Miért írják azt mindenhol, hogy a szülő mindent megtesz a gyerekéért, de a gyereket sosem fogja érdekelni?
Mostanában szinte minden fórumon azt olvasom, meg olyan cikkek jönnek velem szembe, hogy az idős szülők mennyire le vannak tojva a gyerekeik által, a szülők panaszkodnak, hogy a gyerekek nem hívják őket telefonon, vagy fel sem veszik, ha ők telefonálnak, bedobják őket szociális vagy idősotthonba, hogy addig se kelljen rájuk figyelni/foglalkozni velük, és nagyon rosszul esik nekik, hogy ez a köszönet azért, hogy felnevelték őket.
Igenám, de érdekes módon mindig csak a szülők panaszkodnak arról, hogy az ő gyerekük mekkora egy hálátlan rohadék, aki meg sem köszöni, hogy felnevelték őt, rájuk sem nyitja az ajtót, kellett is gyereket vállalni, stb.
Bezzeg arról sosincs szó, hogy talán van annak oka, hogy a gyerek "nem nyitja rájuk az ajtót sem", mert lehet, hogy valójában ők voltak fos szülők, akik szerint az volt a nevelés, hogy a gyerekük elé tették az ételt, ellátták ahogy tudták azt kész, majd lesz belőle valami.
Kérdezem én: miért mindig a gyerek a hibás mindenben, aki nem is kérte, hogy megszülessen? 🙃
15-ös, jól tette, ha elment külföldre, ugyanis ebben az országban baromira kilátástalan a helyzet, az az okos, aki elmegy. :)
Csak nézz szét: romokban az egészségügy, az oktatás, nincsenek normális nővérek, tanár tanárt helyettesíti, minimálbéres fizetések, amikből csak kínkeservesen lehet megélni, csillagászati árak a boltokban.
És akkor a kormány előadja, hogy itt milyen biztonságban lehet élni. Aha, persze, ők biztos abban élnek. 🤣
Én pl azért, mert apám szrik rám nagyjából 18 éves korom óta. Felnőttem, neki többé nincs kötelezettsége, sem felelőssége felém.
Oké, persze, lehet így is, kibszni a másikat az utcára kvázi, de akkor nem kell csodálkozni, hogyha engem sem érdekel a továbbiakban.
30 vagyok, külföldön dolgozom, de furcsa, már érdeklődik, mi van velem, jól vagyok, stb. Nevetséges. Azért keresett meg, mert jó fizetésem van. Igen. NEKEM. ;)
Ő meg szépen éljen meg a nyugdíjából.
23-as, orvosi egyetemet végeztem, SBO-n a fizetésem 240 ezer! Jól hallottad, 240 ezer.
Szóval, ja bőven lehet keresni, csak tanulni kell hozzá :D
Ismerősöm frissen végzett állatorvos, nem tud praktizálni (miből legyen magánrendelője), ÁNTSZ-nél irodista 180-ért bértábla szerint. WTF?
Szerintem a szülőnek ez a feladata.
Ne keverjük a szezont a fazonnal, amikor a gyerek hisztizik, ha nem kap meg valamit, mert nem tellik rá, vagy a szülő nem tartja okosnak megadni a jelleme fejlődése szempontjából, és emiatt megy a durci.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!