Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagymamámnál vagy anyukámnál...

Nagymamámnál vagy anyukámnál lenne érdemesebb laknom, az iskola szempontjából? Mit gondoltok a leirtak alapjan

Figyelt kérdés

(városneveket nem szeretnék megnevezni, ezért ne haragodjatok, de a kerdes szempontjából ez nem is lényeg)

Egy adott városba járok iskolába.

Anyukám és mamám se abban a városban lakik ahol az iskolám van szoval mindenkeppen bejaros lennek.

Nagymamámtol reggelente mennek busszal, 6.10-kor kell kelnem hogy normalisan elkeszuljek suliba, es a 7 orai buszt buszt elerjem. Az ut 17p, es kozvetlen suli elott tesz le a busz. Es ez nagyonjo, az iskola 7.30kor kezdodik, tehat ideális. Vissza is busszal megyek, a 14.25-el, amikor 8 oram van akkor pedig a 14.55-sel. Az ut ugyanugy 17p.

A buszmegallo ahol mindig felszallok es leszallok, ugyanabban az utcaban van egymassal szemben, es a hazunktol mindössze 4 perc gyalog, ez nagy9n jo. Busz elonye hogy sose kesik annyit.

Ha anyukamtol jarnek, akkor 5.45-kor kell kelnem ahhoz higy normalisan elkeszuljek, es 6.30-kor elindulni le a kocsihoz mert anya kocsival vitt ki eddig a vasuthoz, hogy a 6.50-es vonatot elerjem. Vonattal az ut 17p ugyanugy esmivel a vasut mellett van kozvetlen a sulim ezert ugyanugy tudnek eljutni konnyeden a vasuttol mint a buszmegallo. Viszont igy a reggelem sokkal zűrösebb és káoszosabb. A visszaut ugyanugy vonattal tortenik, de a vinathoz mindig kicsit rohannom kene hogy elerjem a 13.55-os vonatot mivel ugye a tanitas 3 napon 13.50kor er veget. Azon a 2 napon amikor 8 oram van akkor meg a 14.55os vonattal mennek, de az a vonat rendszeresen kesik, akár fél-háromnegyed orakat.

A vonatrol ha leszalltam onnan vagy loholok minden nap haza 25 percet, vagy helyi busszal megyek amire 15-20 percet varnom kell, es ahol letett a busz, onnan még 10 perc seta hazaig.

Emellett anyam panelban lakik, a szomszedok nagyon zavarnak,

Nagymamamek pedig csaladi hazban ahol nem kell elviselnem a szomszedok zaját es azert csaladi hazban jobban erzem magam..

Ti hogyan dontenetek a helyemben

Egyebkent anyamnal lennek hetvegen tehat ot is latnam meg rendszeresen, es meg hetkoznapokon is atjonne autoval ide

jan. 9. 18:38
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
65%

28: Azért a kérdező által leírt távolságok nem akkorák, amik feltétlenül indokolnák a költözést. Én gimisként minden nap gyalogoltam 25 percet suliba és ugyanennyit vissza, eszembe sem jutott sehová költözni, pedig az én nagyanyám is közelebb lakott a sulihoz, és kertes házban, nem panelban, mint mi. És azt sem vártam el, hogy anyámék minden nap kocsival furikázzanak, csak mert nincs kedvem korán reggel 25 percet sétálni. Fel sem merült részemről sem és részükről sem.

Koliba akkor költöztem, amikor egyetemre mentem, másik országba. Oda azért nem ingáztam nap mint nap :D

jan. 9. 20:38
 32/60 anonim ***** válasza:
65%
Ha csak 25 percnyi sétaútra lakna az iskolától, akkor szerintem a kérdezőnek se lenne semmi baja.
jan. 9. 20:44
 33/60 anonim ***** válasza:
56%

Én idősebb vagyok, úgyhogy inkább a szülő nézőpontjából nézem a dolgokat. Nos, anyukád helyében nem mennék bele ebbe. És igazából nagymamád helyében se nagyon támogatnám a dolgot. Kb. úgy lennék, ahogyan 9-es írta: buli után vagy kivételes esetben igen, de általános esetben, normál munkanapokon nem.

