Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagymamámnál vagy anyukámnál...

Nagymamámnál vagy anyukámnál lenne érdemesebb laknom, az iskola szempontjából? Mit gondoltok a leirtak alapjan

Figyelt kérdés

(városneveket nem szeretnék megnevezni, ezért ne haragodjatok, de a kerdes szempontjából ez nem is lényeg)

Egy adott városba járok iskolába.

Anyukám és mamám se abban a városban lakik ahol az iskolám van szoval mindenkeppen bejaros lennek.

Nagymamámtol reggelente mennek busszal, 6.10-kor kell kelnem hogy normalisan elkeszuljek suliba, es a 7 orai buszt buszt elerjem. Az ut 17p, es kozvetlen suli elott tesz le a busz. Es ez nagyonjo, az iskola 7.30kor kezdodik, tehat ideális. Vissza is busszal megyek, a 14.25-el, amikor 8 oram van akkor pedig a 14.55-sel. Az ut ugyanugy 17p.

A buszmegallo ahol mindig felszallok es leszallok, ugyanabban az utcaban van egymassal szemben, es a hazunktol mindössze 4 perc gyalog, ez nagy9n jo. Busz elonye hogy sose kesik annyit.

Ha anyukamtol jarnek, akkor 5.45-kor kell kelnem ahhoz higy normalisan elkeszuljek, es 6.30-kor elindulni le a kocsihoz mert anya kocsival vitt ki eddig a vasuthoz, hogy a 6.50-es vonatot elerjem. Vonattal az ut 17p ugyanugy esmivel a vasut mellett van kozvetlen a sulim ezert ugyanugy tudnek eljutni konnyeden a vasuttol mint a buszmegallo. Viszont igy a reggelem sokkal zűrösebb és káoszosabb. A visszaut ugyanugy vonattal tortenik, de a vinathoz mindig kicsit rohannom kene hogy elerjem a 13.55-os vonatot mivel ugye a tanitas 3 napon 13.50kor er veget. Azon a 2 napon amikor 8 oram van akkor meg a 14.55os vonattal mennek, de az a vonat rendszeresen kesik, akár fél-háromnegyed orakat.

A vonatrol ha leszalltam onnan vagy loholok minden nap haza 25 percet, vagy helyi busszal megyek amire 15-20 percet varnom kell, es ahol letett a busz, onnan még 10 perc seta hazaig.

Emellett anyam panelban lakik, a szomszedok nagyon zavarnak,

Nagymamamek pedig csaladi hazban ahol nem kell elviselnem a szomszedok zaját es azert csaladi hazban jobban erzem magam..

Ti hogyan dontenetek a helyemben

Egyebkent anyamnal lennek hetvegen tehat ot is latnam meg rendszeresen, es meg hetkoznapokon is atjonne autoval ide

jan. 9. 18:38
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:
Senkit meg nem akarok bantani de a kerdes a, iskolaba jaras szempontjarol szol...a leirtak alapjan
jan. 9. 18:50
 12/60 anonim ***** válasza:
28%

"Ti hogyan dontenetek a helyemben"

Sehogy, ez ugyanis nem a te döntésed.

jan. 9. 18:56
 13/60 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak az iskolába járásról van szó, akkor te is látod, melyik előnyösebb. Valamiért viszont mégis kiírtad a kérdést. úgyhogy vélhetően valami más is van a háttérben.

Na meg azért csak beletetted a panel kontra családi házat is.

jan. 9. 18:57
 14/60 A kérdező kommentje:

#12, nem ertem(?)

#13, nyilván, van lelkem, de mivel kezdek felnőni lassacskán es mar nem 12-14 eves vagyok ezert lenne ertelme megkísérelni a dolgot, mivel nagymamámtol kozlekedes szempontjabol, es mas szempontbol sokkal elonyosebb/nyugodtabb lenne

jan. 9. 19:00
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy látom, te már döntöttél, mivel az egyikről csak pozitívat, a másikról csak negatívat írtál.

Itt egymással kell megbeszélnetek a dolgokat.

(Jogilag nem tudom, hogy hogyan működik, gondolom anyukád nevel hivatalosan.)

jan. 9. 19:01
 16/60 anonim ***** válasza:
69%
Ha mindenki áldását adja rá, ezek alapján én is a nagyinál tölteném a hétköznapokat.
jan. 9. 19:03
 17/60 A kérdező kommentje:

#15, igen igazabol mar a dontes valoban megvan..meg van beszelve mindenkinek jo lsz ig mindenki beleegyezet es senkit sem zavar

Jogilag ezt nem veszik figyelembe, anya nevel hivatalosan de azt a pénzt amit ram költene hetkozben odaadja mamaeknak

18/60 anonim ***** válasza:
12%
Mit nem értesz kisfiam? Kiskorú vagy, nem a te hatásköröd lakhatásról dönteni..
 19/60 A kérdező kommentje:

#18, En ertek mindent.

Ok is beleegyeztek, mint mar tobbszor leirtam, anyam, papam, mamam beleegyezett sot orulnek hogy jobb igy nekem es konnyebb nekem. Megegyszer leirom, mar a "jogi" resze is megvan oldva

jan. 9. 19:05
 20/60 anonim ***** válasza:
78%
#18 Te meg nézzél utána a jelenlegi törvényes jogszabályoknak nagy"fijjjam." Ha kérdező valóban 16 éves elmúlt, onnantól önállóan dönthet, hogy kivel szeretne lakni. 14 évesen még nem, 15 évesen még nem, 16 évesen igen, 17 évesen igen, 18 évesen igen, és így tovább.. Stimm?
jan. 9. 19:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!