Ha apámmal ketten elköltözünk, akkor elvehetnek
apámtól?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő:
Négytagú család - anya, apa, 16 éves lány, 12-13 éves fiú.
Anyám elviselhetetlen, és apámmal azt tervezzük, hogy mi ketten elköltözünk, mert már nem bírjuk tovább. Anyám és apám 6 évig voltak házasok, elváltak, de csak papíron, és most 12 éve élettársi kapcsolatban vannak (hosszú történet). Anyám kapta meg a gyerek felügyeleti jogot. Apámmal ha elköltöznénk, akkor lenne valami következménye? Visszavihetnének anyámhoz?
Arra voksoltam, hogy nem, mivel feltételezem te vagy a 16 éves lány - ugye a 12-13 éves fiú még nem írhatna ki kérdést.
14 éves kortól a gyermeknek van beleszólása abba, hogy hol lakjon, így nem kötelezhetnek a gyámügyisek, hogy édesanyáddal lakj, feltéve, hogy édesapádnak nincs előzetesen gondja a rendőrséggel és tisztességesen dolgozik, nem alkoholista, megilyenek.
2020. júl. 6. 08:31
3/23 anonim válasza:
Viszont ha a kisfiú vagy, akkor szerintem kötelezhetnek, de ebben nem vagyok biztos. Persze édesapádnak biztosan van joga újra kérvényeztetni a gyermekelhelyezést és szerintem ha nem is döntőmértékben, de talán így is valamennyire a gyermek akarata.
2020. júl. 6. 08:34
4/23 anonim válasza:
Illetve még azt is hozzátenném, hogy ha te vagy az idősebbik, aki elköltözne az apjával az anyja elől… a kistesódat ne hagyjátok már magára!
2020. júl. 6. 08:36
5/23 anonim válasza:
Visszavihetnek, ugyanis a gyerekfelügyeleti jog anyádé. Ezt törvényellenesen megváltoztatni bűncselekmény. Szóval apud rendezze ezt, és utána nyugodtam költözhettek. Bár nekem fura hogy téged vinne csak, és nem minden gyereket.
2020. júl. 6. 08:51
6/23 anonim válasza:
Igen, visszavihetnek, mivel anyádé a gyermekfelügyeleti jog.
2020. júl. 6. 09:00
7/23 anonim válasza:
"14 éves kortól a gyermeknek van beleszólása abba, hogy hol lakjon, "
Igen, a bíróságon, egy gyermek újraelhelyezési perben. De jelenleg a gyerekek felügyeleti joga az anyáé, így apuka nem viheti el őket.
2020. júl. 6. 09:02
8/23 anonim válasza:
Sajnos ebben az országban vissza, elég működésképtelen a rendszer...
2020. júl. 6. 09:23
9/23 anonim válasza:
#8: máshol is így van. Az lenne a működésképtelen, ha a szülők össze-vissza rabolhatnak egymástól a gyereket.
2020. júl. 6. 09:37
10/23 anonim válasza:
"Sajnos ebben az országban vissza, elég működésképtelen a rendszer..." Aha. szóval szerinted probléma hogy az egyik szülő nem hurcolhatja el a gyereket engedély nélkül attól akié a gyermekfelügyeleti jog...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!