Akinek kötőjeles a születéskori vezetékneve, annak, hogy változhat a házasságkötés utáni vezetékneve?
Tényleg képes valaki megtartani így a nevét? Soha nem gondoltam volna.
Olyan szférában dolgozom, ahol sokat alá kell írni (leginkább nekem, így én biztos nem fogom kötőjelesen felvenni a párom nevét ha egyszer véletlenül elvesz) és ott gyakran megbánják a 100. aláírás után, főleg akinek 2 keresztneve is van, hogy kötőjelesen vette fel a párja nevét :)
Feltételezem a többség vagy nem veszi fel ilyenkor a férje nevét vagy csak azt tartja meg és a saját vezetéknevét nem. Mindkettővel már elég hosszú lenne, szerintem úgy nem túl praktikus.
Van egy ismerősöm, akinek szintén kötőjelesen van a vezetékneve és az egyik Szücs. Most nyáron jegyezték el és a párja vezetékneve meg Szűcs. Kíváncsian várom, hogy ő mire változtatja a nevét :D
7-es, ez tetszik :D de így amúgy nem hiszem, hogy lehet
Most nem írom a valódi nevét, legyen akkor Kis-Szücs Piroska. Ha felveszi majd a párja nevét, akkor Szűcsné Kis-Szücs Piroska lehetne vagy simán Szűcsné Piroska, nem? Pedig a Szűcs-Szücs olyan jó :D
Úgy változik, ahogy akarod, de csak kettő vezetekneved lehet.
Kombinald össze a ferjedevel. És mindketten felveszitek a másik nevet.
Kis Nagy Piroska és Szabó Kovács János esetén pl. Kis Kovács Piroska és Kis Kovács István.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!