Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy deríthetném ki, hogy...

Hogy deríthetném ki, hogy "nyomoz"-e utánam a saját anyám? Honnan tudjam, hogy van-e szülői felügyelet alkalmazás a laptopomon, telefonomon?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem esne nagy felháborodások közepette, hogy joga van anyámnak megfigyelnie, mert kiskorú vagyok, leszögezném, hogy nemrég töltöttem a 21-et, dolgozom egyetem mellett, csak egy kis segítségre van szükségem anyagilag, egyébként meg szüneteket leszámítva kollégiumban élek.

Jó, a telómon kisebb az esélye, mert az még soha nem volt a kezébe, amióta megvan, de laptopon nem tudom. El tudom képzelni, hogy lehet rajta valami, mert fingom nincs arról, hogy hogy kell windows-t telepíteni, anyu munkatársa csinálta ezt, szóval anyu elvileg kérhetett segítséget a hátam mögött, hogy legyen valami kis legális megfigyelős cucc is. Bár nem tudom, hogy kérne-e ilyet, mert minden ismerőse tudja, hogy mennyi idős vagyok, és elég gáz lenne ilyet kérni, ő maga meg nem ért ezekhez.

Lehet, hogy paranoia, de olyan érzésem van, mintha anyám megfigyelne. Sose volt jó a kapcsolatunk, sose volt bizalmas, szerintem sokszor abnormális a viselkedése, de ebbe nem mennék bele, nem erről szól a kérdés, van, hogy elvagyunk egymás mellett, de nincs különösebben miről beszélnünk. Csomószor vádaskodik, hogy hazudok, valamit elhallgatok, és van olyan, amit mondjuk pont eltalálja, hogy nem mondtam el valamit, ferdítettem, mert pl nincs bizalmas kapcsolatunk, és így nem gondolom, hogy rá tartozna, vagy mert mondjuk egy hosszabb hepciáskodást akarok elkerülni. (Megj. olyasmit soha nem hazudtam, amivel lehúztam volna, inkább a magánéletem védelméről, vagy egy indokolatlan veszekedés elkerüléséről van szó)

Nem értem, hogy ha semmi alapot nem adtam egy sejtésre, akkor miből "jön rá" mindenféle kontextus nélkül valamire. Máskor viszont teljesen vakon van, olyasmivel vádaskodik, ami aztán tényleg nem fedi a valóságot a legkisebb mértékben sem. És nem tudom, hogy amire rájön, arra azért jön rá, mert valahogy megfigyel, vagy csak simán a nagy számok törvénye alapján, hogy amennyi faxságot összehord a random vádaskodáskor, hogy abból csak van valami, amit véletlenül kitalál. Jó lenne tudni, hogy mi van.

jan. 11. 23:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

Írd meg laptopon, hogy tervezel a titkos arab szerelmedhez költözni valamelyik távol-keleti országba. Rögtön kiderül, hogy megfigyeli-e :D

Egyébként meg Windows újratelepítés. Én sem tudtam magamnak megcsinálni, de kollégiumban mindig akadt valaki, aki pikk-pakk megoldotta, ha szükséges volt.

jan. 12. 08:05
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Könyörgök: te magad írod, hogy 21 évesen már nincs legális felügyelet! Az, hogy 3 évvel korábban legális volt, nem azt jelenti, hogy most is az! Most ha van is, nem legális! Ha megtalálod, feljelentheted a szülőt.

Ha annyira zavarna a helyzet, akkor meg tudnád oldani a tanulást és munkát. Nem zavar annyira. Ha a technikai kérdések érdekelnének, akkor a számítástechnika rovatba tetted volna fel a kérdést. Amúgy meg írjál valami nagyon bizarr dolgot a gépeden, mondjuk hogy öngyilkos akarsz lenni vagy megbuzultál, és ha rádhívja a mentőket vagy a papot, akkor olvasta.

jan. 12. 09:44
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha magad nem értesz hozzá, kérj meg informatikában jártas ismerőst vagy vidd be számtech boltba az eszközöket. Ők megtalálják, ha van.
jan. 12. 10:04
 14/22 anonim ***** válasza:
97%

Még annyi. Kérdés, mit teszel, ha beigazolódik? Feljelented? Mert megtehetnéd. Ugyanis nincs olyan az esetedben, hogy legális megfigyelő cucc, mivel nagykorú vagy. (Az alatt sem etikus)

Ha bíróságra vinnéd, akkor érdemes azt tenni, amit a 14-es válaszomban leírtam.

