Mit gondoltok az olyan mobilos alkalmazásokról, amik arra valók, hogy mutassák a szülőknek, hogy hol jár a gyerek?
A múltkor láttam egy hirdetést egy alkalmazásról, amin a szülő megnézheti, hogy hol jár a gyerek, ha mind a kettejüknek le van szedve az app a mobilra. Sőt, láttam, hogy a szülői részén van olyan funkció, amivel bekapcsolja a gyerek mobilján a mikrofont, így hallja, hogy miről van szó körülötte.
Szerintem bizonyos kor alatt elfogadható egy ilyen megoldás, de nekem fentartásaim vannak. Aki ilyet használ a gyerekével, mikor érzi majd azt, hogy hát erre már nincs szükség? Mert például ha valaki használja a lehallgatásos funkciót, az nem hiszem, hogy olyan könnyen letenne róla, hogy akármikor kihalgassa a gyereke beszélgetéseit. Meg szerintem az a korosztály, akinél még talán elfogadható ez a módszer, azok nem igazán mennek a szülő nélkül bárhová is, meg a kissebbeknek nem is igazán kéne okostelefon még.
Ti hasznosnak találjátok az ilyen appokat? Mit gondoltok róluk? Hány éves korig fér bele a gyerek GPS-szel követése és lehallgatása?
10 es az a Black Mirror sorozatban volt egy resz.
Azat tulzas lenne.
De egy alap gps a telon elfogadott lehet mondjuk 12 eves korig. Illetve a gyerek szemelyisegetol fugg. Ha onnallo talpra esett akkor eleg ha esetleg nem annyira onnallo esetleg nagyon befolyasolhato akkor akar 16 evesig is.
Hát én nem egyből a legrosszabbra gondoltam ezzel kapcsolatban...Normális esetben itt nem az ok nélküli nyomozgatás, kifigyelés lenne a dolog célja.
Gondolom, az egész applikáció meg a lehallgatás funkció azt a célt szolgálná, hogy ha a gyerek eltűnt, feltételezhetően el is rabolhatták (nem találod a gyereket, nincs ott ahol mondta, nem ért haza, a telefont se veszi fel 1-2 napja stb.) akkor mondjuk ki lehet deríteni (nyilván a rendőrség bevonása mellett), hogy merre viszik el + ugye le lehet hallgatni a telefon környezetét. Persze, ha olyan hülye az emberrabló hogy nem kapcsolja ki/töri össze azonnal a gyerekednél talált telefont (a remény hal meg utoljára).
Lehallgatás korosztály függően soknak tartom . Legtöbb okostelefonban van nyomkövetés funkció ahoz meg csak net kell és kész .
17 vagyok mondjuk nekem nem a telefonom amin megy , hanem okos órán mivel mindig rajtam van nem hagyom el így meg van oldva . Tudom , hogy szüleim látják mikor merre vagyok hely megosztás én is látom , hogy ők merre vannak , lehallgatásra nem alkalmas és nem is kell . Bizalommal kell a másik felé állni , ha gyerek ha nem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!