Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak anyámmal, ha a...

Mit csináljak anyámmal, ha a saját pénzemből sem enged venni semmit?

Figyelt kérdés

Vettem egy csizmát, akciósan és kiverte a hisztit, hogy de hát vetttem még 2016-ban egyet, az miért nem jó. Teljesen kikészített, már úgy vagyok vele, hogy visszaküldöm. Oké, még jó állapotban megvan. Alap dolgokkal ugyanez. Ha esetleg titokban valamit meg tudok venni, vagy automatába. Mindek póló, jó még az. Iskolába is, mindigy ugyanabba az egyöltözet ruhába járatott és nem értette, miért nem elég egy póló egy hátra. Lyukasban is jártam sokszor.

Most, hogy lenne pénzem, ugyanez megy. Olyan is volt, hogy volt utalványom és ottveszett, merrt ezt ne vegyél, azt sem. Alapdolgokat nem vehetek meg, kutat és beszól, hogy minek még egy bugyi, múltkor is vettél...

Miközben a tesómnak megvett minden márkás ruhát, mert a zokniból is minimum Adidast vagy Nike. Pólói Guess, Converse, Tommy. Tommy Jeans kabát. Farmerból ilyen 25-30.000 forintos Tommy Hilfigert vagy Guesst hord. Cipő ugyanez, te meg minek veszel, meg Noname fekete pólóért is beszól. Mindig letagadta, de ezeket mind ő veszi neki, sok más egyéb mellett, utána mindig letagadja, hogy maga vette ám, persze. Ráadásul a tesóm fiú, én meg lány. Szóval pont nem a fiúk szoktak ennyire rámenni az öltözködésre. Sima dolgokat fel sem vesz, ittthonra is csak Nike. És akkor azt mondja nekem anyám, hogy "de hát kiröhögnék másban". Én meg már kicsit rápörögtem erre és sokszor lyukasban, szakadtam vagyok, mert bűntudatot csinál. Például elszakadt seggű farmerokban vagyok itthon, mert beszól, ha vennék.

jan. 9. 13:06
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
98%

Blablabla

Rohadtul unalmas vagy az állandó vergődéssel.

Költözz el. Jaj, nem megy.

Húzz határokat. Jaj az sem megy.

Mit vársz? Csak saját magadon tudsz segíteni

jan. 9. 14:28
 22/56 anonim ***** válasza:
98%
Ha toxikus a közeg és nem tudsz kifizetni egy albérletet (lehetetlen kb egyedül) akkor kivehetsz szobát is.
jan. 9. 14:36
 23/56 anonim ***** válasza:
10%

Nyúlj be magadnak három újjal, attól majd megnyugszol!

Csak nehogy berántsd és felfald magad, mint a Borátba abba a rajzos könyvbe...

[link]

jan. 9. 14:42
 24/56 anonim ***** válasza:
98%
Fogadd el, hogy te vagy a szar, és feszülj bele. Legyél velük tájparaszt, ahogy lehet, minden kapcsolatot szakíts meg velük. Válj önállóvá tőlük.
jan. 9. 14:44
 25/56 anonim ***** válasza:
93%

Ez a kérdés 100%, hogy nem valódi.

"Vettem egy csizmát, akciósan és kiverte a hisztit, hogy de hát vetttem még 2016-ban egyet, az miért nem jó." Ilyen nincs, nincs az az agyhalott szülő, aki azért balhézna egy új csizmáért, mert 8 éve kapott már egyet. Ez már onnan több sebből vérzik, hogy a kérdező 8 évvel ezelőtt 16 éves volt, a lányok általában 18 éve korukig nőnek, a fiúk 20.

De jó, tegyük fel, nem nőtt semennyit a kérdező lába azóta, jó rá a csizma, akkor is irreális, hogy bárki ilyet nem engedne.

"Miközben a tesómnak megvett minden márkás ruhát, mert a zokniból is minimum Adidast vagy Nike. Pólói Guess, Converse, Tommy. Tommy Jeans kabát. Farmerból ilyen 25-30.000 forintos Tommy Hilfigert vagy Guesst hord."