Ha nem, akkor szépen gyári visszaállítás, jelszócserék mindenhol (közösségi oldalak e-mail címeinél is! - másodlagos e-mail címek ellenőrzése) kezdetnek.

jan. 12. 10:06
 15/22 anonim ***** válasza:
40%
amennyi időt azon hisztizve töltöttél, hogy igenis értsük meg, neked nagyon fontos anyuka pénzén suliba járni, simán ráírhattál volna a bármelyik másik szaktársadra, hogy az öccse újratelepíti-e a géped... kevesebb hiszti, több gondolkodás, tudom hogy az egyetemen csak ész nélküli magolásra van szükséged, de hidd el, néha vicces dolog gondolkozni próbálni.
jan. 12. 10:24
 16/22 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, ez már a 6. kérdésed legalább. Megmondtuk, költözz el.

Ja, az nem opció, mennek rá a kifogások. Akkor ne írj ki több kérdést, ha megoldani nem akarod a problémát.

jan. 12. 10:56
 17/22 anonim ***** válasza:
95%

Én értem miért akarja tudni, hogy van-e valami, nem csak vaktában újra rakni mindent a gyári beállításokat. Jó tisztában lenni azzal, hogy tényleg van-e valami a háttérben, hogy számítson-e valami drasztikusra a későbbiekben, ami miatt sürgetni kell azt a menekülőt, vagy nincs annál nagyobb gáz, mint amit be tud nyelni.

Kérdező! Ha folyton vádaskodik, hozzád vágja a feltételezéseit, akkor tényleg igen erősen benne van a pakliban, hogy ráhibázik dolgokra. Főleg ha sokat kamuzol, ferdítesz (függetlenül attól, hogy miért, vagy mit gondolok róla).

Egyébként nem értem miért hülyézik le egyesek a kérdezőt. Attól, hogy nem legális szülői felügyeletet rakni a gépére, nem azt jelenit, hogy ezek az appok ellenőrzik is, hogy tényleg kiskorú gépén van-e. Attól, hogy valami illegális, nem jelenti, hogy nem történhet meg.

Az mondjuk engem is érdekelne, hogy mit tudnak az átlag szülői felügyelet appok. Időt korlátoznak, appokat tiltanak le? Figyelik, hogy hol az eszköz, melyik appot mennyit használta? Ezen kívül mit tud? Ezekkel bele lehet látni pl az emailekbe?

jan. 12. 14:28
 18/22 anonim ***** válasza:
49%
attól függ milyen program, meg mennyit hajlandó költeni valaki az ilyen kémprogramokra, helykövetés, alkalmazáshasználati idő, de van ami minden leütést és kattintást követ, elemez és értesít... de újrarakják a gépet és megszabadul tőle, és akkor nem kell hisztiznie. meg esetleg jelszót használni se lenne utolsó ötlet utána, akkor anyuci nehezebben pakol rá hülyeségeket.
jan. 12. 17:08
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
#19 Szerintem itt nem az a baj, hogy nem használ jelszót. Azt írta, hogy "El tudom képzelni, hogy lehet rajta valami, mert fingom nincs arról, hogy hogy kell windows-t telepíteni, anyu munkatársa csinálta ezt, szóval anyu elvileg kérhetett segítséget a hátam mögött". Tehát azt feltételezi, hogy ha került valami a gépére, az akkor történhetett csak, amikor az anyuka munkatársánál volt a gép.
jan. 12. 17:28
 20/22 anonim ***** válasza:
33%
Mit izgat ha megtudja a felnőtt oldalakról az előzményeidet?
jan. 12. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!