Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok az olyan mobilos...

Mit gondoltok az olyan mobilos alkalmazásokról, amik arra valók, hogy mutassák a szülőknek, hogy hol jár a gyerek?

Figyelt kérdés

A múltkor láttam egy hirdetést egy alkalmazásról, amin a szülő megnézheti, hogy hol jár a gyerek, ha mind a kettejüknek le van szedve az app a mobilra. Sőt, láttam, hogy a szülői részén van olyan funkció, amivel bekapcsolja a gyerek mobilján a mikrofont, így hallja, hogy miről van szó körülötte.

Szerintem bizonyos kor alatt elfogadható egy ilyen megoldás, de nekem fentartásaim vannak. Aki ilyet használ a gyerekével, mikor érzi majd azt, hogy hát erre már nincs szükség? Mert például ha valaki használja a lehallgatásos funkciót, az nem hiszem, hogy olyan könnyen letenne róla, hogy akármikor kihalgassa a gyereke beszélgetéseit. Meg szerintem az a korosztály, akinél még talán elfogadható ez a módszer, azok nem igazán mennek a szülő nélkül bárhová is, meg a kissebbeknek nem is igazán kéne okostelefon még.

Ti hasznosnak találjátok az ilyen appokat? Mit gondoltok róluk? Hány éves korig fér bele a gyerek GPS-szel követése és lehallgatása?

2020. júl. 7. 12:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
12%

10 es az a Black Mirror sorozatban volt egy resz.

Azat tulzas lenne.

De egy alap gps a telon elfogadott lehet mondjuk 12 eves korig. Illetve a gyerek szemelyisegetol fugg. Ha onnallo talpra esett akkor eleg ha esetleg nem annyira onnallo esetleg nagyon befolyasolhato akkor akar 16 evesig is.

2020. júl. 8. 06:23
 22/28 anonim ***** válasza:
73%
Miert kene a gyerekem minden lepeserol tudni? Ugy kell nevelnem, hogy ne hazudjon nekem arrol, hogy hova megy.
2020. júl. 8. 10:52
 23/28 anonim ***** válasza:
25%

Hát én nem egyből a legrosszabbra gondoltam ezzel kapcsolatban...Normális esetben itt nem az ok nélküli nyomozgatás, kifigyelés lenne a dolog célja.

Gondolom, az egész applikáció meg a lehallgatás funkció azt a célt szolgálná, hogy ha a gyerek eltűnt, feltételezhetően el is rabolhatták (nem találod a gyereket, nincs ott ahol mondta, nem ért haza, a telefont se veszi fel 1-2 napja stb.) akkor mondjuk ki lehet deríteni (nyilván a rendőrség bevonása mellett), hogy merre viszik el + ugye le lehet hallgatni a telefon környezetét. Persze, ha olyan hülye az emberrabló hogy nem kapcsolja ki/töri össze azonnal a gyerekednél talált telefont (a remény hal meg utoljára).

2020. júl. 8. 12:47
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Lehallgatás korosztály függően soknak tartom . Legtöbb okostelefonban van nyomkövetés funkció ahoz meg csak net kell és kész .

17 vagyok mondjuk nekem nem a telefonom amin megy , hanem okos órán mivel mindig rajtam van nem hagyom el így meg van oldva . Tudom , hogy szüleim látják mikor merre vagyok hely megosztás én is látom , hogy ők merre vannak , lehallgatásra nem alkalmas és nem is kell . Bizalommal kell a másik felé állni , ha gyerek ha nem ...

2020. szept. 11. 17:53
 25/28 anonim ***** válasza:
23%
A lehallgatás számomra nem csak elfogadhatatlan, de beteges is. A GPS még csak-csak érthető néhány helyzetben, de én akkor sem helyeslem. Úgy kell nevelni a gyereket, hogy mindig elmondja hova megy, mit csinál stb. És nem, ezt vasszigorral meg szülői hisztivel nem lehet elérni, hanem a bizalmát kell elnyerni.
2020. szept. 11. 19:46
 26/28 anonim ***** válasza:
23%
Nem mai kérdés, de azért leírom. 15 éves lány vagyok, anyám bízik bennem, de azért megbeszéltem vele, hogy nem szeretném ha látná mindig, hogy hol Vagyok. Ezért a legjobb barátaim
2020. szept. 12. 09:36
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Véletlen elküldtem... szóval ezért a legjobb barátaimnak van letöltve az az app, amivel mindig látják, hogy hol vagyok. Így barmi baj van, vagy gyanús meg tudja kérdezni tőlük a hol létem
2020. szept. 12. 09:37
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen appokat arra találták ki, hogy ha valami baleset történne a gyerekkel, vagy elrabolnák, vagy csak elhagyná a telefonját, akkor a gps adatok alapján meg lehessen találni. Ez elméletben szép és jó, a probléma csak az, hogy a szülők nagy része nem vészhelyzet esetén használná az appot, hanem arra, hogy kémkedjen a gyereke után, és számon kérné rajta az élete összes másodpercét. Szóval emiatt én csak az olyan családokban támogatom ennek a használatát, akik tényleg csak vészhelyzet esetén használják.
2020. szept. 12. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!