Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy esne, ha a lányod első...

Hogy esne, ha a lányod első használatkor elhagyná azt a dolgot, amit karácsonyra kapott tőled? Hogy mondjam ezt meg anyunak?

Figyelt kérdés

Kaptam tőle egy kötött fülvédőt. Nem ő kötötte, de mégiscsak ajándék volt. Tegnap mentem egy barátnőmhöz, szerintem az első vonaton felejtettem, mert átszállás után már nem volt meg. Ma tettem egy kitérőt abba a városba, ami a tegnapi vonatnak a végállomása, hátha valaki leadta, de a személyes ügyfélszolgálat zárva. Ha valaki leadta volna se hiszem, hogy ma visszakapnám. De elindultam a városban, hátha találok valami boltot, ami nyitva van, max veszek egy ugyanolyat. A fél várost körbejártam, de nyilván semmi nincs nyitva január elsején.

Szóval meg kéne mondanom otthon, ha hazaérek, hogy nincs meg. Valami tipp? Nektek hogy esne az ilyesmi?

jan. 1. 12:34
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%

Holnap lesz értelme az ügyfélszolgálatot hívni. Mivel nem egy halál értékes tárgy, így meg van az esélye, hogy leadták a talált tárgyak közé valahol a MÁVnál.

Én anyámmal simán voltam olyan viszonyban, hogy elmondtam szomorúan, hogy elhagytam, és megbeszéltük, kit hívjak fel, hol érdeklődjek, leadták-e. Én szülőként nem haragudnék meg, azért nyilván szomorú lennék. De azon az segít a legkevésbé, ha a gyerekem hazudik...

jan. 1. 12:59
 12/52 A kérdező kommentje:
Annyit tudok, hogy boltból van, mondta is, hogy nem tudott dönteni. Őt ismerve a helyi kínai üzletre tippelek, mert munka után nem ér rá bemenni sehová, az online rendelésektől meg fél, nagyon durván kerüli, ha mégis rendel, akkor tőlem kér segítséget.
jan. 1. 13:00
 13/52 A kérdező kommentje:
Hát, hívtam az ügyfélszolgálatot, de azt mondták, hogy még nem került leadásra... Ezek szerint már nem is lesz meg... Mindegy. Holnap lesz dolgom a faluközpontban, max útbaejtem azokat az üzleteket, ahol vehette, addig meg marad a barátnőméknél maradt kifogás.
jan. 1. 13:12
 14/52 anonim ***** válasza:
90%

A nélkülöző, vagy korábban nélkülöző emberek "rossz" reakciója a harag egy elhagyott ajándék, vagy akármi miatt.

Azért az idézőjel, mert erről az érzésről nem tehet az ember. Úgy érzi, hogy dolgozik az adott dologért, meglepi a másikat, és ezt nem tisztelik azzal, hogy nem figyelnek az értékekre.

Sajnos nagyon tárgyias, urbanizált világban élünk, ragaszkodunk a dolgainkhoz akkor is, ha másnak vesszük. Ami hosszútávon boldogtalanságot okoz, mert a valóság az, hogy a tárgyainkat sosem temetik mellénk.

jan. 1. 13:15
 15/52 anonim ***** válasza:
85%

Ne találj ki sztorikat, belezavarodhatsz a részletekbe, meg ha ismer téged, tudja, hogy nem mondasz igazat. Mondd meg, hogy elhagytad és szomorú vagy miatta. Szerintem ha látja, hogy sajnálod, ő vesz neked még egyet inkább.

Újév napja van, mindenhol ünnepnap, a MÁV sem pörög ezerrel. Ha ma délben hívtad és nem adtak le ilyet, nem biztos hogy most már tuti eltűnt. Ha a vonaton hagytad és az visszaindult egy másik célállomásra, lehet hogy az ország x pontján van, és napokba telik míg a talált tárgyak osztályára kerül és valaki listára veszi, hogy van itt egy ilyen tárgy.

jan. 1. 13:50
 16/52 A kérdező kommentje:
Akkor érdemes lesz akkor próbálkozni, amikor legközelebb arra járnék, ami egy hét múlva lesz? Vagy később?
jan. 1. 14:02
 17/52 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezheted, de nem feltétlenül lesz ezen az állomáson. Pl. te Szolnokon szálltál át, az a vonat utána elment Budapestre, lehet hogy ott találta meg és adta le valaki. Inkább a központi ügyfélszolgálatot kéne hívni szerintem, holnaptól, itt találtam a MÁV-nak egy erre vonatkozó leírását, bár lehet hogy ezt hívtad:

[link]

jan. 1. 14:14
 18/52 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon érdekelne. Amikor odaadom neki már övé, az már az ő személyes problémája, hogy elhagyta.
jan. 1. 14:21
 19/52 A kérdező kommentje:

#17 A linken található számot hívtam.

Újszászon szálltam át, a vonatnak Szolnok volt a végállomása 😅

jan. 1. 14:26
 20/52 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem lepődnék meg, az én lányom kb mindent elhagy. Nyilván xarul esne, de nagyon nem rázna meg, nagyon régóta nem veszek neki semmi nagyobb értékű ajándékot épp a hanyagsaga miatt
jan. 1. 14:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!