Csak egy kérdés: hétvégére minden iskolai cuccodat hazavinnéd anyukádhoz? Vagy hétvégén egyáltalán nem tervezel tanulni? Hét közben meg nagymama gondolom nem ellenőrizné olyan szigorúan, mint anyukád .... szerintem innen fúj a szél, nem a 25 perccel korábbi felkelésen meg a panelban zavaró szomszédokon múlik az egész.

Kérdés:

Miért most merült ez föl? A középiskolát nyilván nem 16 évesen kezdted. Közben iskolát váltottál? Vagy költöztetek? Amikor ezt eldöntöttétek, miért nem vettétek figyelembe ezt a szempontot is? Konkrétan melyik évben fejezed be a középiskolát?

jan. 9. 21:18
 34/60 anonim ***** válasza:
67%
Maradj szüleidnél
jan. 9. 21:24
 35/60 anonim ***** válasza:
100%
Te ezt már eldöntötted. Akkor mit kérdezel láthatatlan idegeneket!? Nem gonosz idegenek dolga a te életmódodról dönteni, hanem a tied, a családod bevonásával, ahogyan neked jólesik.
jan. 9. 21:37
 36/60 anonim ***** válasza:
50%

Én sem engedném a szülő helyében. Ha te majdnem 17 éves vagy, akkor a nagyszüleid minimum hatvanvalahány évesek, de inkább már hetvenesek. Egyszerűen nem akarnék rájuk rakni egy ilyen terhet, hogy egy nagykamasz a hét öt napján náluk lakjon. Hiába nem vagy kisgyerek, még mások felelnek érted. Az is reális, amit a 33-as ír. A nagyszülőknek korukból adódóan már nem lenne energiájuk nap mint nap szülőt játszani, valószínűleg abba is sokkal kevésbé szólnának bele, hogy mikor, kikkel és hová mész, meddig maradsz ki, könnyebben meg tudnád őket vezetni (ahogy azt minden kamasz teszi), mint anyádat. Szóval én biztosan nem mennék bele.

Anyukád valószínűleg elfáradt, több nyugalomra és énidőre vágyik, és nála most ez lett a prioritás.

jan. 9. 21:46
 37/60 anonim ***** válasza:
87%

Majd meglátod. Gondolom ha ilyen szépen le lett beszélve ,ha mondjuk nem működik anyukád abból sem csinál problémát ha vissza szeretnél menni és ez így van rendben.

Őszintén amilyen nehezen kelek én is a nagymamánál próbálnám meg, aztán kiderülne hogy mennyire bírom , mennyire hiányozna anyu. Én a lányomnak megengedném, ha megbánná visszajöhetne. Ez nem is hátba szúrás. Meg hát egy anya is csak azt akarná hogy a gyerekének könnyebb legyen akármilyen fájó is.

jan. 9. 21:56
 38/60 anonim ***** válasza:
78%
Emberek, egy 16 éves kamaszról írtok. Neki milyen leckét akartok ellenőrizni? Még ilyen korban kaját is tud magának csinálni. Elég önálló tud lenni ahhoz hogy nagyinál lakjon ha nekik megfelel... Úgy írtok mintha egy 10 éves gyerek lenne.
jan. 9. 21:59
 39/60 anonim ***** válasza:
55%

38-ra:

Mondjuk a mai 16 évesek önállóságáról azért nem volnék ilyen nagy véleménnyel. A felelősségérzetükről meg különösen nem.

Jól írta valaki, hogy a hetvenes éveiben járó nagyi fejét könnyebb átrázni, ha valami olyat akar, amit egyébként nem engednének neki.

Megnézném én azt a kamaszt, aki felügyelet nélkül sose tett volna olyat, amit a szülei tiltottak neki.

A vicc az, hogy én se értem, miért minket kérdez. Úgyis az anyja és a nagymamája fognak dönteni, nem mi. Szerintem inkább érveket keres az ő meggyőzésükre. Vagy ha lenne 50 egyetértő válasz, akkor érvként mutatná nekik.

jan. 9. 22:09
 40/60 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem menj a nagyszüleidhez, onnan sokkal egyszerűbb a közlekedés. Nem mindegy, hogy nyugodt tempóban, átszállás nélkül közlekedsz, vagy rohanni kell, hogy elérd a vonatot, utána meg a buszra 20 percet várnod kell.
jan. 9. 22:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!