Mit gondoltok az olyan mobilos alkalmazásokról, amik arra valók, hogy mutassák a szülőknek, hogy hol jár a gyerek?
A múltkor láttam egy hirdetést egy alkalmazásról, amin a szülő megnézheti, hogy hol jár a gyerek, ha mind a kettejüknek le van szedve az app a mobilra. Sőt, láttam, hogy a szülői részén van olyan funkció, amivel bekapcsolja a gyerek mobilján a mikrofont, így hallja, hogy miről van szó körülötte.
Szerintem bizonyos kor alatt elfogadható egy ilyen megoldás, de nekem fentartásaim vannak. Aki ilyet használ a gyerekével, mikor érzi majd azt, hogy hát erre már nincs szükség? Mert például ha valaki használja a lehallgatásos funkciót, az nem hiszem, hogy olyan könnyen letenne róla, hogy akármikor kihalgassa a gyereke beszélgetéseit. Meg szerintem az a korosztály, akinél még talán elfogadható ez a módszer, azok nem igazán mennek a szülő nélkül bárhová is, meg a kissebbeknek nem is igazán kéne okostelefon még.
Ti hasznosnak találjátok az ilyen appokat? Mit gondoltok róluk? Hány éves korig fér bele a gyerek GPS-szel követése és lehallgatása?
Az, hogy kisebb gyerekként benne, oké. Bár, ha lesz gyerekem, csak akkor fog kapni egy butafont, amikor egyedül fog iskolába menni, előbb nem. Más gyerekeknél meg... mondjuk van okostelefon, hiszen már a 3 éves is azt használja. Gyerekként rendben, mert sok rosszat hall az ember, de azt is úgy, hogy neki elmondom. Aztán később már levenném, egy 13 éves gyereknél nehogy appon követhessem, mintha házi őrizetben lenne.
A lehallgatás abszurd, nem normális. Meghallanám a gyerektől, hogy mekkora gyökér vagyok (ugyan már, tegye a szívére a kezét, aki azt mondja, egyszer sem szidta a szüleit életében), aztán emiatt amikor hazaér, lebaxom a fejét, ezt, hogy képzelte? Ennyi erővel már kiskorában megtiltom, hogy önálló gondolatai legyenek, amik nem passzolnak az enyémekhez. Egy bizonyos határig neki is van magánélete, amibe a barátnőkkel való beszélgetés is beletartozik. Az meg, hogy drogokhoz akarna nyúlni.: Miért? Meghallhatnám, és tök jó, tudok róla, de a kiváltó okot kell orvosolni. Ha ismerem, látom, hogy máshogy viselkedik, és ha jó a kapcsolatunk, bízok benne, hogy elmondja, vagy ha nem ismeri be, burkoltan, mert nem feltétlen kell kimondani miről van szó, de ő tudja, nem megy bele még inkább.
Nem mondom, hogy szent lettem, viszont rossz embernek nem tartom magam. Soha nem drogoztam, egy évben néhányszor iszok, az is krémlikőr, és csak néhány kortynyi, nem cigizek, sosem szöktem ki. Apám sok dolgot nem csinált jól, amiknek iszom a levét lelkileg, de mint embert, nem rontott el. Mindezt anélkül, hogy bármilyen mobilos alkalmazást használt, hogy kutakodjon az életemben.
19/l
A GPS része még oké is. Párom családja mai napig meg tudja nézni egymást, hogy ki hol van, de nyilván nem hallgatják le egymást. Ő azt mondja, hogy ésszerűen használva nagyon is jó dolog. Meg, hogy így tudja, ha kint van a kertben (családi vállalkozás) az apja, ahol ő is be szokott segíteni.
Ha nekem lenne gyerekem, megbeszélném vele, hogy miért is jó ez. De biztos nem hallgatnám ki és nem is az lenne az életcélom, hogy kövessem őt mindenhová. :)
Pont most vagyunk ebben benne. 9-13 éves gyerekeim vannak. A nagyobb lány, felelőtlen, szétszórt. Neki van a telefonjában ilyen program, de nem lehallgatás céljából. Azt nem is lehet. De volt olyan, hogy elmennek a parkba és a város másik végébe volt, a folyó parton.. De elmondta magától. Neki marad is a program egy ideig. Egy hátránya van, 9000ft a havidíja mert ugye állandó internet kapcsolat kell + gps..a telefon gyorsan merül. Szeptember októberben cserélni kell. Melegszik, lassú néha magától kikapcsol.
A kisebbnek gps követős, telefonos hívásra alkalmas órájá van, ő mindig szól hogy mit csinálnak. Megy a bandázás a barátokkal, szerencsére megbízható, pontos, kezd az időérzéke kialakulni.
Neki 7900ft amit fizetünk.
Nincs még okostelója de neki is szeptember elején váltunk.
"Mit gondoltok az olyan mobilos alkalmazásokról, amik arra valók, hogy mutassák a szülőknek, hogy hol jár a gyerek?" - röviden azt, hogy fasisztoid mocsok. Soha nem követnék vagy hallgatnék le senkit... a túllihegett rohadt biztonság mindig a szabadság kárára megy.
(én mondjuk büntetném az efféle "elektromos póráz"-mocskot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!