Mit gondoltok az olyan mobilos alkalmazásokról, amik arra valók, hogy mutassák a szülőknek, hogy hol jár a gyerek?
A múltkor láttam egy hirdetést egy alkalmazásról, amin a szülő megnézheti, hogy hol jár a gyerek, ha mind a kettejüknek le van szedve az app a mobilra. Sőt, láttam, hogy a szülői részén van olyan funkció, amivel bekapcsolja a gyerek mobilján a mikrofont, így hallja, hogy miről van szó körülötte.
Szerintem bizonyos kor alatt elfogadható egy ilyen megoldás, de nekem fentartásaim vannak. Aki ilyet használ a gyerekével, mikor érzi majd azt, hogy hát erre már nincs szükség? Mert például ha valaki használja a lehallgatásos funkciót, az nem hiszem, hogy olyan könnyen letenne róla, hogy akármikor kihalgassa a gyereke beszélgetéseit. Meg szerintem az a korosztály, akinél még talán elfogadható ez a módszer, azok nem igazán mennek a szülő nélkül bárhová is, meg a kissebbeknek nem is igazán kéne okostelefon még.
Ti hasznosnak találjátok az ilyen appokat? Mit gondoltok róluk? Hány éves korig fér bele a gyerek GPS-szel követése és lehallgatása?
Szerintem nagyon jó dolog ez,én biztos adnék a gyerekemnek ilyet. Megbeszélném vele és szerintem,ha értelmes ő is elfogadja,hogy erre szükség van a mai világban pláne,ha eljár bulizni és lány..De kisgyereknek is ugyanúgy rendkívül hasznos mint a kamasz lánynak.
A leghallgatás funkió meg nem tudom én biztos nem éreznék arra késztetést,hogy csak úgy heccből hallgatózzak mit beszél a gyerekem....ezt szerintem szintén akkor használja a szülő,ha pl eltűnt a gyerek vagy gyanús helyen tartózkodik amit pl nem említett.
Szerintem a lehallgatás alapesetben nem fér bele...
Leszámítva, ha valami konkrétan gyanús (pl. azt mondja, hogy egy barátjával találkozik, de előző este láttam Facebook-on, hogy az említett barát a Föld túloldalán nyaral a családjával), akkor - a biztonságát szem előtt tartva - alkalmazható.
A GPS- nyomkövetés szerintem rendben van.
Arról joga van tudni a szülőnek, hogy hol van, de arról, hogy a barátaival miket beszél, nincs.
A követő app oké lehetne, ha értelmesen van használva.
Szélsőséges estre gondolok inkább, nem arra, hogy megnézzem, hogy mondjuk délben merre van a gyerek.
De ez a lehallgatás funkció aggályos abban az értelemben, hogy ez egy olyan üzenetet hordoz a gyerek felé, hogy nem bízom benne és minden dolgáról tudni akarok.
A lehallgatást azt nem használja egy normális ember.Sosem tenném.
A nyomkövetés, az max. 20 éves korig-mert ez a legveszélyesebb időszak, és a legjobban ki vannak téve tragédiáknak.De kizárólag ezért, hogy tudjam hol keressem ha baj van.
Hát szerintem ez nagyon durva. Pont a minap láttam egy filmet, aminek hasonló volt az alapja. Már nem emlékszem, pontosan mi volt a címe, de egy újabb sorozat része.
A lényeg: a csajnak kiskorában beültettek egy "kamerát" a szemébe, és egy tableten keresztül az anyja látott mindent, amit a lány, és a térképen is, hogy hol jár.
Odáig fajult a dolog, hogy a csaj elkezdett randizni, de nem árult el az anyjának, és hazudott arról, hogy hová megy este. Az anyja már nagyon rég használta a tabletet, de aggódásból bekapcsolta. És éppen belecsöppent a lánya szüzességének elvesztésébe. Az anya gondolva a következményekre még esemény utánit is adagolt a reggeli turmixba. Majd a lány járni kezdett a fiúval, aki drogdíler volt, és kikönyörgött tőle egy extasyt (talán). Természetesen az anyja ezt is látta. Ekkor felkereste a fiút, és megtiltotta neki, hogy a lányával járjon.
A végén persze minden kiderült, és a lány hazarohant, és kis híjján halálra verte az anyját, majd elszökött. Ami még érdekes, hogy a kamerában volt egy olyan védőmechanizmus, ha vért lát, azt kikockázza. Így nem látta az anyja péppé vert arcát sem.
Nem, soha nem követném a gyermekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!