. 26. 13:45
 18/24 Körömcsiga ***** válasza:
36%
Minek házasodsz, ha a nevét nem veszed fel?
2016. aug. 29. 01:32
 19/24 Körömcsiga ***** válasza:
58%
15-nek: a házasságon sem múlik...
2016. aug. 29. 01:33
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

#18: "Minek házasodsz, ha a nevét nem veszed fel?"

Hogy miii???? Házasságkor nevet felvenni? Anyám idejében, 46 éve (amikor házasodtak) még elfogadott volt. Kinek kell egy olyan nő, aki boldogan veszíti el az egyéniségét? Kinek kell egy "Józsefné" egyéniség nélkül? Aztán majd jön az elvárás, hogy a nő főzzön/mosson/takarítson/vasaljon. És jön a tömeges válás, mert a férj rájön, hogy a bombázóból egy otthonkás takarítónő/bejárónő lett.

Ja, ez is csak egy véglet volt. Miért kell mindent valami dogma szerint követni? Ha fel akarja venni a nevét felveszi, ha nem akarja, nem veszi. Ha a régi férj nevét akarja megtartani, mert pl. rájött, hogy ez az egész névváltoztatósdi egy baromság, de a leánykori neve vérciki, vagy mert a gyerekei a család részei és az ő véleményük is számít, akkor miért ne tenné? Ő ilyen, ez az egyénisége. Ezt szereti benne aki szereti és ezt utálja benne, aki utálja. És a kérdésre, hogy megtarthat-e egy nevet, jönnek a megmondóemberek. Hihetetlen, hogy mindenki tudja, hogy a másiknak mi kell a boldogsághoz.

2016. aug. 30. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!