Hogy esne, ha a lányod első használatkor elhagyná azt a dolgot, amit karácsonyra kapott tőled? Hogy mondjam ezt meg anyunak?
Kaptam tőle egy kötött fülvédőt. Nem ő kötötte, de mégiscsak ajándék volt. Tegnap mentem egy barátnőmhöz, szerintem az első vonaton felejtettem, mert átszállás után már nem volt meg. Ma tettem egy kitérőt abba a városba, ami a tegnapi vonatnak a végállomása, hátha valaki leadta, de a személyes ügyfélszolgálat zárva. Ha valaki leadta volna se hiszem, hogy ma visszakapnám. De elindultam a városban, hátha találok valami boltot, ami nyitva van, max veszek egy ugyanolyat. A fél várost körbejártam, de nyilván semmi nincs nyitva január elsején.
Szóval meg kéne mondanom otthon, ha hazaérek, hogy nincs meg. Valami tipp? Nektek hogy esne az ilyesmi?
Holnap lesz értelme az ügyfélszolgálatot hívni. Mivel nem egy halál értékes tárgy, így meg van az esélye, hogy leadták a talált tárgyak közé valahol a MÁVnál.
Én anyámmal simán voltam olyan viszonyban, hogy elmondtam szomorúan, hogy elhagytam, és megbeszéltük, kit hívjak fel, hol érdeklődjek, leadták-e. Én szülőként nem haragudnék meg, azért nyilván szomorú lennék. De azon az segít a legkevésbé, ha a gyerekem hazudik...
A nélkülöző, vagy korábban nélkülöző emberek "rossz" reakciója a harag egy elhagyott ajándék, vagy akármi miatt.
Azért az idézőjel, mert erről az érzésről nem tehet az ember. Úgy érzi, hogy dolgozik az adott dologért, meglepi a másikat, és ezt nem tisztelik azzal, hogy nem figyelnek az értékekre.
Sajnos nagyon tárgyias, urbanizált világban élünk, ragaszkodunk a dolgainkhoz akkor is, ha másnak vesszük. Ami hosszútávon boldogtalanságot okoz, mert a valóság az, hogy a tárgyainkat sosem temetik mellénk.
Ne találj ki sztorikat, belezavarodhatsz a részletekbe, meg ha ismer téged, tudja, hogy nem mondasz igazat. Mondd meg, hogy elhagytad és szomorú vagy miatta. Szerintem ha látja, hogy sajnálod, ő vesz neked még egyet inkább.
Újév napja van, mindenhol ünnepnap, a MÁV sem pörög ezerrel. Ha ma délben hívtad és nem adtak le ilyet, nem biztos hogy most már tuti eltűnt. Ha a vonaton hagytad és az visszaindult egy másik célállomásra, lehet hogy az ország x pontján van, és napokba telik míg a talált tárgyak osztályára kerül és valaki listára veszi, hogy van itt egy ilyen tárgy.
Megkérdezheted, de nem feltétlenül lesz ezen az állomáson. Pl. te Szolnokon szálltál át, az a vonat utána elment Budapestre, lehet hogy ott találta meg és adta le valaki. Inkább a központi ügyfélszolgálatot kéne hívni szerintem, holnaptól, itt találtam a MÁV-nak egy erre vonatkozó leírását, bár lehet hogy ezt hívtad:
#17 A linken található számot hívtam.
Újszászon szálltam át, a vonatnak Szolnok volt a végállomása 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!