Ez is nagyon hihető, ránéztél a neten pár márkásabb ruhadarab nevére, illetve ezek körülbelüli árára, és azt írtad le ide, de még annyi energiát sem fektettél a történetedbe, hogy megnézzed mik az "igazi" márkás darabok, csupán leírtál párat, ami tucatdivat, és mindenki ezt hordja. Elárulom amúgy, hogy ezen ruhamárkák mindegyikét hamisítják is rendszeresen, így az utcán a negyede, akit pl "Guess" feliratú pólóban látsz, nem valódi. Mindegy, nem lények lépjünk tovább.

"Noname fekete pólóért is beszól."

Aha, ez is nagyon hihető, ha nem vehetsz "márkás" darabokat, de noname pólót sem, ami kb 500-1000 ft, akkor milyen vehetsz? Melltartóban ülsz otthon? :D

"Például elszakadt seggű farmerokban vagyok itthon, mert beszól, ha vennék."

Aha, biztos, mert a legszigorúbb, legmaximalisább anya is arról híres, hogy hiányos öltözetben lehetne a drága gyeremek, sőt 24 éves nőnek szólna be, ha nem úgy nézne ki, mint egy csöves! :D Tuti, áhh biztos, 1000%

Álljál le, már nagyon unalmas vagy, Glamour napokat most nem írtad bele!

jan. 9. 15:01
 26/56 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom, hogy igaz a kérdés vagy sem de gondolom jogos sokaknak a kételye.

Szimplán megmondod neki, hogy 20 év felett azért már engedhetné, hogy csizmát vegyél magadnak. Vagy ennyire probléma mentes, hogy ilyeneken ráér vitázni és hisztériázni? Szimplán fárasztó és szánalmas amit csinál, 2016 és 2024 között egy csizma bőven tönkremehet. Nem is értem, hogy valaki ennyire képtelen kiállni magáért és másoktól várja a megerősítést és a tanácsot. Én egész egyszerűen kiröhögtem volna és legyintettem volna.

jan. 9. 15:08
 27/56 anonim ***** válasza:
100%

Várjál, most jut eszembe, nem te vagy az szerencsétlen aki többször kiírta, hogy a tesója összetöri a kocsiját és ennek ellenére mindenki őt támogatja?

Gondolom igen :D mert akkor megértem az előzök hozzászólását.

27-es voltam.

jan. 9. 15:11
 28/56 anonim ***** válasza:
100%
Amilyen következetesen és hosszan, hónapokon keresztül kitart a kérdező valami igazságalapja biztosan van. Nyilván iszonyatosan el van túlozva minden, mert dúl benne a harag és a féltékenység a testvére iránt és szeretné, ha valaki az ő oldalára állna.
jan. 9. 15:18
 29/56 A kérdező kommentje:

26, nekem kb. általános iskolás felsős korom óta ugyanakkora a lábam, a középiskolás cipőim miért ne mennének fel? Ezért nem valódi? Te már 70-nél tartasz, haévente nővicsél a lábikó?

A többire nincs erőm reagálni, megteszi a Moderátor is!

jan. 9. 15:31
 30/56 anonim ***** válasza:
97%

A cipőt én sem értem. Nekem is ugyanakkora mint 16 évesen volt. 24vagyok.

Kérdező ha valós kérdés...

Én is szar helyzetben laktam. Fél -1 év alatt ha sokat dolgozol elég jól megtudod szedni magad és eltudsz onnan menni. Nem kell egy egész lakást bérelni, hanem elég egy szobát is. Még úgyis jobban jársz mint ahogy most élsz.

Egyébként én eltudom képzelni a kérdés valósságát. Bár nem tudom hogy igaz e, de már én is láttam ott ahol laktam olyat amit ha nem látok el sem hiszem. Meg hát azért ha a világot is nézzük hány hihetetlen dolog van..

El kell költözni ennyi. Mit szeretnél? Én is írtam ki többször kérdést talán olyan évente 1-et. Így lett 2 vagy 3 kérdés, ugyanarról a szituációról. Szimplán jó érzés volt kiírni kicsit más véleményét is elolvasni. De más nem tud rajtunk segíteni. Segíteni saját magunkon tudunk. Kezdj el dolgozni, gyűjteni, szűk lábon élni, szobákat nézegetni és elmenni. Ez máshogy nem működik. Vagy hogy tervezed? Ebben akarsz élni életed végéig? Fájó igen, de a szüleid nem szeretnek. Ettől még lehetsz szerethető majd más számára.

jan. 9. 15:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!