Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagymamámnál vagy anyukámnál...

Nagymamámnál vagy anyukámnál lenne érdemesebb laknom, az iskola szempontjából? Mit gondoltok a leirtak alapjan

Figyelt kérdés

(városneveket nem szeretnék megnevezni, ezért ne haragodjatok, de a kerdes szempontjából ez nem is lényeg)

Egy adott városba járok iskolába.

Anyukám és mamám se abban a városban lakik ahol az iskolám van szoval mindenkeppen bejaros lennek.

Nagymamámtol reggelente mennek busszal, 6.10-kor kell kelnem hogy normalisan elkeszuljek suliba, es a 7 orai buszt buszt elerjem. Az ut 17p, es kozvetlen suli elott tesz le a busz. Es ez nagyonjo, az iskola 7.30kor kezdodik, tehat ideális. Vissza is busszal megyek, a 14.25-el, amikor 8 oram van akkor pedig a 14.55-sel. Az ut ugyanugy 17p.

A buszmegallo ahol mindig felszallok es leszallok, ugyanabban az utcaban van egymassal szemben, es a hazunktol mindössze 4 perc gyalog, ez nagy9n jo. Busz elonye hogy sose kesik annyit.

Ha anyukamtol jarnek, akkor 5.45-kor kell kelnem ahhoz higy normalisan elkeszuljek, es 6.30-kor elindulni le a kocsihoz mert anya kocsival vitt ki eddig a vasuthoz, hogy a 6.50-es vonatot elerjem. Vonattal az ut 17p ugyanugy esmivel a vasut mellett van kozvetlen a sulim ezert ugyanugy tudnek eljutni konnyeden a vasuttol mint a buszmegallo. Viszont igy a reggelem sokkal zűrösebb és káoszosabb. A visszaut ugyanugy vonattal tortenik, de a vinathoz mindig kicsit rohannom kene hogy elerjem a 13.55-os vonatot mivel ugye a tanitas 3 napon 13.50kor er veget. Azon a 2 napon amikor 8 oram van akkor meg a 14.55os vonattal mennek, de az a vonat rendszeresen kesik, akár fél-háromnegyed orakat.

A vonatrol ha leszalltam onnan vagy loholok minden nap haza 25 percet, vagy helyi busszal megyek amire 15-20 percet varnom kell, es ahol letett a busz, onnan még 10 perc seta hazaig.

Emellett anyam panelban lakik, a szomszedok nagyon zavarnak,

Nagymamamek pedig csaladi hazban ahol nem kell elviselnem a szomszedok zaját es azert csaladi hazban jobban erzem magam..

Ti hogyan dontenetek a helyemben

Egyebkent anyamnal lennek hetvegen tehat ot is latnam meg rendszeresen, es meg hetkoznapokon is atjonne autoval ide

2024. jan. 9. 18:38
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:

Aki normalisan valaszolt es empatikusan, annak megkoszonom, a rosszindulatu kotekedo kommenteket pedig ki tudom zarni

Szoval mindent osszefoglalva, azokra a kommentekre valaszolva akik szerint a nagyieknak ez teher, sok, stb:

Az unokajuk vagyok, nagyon szeretnek engem enis oket. Persze, generacios kulonbseg van, de asszem ez normalis, eletszeru dolog. Mivel joval idosebbek es 66 evesek, ezert lassan 17 eves fejjel tudom oket empatikusan, turelmesen, es okosan kezelni oket, ha nem mindig ertik mit miert csinalok, meg tudom veluk beszelni es ha ez az alap pillere nem lenne meg a dolognak asszem nem is mukodne.

