Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti is csak akkor...

Szülők, ti is csak akkor vesztek meg valami drágább, értékesebb dolgot a gyereketeknek, ha jól tanul?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok, hogy például telefon, márkás ruhák vagy bármi, amire nagyon vágyik.

Az én telefonom múlt hónapban volt 3 éves, és már egyre gyorsabban merül, azaz kezd beszarni az akksija, úgyhogy hamarosan szeretnék új telefont, IPhone-ban gondolkodom, mert azt mondják azok akár 3-4 évig is bírják, az Androidos telefonok meg csak 2-3 évig.

Viszont sajnos nem vagyok túl jó tanuló, és nem azért, mert nem tanulok, hanem nekem túl sok idő kell ahhoz, hogy tökéletesen benne maradjon a fejemben a tananyag, de van úgy, hogy alapos tanulás után is sok dolgot elfelejtek.

Szerintem én erről nem igazán tehetek, mert nyilván nem egyformák az emberek képességei, van aki gyorsan tanul és van, aki kevésbé, és ezzel nincs is semmi baj, én beleteszek minden energiát, de anyukám azt mondta, hogy addig biztos hogy nem kapok iPhonet, amíg nem leszek jó tanuló.

jan. 12. 20:04
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
91%
2-es vagyok. Xiaomi telefonom van, az bírta 5 és jelenleg 3 évnél tart. A párom szintén xiaomis nagy gamer is, csinál rajta mindent ő is 2 évnél tart. Egyébként nem hiszem hogy jobban bírják. A rokonságban van iphones ő sem az aksija miatt veszi hanem mert az a favorit neki. Sőt eddig akárhány iphones emberkével beszéltem mind azt mondta hogy az akksi rosszabb mert hamarabb merül. Az sem mindegy mire használod de egy iPhone eleve nem gamer telefon.de ha itt tartunk egy jobb minőségű xiaomi vagy akár Samsung akksi is simán bírja. Egyebkent jobban megéri az akksi csere. Kb 15000 forint telefontól függően és szinte mindegyikben lehet.
jan. 12. 21:11
 12/33 A kérdező kommentje:
8-as, megyek majd diákmunkára, 16 múltam.
jan. 12. 21:11
 13/33 A kérdező kommentje:
Egyébként az egyik rokonomnak már 11 évesen iPhoneja volt, pedig szerintem egy annyi idős gyereknek bőven megtenné egy Samsung is..
jan. 12. 21:12
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

"pedig szerintem egy annyi idős gyereknek bőven megtenné egy Samsung is.."

. Jó, majd akkor Te a 11 éves gyerekednek Samsungot veszel...

Egyébként belegondoltál már abba, hogy mennyire fontos része a boldogulsodnak a telefon ahhpz képest, hogy mennyit költenél rá?

jan. 12. 21:15
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Akkor éppen kézenfekvő, megbeszéled hogy beleadnak valamennyit amennyit amúgy is odaadtak volna telefonra meg hozzákeresed a fennálló összeget és kész.
jan. 12. 21:18
 16/33 A kérdező kommentje:

14-es, neked most mi bajod van?

Igen, ha lesz gyerekem, biztos hogy nem fogok 11 éves korában a kezébe adni egy méregdrága iPhonet, pláne nem úgy, hogy előtte csak egy kis Nokiája volt, egy ennyi idős gyerek azt sem tudja, hogy kell normálisan kezelni egy telefont. 🙃

Egyébként nem azt mondtam, hogy azt szeretném, ha a szüleim vennének nekem új telefont, hanem a nyáron megyek diákmelózni, és majd összegyűjtöm rá a pénzt.

jan. 12. 21:23
 17/33 anonim ***** válasza:
11%

"8-as, megyek majd diákmunkára, 16 múltam."

Ezt az oldalt a 16 éven aluliak nem használhatják.

jan. 12. 21:28
 18/33 A kérdező kommentje:

17-es

???

Mondom 16 múltam, tehát 17 leszek pár hónap múlva.

jan. 12. 21:29
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
16 (kérdező) Most nem kötekedésképp de tényleg, de a kérdésben sehol nem írtad a diákmunkád, szerintem erősen arra apelláltál hogy megerősítést kapj hogy neked jár egy több százezres telefon.
jan. 12. 21:31
 20/33 A kérdező kommentje:

19-es, én a leírásomban arra szerettem volna kilyukadni, hogy anyukám azt hiszi, hogy azért vagyok gyengébb tanuló mert tojok bele az egészbe, holott nem, csak nincsenek olyan jó képességeim, viszont ez nem hiszem, hogy változni fog.

Amúgy írtam, hogy ő hozta szóba azt, hogy le kellene cserélni a telefonomat.

jan. 12. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!