Nincsennek barátaim, nem drogozok, nem piálok, nem bulizok, bekes, nyugodt zarkozottabb tipus vagyok, nem jarok el, ezzel problema nincsen, egy tavkapcsolatom van es hetvegen pentektol vasarnapig amig parommal vagyok ptthon vagyok es akkor anyummal is vagyok es hetkoznap is látom meg anyumat

Mint ahogy a #38-as valaszolo irta, igen, magamnak is.megtudok csinalni dolgokat nem szolgalnak ki mint egy dedost, magamnak megcsinalom a kis dolgaim, nem hasznalom ki oket, de sztem ennek alapnak kell lennie egy normalis egeszseges lelkuletu fiataltol

Az anyagi resze megvan oldva, anyam egy adott osszeget odaad anyukam honapban amibol tudnak ram kolteni es en sajatmagamra.(most az osszeget nem irom le ide, de eleg penz)

Turelmes vagyok veluk, tudom mas generacio de en mar kiskorom ota sok idot toltok itt ugyhogy azert mar jol ismerem oket😇turelmes vagyok veluk mert idosek

Es ez mar egy regota fontolt dolog, egyebkent igen, eveleji iskola valtas miatt van ez

2024. jan. 9. 22:16
 42/60 anonim ***** válasza:
77%

39, egyrészt nevelés kérdése. Másrészt pedig kamaszkorban nyilván a határokat pedzegetik.

Amúgy 77 évesen a nagymamámat nem tudtad volna átvágni. Ez is éppenséggel attól függ milyen állapotban van.

2024. jan. 9. 22:16
 43/60 A kérdező kommentje:
#39, tok jo hogy a te fejedben ez igy van pedig sajnos nagyon nem igy van, mikor kiirtam a kerdest, elotte mar ez, 2 hettel le lett egyeztetve fixen es 3 napja lepett gyakorlatban is eletbe😇
2024. jan. 9. 22:21
 44/60 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg miért írtad ki a kérdést?
2024. jan. 9. 22:43
 45/60 anonim ***** válasza:
73%

Mért magyarázkodsz láthatatlan vadidegeneknek?

Mért kérdezed, ha döntöttél? (Szerintem jól.) Megerősítést akartál? Mért nem elég a saját és a családod véleménye? És látod, hiába vártál megerősítést, nem kalkuláltad bele, hogy többségében nem azt fogsz kapni. Na ezért nem kell kérdezni. Azokkal tárgyald meg az életed kérdéseit, akiket ismersz, és akiknek a véleményére adsz. Ne azokkal, akikről semmit nem tudsz.

2024. jan. 9. 23:10
 46/60 A kérdező kommentje:

#45, igazad van ugyan voltak pozitiv vélemények, de inkabb elvétve..kicsit mar bánom is hogy kiirtam ilyen tipusu kerdest, mert szamithattam volna a kotekedesekre, amit itt pl jo paran lemuveltek

De hat az ember a sajat hibain tanul sokszor, tobb ilyen típusú kerdest mar nem irok ki, mar ezt is tudom, es tenyleg eleg az ha a fontos emberek véleményét hallgatom meg csak😇

2024. jan. 9. 23:54
 47/60 anonim ***** válasza:
73%

Költözz a nagyidhoz, aztán majd meglátod, hogy alakulnak a dolgok.

Amúgy ha a nagyidnál laksz, gondolom ott is besegítesz a házimunkába. Egy családi házban több teendô lesz, mint egy lakásban, ezt is gondold át.

Mondjuk ha én lennék, én a nagymamát választanám, már csak azért is, hogy segíthessek neki, mert könnyebben rendben tartaná a családi házat és kertet segítséggel.

2024. jan. 10. 03:35
 48/60 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem a mamádnál érdemesebb lenne laknod. A vonatos sztori nagyon gáz, nem lehet mindennap loholni. Akkor anyádnak már az iskoláig kellene vinnie, ha van autó.
2024. jan. 10. 07:06
 49/60 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már döntöttél...
2024. jan. 12. 19:13
 50/60 anonim ***** válasza:
0%

amúgy nyugodtan ki lehet keresni a gyvt-ből, 18 éves koráig a törvényes képviselőjével kell élnie. A gyvt nem ismeri a fiatalkorú megnevezést, kiskorú meg nagykorú van és kész. Ezt csak azért írom, mert azt mondtad, jogilag rendezve van. Amennyiben anyukád nem kért családba fogadást a mamádhoz és a mamánál nem volt kint egy esetmenedzser környezettanulmámnyt készíteni és nincs gyámhivatali határozatotok, akkor jogilag NINCS rendezve.

Az más, hogy amíg nincs baj, a kutya nem fog ezzel foglalkozni

2024. jan. 12. 21:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!